Jump to content
Annons

michio77

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt
  1. Jo jag har varit och rotat i setup och preferences utan att lyckas. Med keyboarden följer också ett program som heter automap som ska mappa men det fungerar liksom inte på pluggarna. Jag blir så trött på sånt här. Jag vill ju bara göra musik. :-)
  2. Dessutom så hänger sig logic varje gång jag gör denna grej. Klickar på "learn midi..." och rör nån ratt på keyboarden = regnbågshjul och vansinne.
  3. michio77

    Midireglage

    Hej! Jag har problem att få min sl mkII att göra som jag vill. Till att börja med så undrar jag om man måste koppla både usb och midikablar? Jag har fått för mig att midisignaler kan färdas via usb. Problemet är att jag inte kan tillskriva knappar och reglage till det jag vill att dom ska styra. Om jag tex ctrl-klickar på ett reglage i pluggen som jag använder så kan jag välja "assign to..." och sen ska jag väl bara behöva röra på reglaget som jag vill använda. Men inget händer. Jag har tidigare försökt att byta reglage för "swell" i mina cinesamples pluggar som by default ligger på modwheel men jag lyckas bara inte. Nån som är duktig på sånna här grejor får jättegärna tända lampan åt mig i detta mörker.
  4. Funderar på vad som känns vettigt.. Ska man exempelvis köra en kontaktplugg med violin 1 och alla dess artikulationer, eller ska man köra en kontakt för hela stråksektionen. Det som jag är ute efter är helt enkelt en logisk lösning som känns överskådlig. Eller gör jag kanske det här mer kompliserat än vad det behöver vara kanske? :-) Sparar man på processor/ram iom färre kontaktpluggar?
  5. Tjenare! Jag använder kontakt till i princip allt jag gör i logic 9. För tillfället så öppnar jag en kontaktplugg för varje instrument, men jag antar att det finns bättre sätt. Typ att öppna fler än ett instrument och/eller artikulationer i samma kontaktplugg och köra ut det i olika midispår. Hur gör ni? Jag gör mest orkestral musik så det blir många pluggar.
  6. Tjenare! Jag är intresserad av klassisk musikkomposition och skulle vilja höra om det är någon som vet av sidor, youtubekanaler el liknande som ägnar sig åt att bryta ner och analysera klassiska stycken. Det hade varit intressant att få höra t ex om det är någon som gjort en mock-up av nånting och sedan går igenom kanal för kanal och visar hur dom olika instrumenten spelar. Det jag är ute efter är att lära mig på vilket sätt man traditionellt använder de olika sektionerna. Förutom stråkar så har jag rätt dålig koll på sånt. Alla tips mottages hjärtligt.
  7. Första bilden hamnade visst längst ner. 🤪
  8. michio77

    Studiobygge av piano

    Hej! Tänkte slänga upp lite bilder på mitt projekt att bygga om ett gammalt piano, som var bortom räddning, till en schyst studiomöbel. Har hållt på att pyssla med detta i några månader nu och kommit en bra bit på vägen. [ attachment=14987:bild-1.gif] Här har jag just börjat. Bara tagit bort några kåpor. Tangenterna bortplockade och så har jag påbörjat det spännande jobbet att knipsa av strängar. Försiktigt knipsade jag var tionde sträng från höger till vänster för att bibehålla ett jämnt tryck på harpan. Samtliga strängar knipsade och ytterligare strippat pianot. Tog hjälp av grannen och la ner åbäket så jag skulle kunna lossa på och ta bort den massivt tunga harpan. Det var ett aber utan like att få bort alla gamla skruvar och bultar som höll den på plats. Ordentlig size på skruvarna. All skit borta, bara trä kvar och kapat bort över delen. Måttat in och kollar hur det tar sig lite. Fått dit ett hyllplan där monitorer och skärm ska stå samt börjat pussla in bitarna på plats. Fixat till och lackat. Börjar bli riktigt snyggt nu, Nu står det på plats nere i studion och väntar på lite final touch och sedan koppla in. Monitorn ska stå mellan monitorerna. Till höger om Mackien ska Macbooken stå och till vänster tänkte jag ha en Ipad som tredje monitor som även går att ta med i sångbåset när jag lägger sång själv. Jag ska posta en bild på det färdiga resultatet så fort det är klart.
  9. Done and done! Senaste drivrutinerna, provat stänga av allt och slå på kortet först. Fungerar fortfarande icke. :-(
  10. Ok.. så det finns inget man kan göra så där på studs. Bummer! Ingen musik i helgen då :-(
  11. Tjenare! Har köpt mig en ny macbook och ett Saffire pro 24 firewire ljudkort. När jag går in i systeminställningar/maskinvara/ljud så finns inget saffire där. Inte heller i preferenserna i logic går det att välja. Om jag däremot kollar "om den här datorn"/mer info/systemrapport så hittar jag det där under firewire. Jag har kopplat ihop enheterna med en firewirekabel 9-pin till 6-pin och den verkar få ström men för att va säker så har jag även i nätadaptern. Jag kopplade i ljudkortet innan jag installerade "saffire mixcontrol" om det kan orsaka problem? Antar att drivrutinerna ligger däri. Tacksam för svar! /Micke
  12. Tack! Damien hade bra grejer att inspireras av! Även Kansas hade en del som jag gillade. Ska def lyssna mer. Tar gärna emot fler tips!! Tack!
  13. Oj, vad ska man säga.. lite mellankoliskt och lugnt. Låten jag jobbar med är pianobaserad. Det jag är intresserad av är alltså exempel på uppbyggnad.
  14. Hej! Jag håller på med en mysig liten låt som jag har tänkt lägga lite stråkar på. Jag satt typ 8 timmar igår utan att få det att lossna. Nu undrar jag helt enkelt om det finns nån där ute som kan ge mig bra tips på nån låt att hämta inspiration från. Det ska inte vara nån fet orkester utan snarare en kvartett. Gärna lite modernare stuk. Tacksam för alla tips och jag lovar att lägga ut det färdiga resultatet :-)
  15. Nu har jag skickat åt dig.
×
×
  • Skapa ny...