Jump to content
Annons

Askmeanything

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Askmeanything

  • Födelsedag 1992-11-25

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Norrköping
  1. Jag vill inte försöka bidra jättemycket med argument till debatten, vill bara få det ur mig att jag inte kommer ladda hem mycket mer från och med nu. mina ögon har öppnats sedan jag själv börjar spela in musik och jag kan knappt tänka mig mardrömscenariot då inga tjänar pengar på musik, men alla vill höra mer... aja ha det bra allihopa!
  2. snälla kalla mig helt jävla nojjig, men jag är rädd för tinnitus som bara fan, sitter här och har, när detta skrivs precis repat klart med mitt band. Tyvärr så var det första som hände att nån jävel hade lämnat förstärkaren på 10 och det blev en rundgång utan dess like... snälla berätta för mig att det inte är farligt när man upplever typ 4 sekunder av superjävlig rundgång, snälla!
  3. Vad jag har förstått är att om man ska spela många olika genrer och då vill ha olika ljud så ska man satsa på en av förstärkarna som har många olika ljudmöjligheter och förinställda ljud som man kan växla mellan. Typ Line6 Spider III eller Vox Valvetronix just eftersom de har så många valmöjligheter i ljud till skillnad från andra förstärkare. Sedan finns det säkert många fler här som kan förklara detaljerna och vad som skiljer de olika åt bättre än mig. 🙂 Det är nog vad de flesta skulle föreslå. Om du läser runt lite i trådarna här (finns flera i samma ämne) så märker du att Vox Valvetronix AD15VT förmodligen är den vanligaste rekommenderade förstärkaren för hemmabruk (i prisklassen mindre än 2000 kr). Det enda man ska hålla i minnet är att dessa förstärkare inte kan lagra jättemånga ljud, har för mig att det är fyra stycken eller något. Så behöver man många olika ljud på t ex samma konsert, så får man antingen köpa en dyrare förstärkare (t ex Line6 Flextone III) eller någon multieffekt-pedal (t ex Boss GT-5/3/6/8/10, Line6 FloorPod/Plus, XT/X3 live, Vox Tonelab LE/SE o s v). Fast å andra sidan, en sådan lite förstärkare tar man knappast med på konsert ändå 🙂 nej, till spelningarna tar jag ändå inte med mig förstärkare, det fixar arrarna, men tack för alla tips!
  4. nu när vi ändå är inne på stärkare måste även jag fråga om tips nu när jag börjar bli en lite seriösare gitarrist kommer jag ju även behöva en bättre förstärkare än den jag har nu, just nu har jag en liten laney på 5 watt, den låter tunnt på disten och alldeles för tjock när jag spelar nåt lågt. leadgitarristen i bandet köpte en skitliten epiphione rörförstärkare, rör ska ju vara bra tycker han, MEN DEN HADE JU INGA FUNKTIONER WHAT SO EVER, bara volym, så kan det vara någe bra då? spelar F.Ö. precis allt möjligt, från metal till mjukisindie o eget, har nosat lite på en peavy rage, som ju verkar bra, men det skulle vara bra att veta vad alla ni tycker, hare bra!
  5. allt du vill ha finns på: http://rockfieldpickups.com/
  6. jag och ett av mina gamla band på en skolgrej vi hade, ta det gärna med en nypa salt då det inte är särskildt bra 😎 det är f.ö. jag som sjunger och spelar gitarr
  7. Osh, Paff! Det är de enda humbuckers som man ska ha. Vad sätter du den på för gitarr? på en epiphone LP, började bli lite trött på det tunna ljudet i mickarna i höstas, så det var bara att beställa .P
  8. Även om det inte har så mycket just mad den här tråden att göra, men är det någon som vet hur mickarna på en tele skiljer sig från dem på en stratocaster? jag letar just efter det där varma, men ändå skarpa ljudet från en strata, men formen på en tele är ju grymt mycket skönare!
  9. jag fick: en ny Rockfield medium PAF mick en BOSS BD2 pedal nya gotoh stämskruvar så nu måste jag bara skaffa pengar till en ny teletele och till att byta allting med
×
×
  • Skapa ny...