Jump to content

Justwannagroove

Medlem
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

1 Follower

About Justwannagroove

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 03/13/1990

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Intressen
  Musik, Trummor, Studioteknik, eeehmwehmH

My music online

 1. Tja! Har fått låna hem en av Polars gamla 87:or. Den skulle visst vara trasig men jag sa att det kanske vi kan lösa. Mycket riktigt hade en lödning lossnat, förmodligen i samband med nån smäll, för grillen har en rätt rejäl bula. Lödningen lagades och nu ger den signal, men det är ett enormt starkt brus, typ brunt. Det ligger på en jämn nivå från 20Hz och börjar dippa vid 400. Bifogar en ljudfil där jag ändrar gain, fas, upptagningskaraktär, paddar och lowkuttarr.. Jag säger även vad jag gör, men det hörs inte. Iaf, nån som vet vad det här kan vero på? Varning för plötsliga ljud.. u87 test.mp3
 2. Yo! jag postar inte här så ofta så det är kul, nu, att jag gör det. Hej! Ska köra ett skönt "covergig" snart med massa nutida musik (läs. katy paerry o.dyl) och tänkte kolla om det är någon här som vet om det är möjligt att sidechaina keyboarden med min baskagge på enkelt sätt ehm, keyboardisten kör på ett nordstage som har en kompressor (duh) men frågan är hur fan man får in kicksignalen. Det enda möjliga kanske är att ta med en extern kompressor? tack på förhand!
 3. Varför får inte en plugg låta bättre än hårdvara?
 4. Nope, och det verkar som att ljuden inte ligger på samma knappar i EXS nu heller, bara ibland. Alltså att C är golvpuka och e2 splash t.ex. Jag fattar ingenting, har inte rört något, ingen annan har rört något, kan inte hitta något som inte är felinställt.
 5. har suttit och skrivit en liten låt ikväll i midi, piano, bas och två spår percussion. Men nu har en sjuk grej inträffat, lekte lite i global tracks för att få fram chords i score, av någon anledning ville den inte klistra in chordsen i hela låten, utan bara en runda (8 takter)(pianoregionen är 8 takter), sen loopas det om (fast använder inte loopfunktionen utan har klistrat in några rundor för att rundorna varieras) Iaf, har två spår midipercussion, båda spåren är loopar som är 4 takter långa. första rundan (4 takter) låter som de ska, men sen, oavsett om jag klistrar in samma region eller loopar den så ändras innehållet i regionen! Rytmerna och antal slag är samma som orginal, men alla ljud har flyttats runt till något som verkar helt random, fast det blir samma randomiserade mönster varje gång. och detta händer var fjärde takt. [4 takter normal][4 takter random][4 takter normal][4 takter random] kan inte klura ut vad som är felet, i score står det rätt. Någon idé? vore segt om melodin och ackorden börjar flippa ur
 6. Äsh, finns så sjukt många duktiga gitarrister som inte skulle tveka att ge lektioner. Känns lamt att ta lektioner online och på engelska dessutom, dom har ju andra musikteoretiska termer än i sverige. 300-400 spänn får du skitduktiga svenska gitarrlärare för GARANTERAT. Bor du i stockholm kan jag ge dig numret till flera.
 7. http://store.thesegoto11.se/product_info.p...products_id=290 Jag använder de inte, för jag är trummis, men har kompisar som gör det. Tveksamt om det går att höra skillnad på ljudet. Det är nog mestadels placebo, om man inte jämför med en gammal och billig kabel. Men med dessa bestämmer du längden på kablarna själv, och dom är väldigt små så man kan ha tightare mellan pedalerna. Högsta kvalitet, vad jag har förstått!
 8. Trummor: Tycker inte du ska satsa på ett nytt för 10-15 lakan om du har ett export. Dom är faktiskt rätt hyggliga bara man kan hantera dom bra! Satsa på nya skinn och lär dig stämma riktigt bra! Du har ju riktigt schyssta cymbaler! Men vad är du ute efter? tunnare cymbaler är ju oftast mer lättspelade och därför roligare, de reagerar snabbare, skimrar vackrare, OM du inte slår väldigt hårt och behöver tyngd i grejerna för att det ska gå igenom. Mitt tips: Sabian HHX, rätt mörka, sjukt vackra, lite trashiga och lättspelade. Stora cymbaler låter i mitt tycke bättre, de kommer i vibration lättare. Splash: Sabian evolution, Zildjian A custom, nått i det stuket, tunna som reagerar snabbt och låter splash, och inte "poong". Prova många tills du hittar någon du är nöjd med. Jag tycker ofta det är lätt att tycka något nytt låter svinbra, men alla instrument behöver ofta lite tid för att "sätta sig". Spelas in på, framförallt cymbaler. De kan å andra sidan låta lite hårt och kärvt i början. Det är svårt att spela in en cymbaler på 5 minuter i butiken. Kolla på beggat, där finns det alltid mycket bra grejer som känns bra direkt. Vet som sagt inte vad du gillar för sound, men ett säkert kort på skinnfronten är remo eller evans, och då förslagsvis Emperor / G2 över och Amassador / G1 under på pukorna, då kan du stämma dom hyffsat lågt såväl som hyffsat högt utan att tappa ton, men fortfarande kunna ratta fram nog med fläsk! På virveln: Ambassador / G1 med Ambassador snare under. Kör alltid själv på ambassador. Det är ju lättare att ta bort ton än att lägga till ton. För mer power Emperor / G2 eller nått powerdot skinn. har inte testat EC2 själv, men de är för plaskiga för min smak, för mycket skinn, vilket blir trevligt att stämma för du har inga (typ) jobbiga toner att oroa dig över, men du förlorar samtidigt mycket ton och trumma. Vilket kit som helst kan låta plaskigt med såna skinn. Pedal: tycker personligen om Pearl P-2000, har även en DW 500 accelerator. Dom är båda asbra, men känns lite olika. Så testa! Pearlen har fördelen av att man kan byta drev för 6 olika feelings. Pearl har precis kommit med en ny monsterpedal så P-2000 är nog ganska billig nu. En grej du kan fundera på är att införskaffa en ny virvel, eller en till snarare, det kan höja kvaliten på hela kitet enormt, och det är kul att ha olika ljud till trumsetets hjärta att tillgå. Jag har 7 stycken själv och alla ger mig olika "bag" och funkar olika bra till olika sättningar. Kanske en djupare lönnvirvel vore på sin plats? Chad smithen är ju stål och ganska bright och kraftig. Eller en supraphonic, virvlarnas virvel. Världens mest inspelade. Aluminium, så den är lite mörkare och torrare än chad smithen. ut och provspela! Och kolla på sidor som vend.se, cymbalsonly.com, för smakprov och inspiration! Lycka till!
 9. 1. 800hz 2. 70hz 3. 160hz 4. 1700hz 5. 180hz 6. 5000hz 7. 3000hz
 10. Två tips: Xotic - EP booster. Bara en clean boost, som boostar, bra. Way Huge - Pork Loin. Boost/soft clip injection. Min gitarrist använder den som sin lilla "magipedal". Den boostar och lägger till en skvätt (alltså stört lite) distortion som tonen lite glittrigare. Går att dra på gainen för lite mer dist också såklart. Men mitt bästa tips! verkligen ett hemligt vapen.
 11. Tja! Kolla in Sabian XS20 serien, "mellanklasscymbaler" skapta för vad som verkar vara preis ditt ändamål! Tåliga, volymstarka med en medium till ljus ton, på thomann kostar 16" crash ca 1500. Sen kan du kolla in cymbalsonly.com, dom säljer bra cymbaler till ett grymt pris! om du vill gå ett steg till.
 12. mina mixar snackar jag om, var inte meningen att quota dig.
 13. Jag har hållt på i ett år och tycker det låter grymt.. ..nått som inte stämmer?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.