Jump to content

HasseFX

Medlem
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About HasseFX

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Recent Profile Visitors

1,505 profile views
 1. Ja de musikaliska insatserna är så säkra och Alison's sång och timbre är gudasänd Intressant S.O.S-artikel om produktionen! Sonyn på rösten hade jag aldrig gissat! https://www.soundonsound.com/people/mike-shipley-recording-alison-krauss-paper-airplane
 2. Visst är det!! På amerikanskt vis är produktionen både stor och samtidigt väldigt fokuserad så det är ju knappast två mikrofoner framför bandet då varje instrument är så utmejslat - lite kul att gissa mikrofoner/preamps/kompressorer/antal sprickor i gitarrens lock etc, när allting är så tydligt!
 3. Håller med @crillemannen att man skapar sina egna referensramar av erfarenhet, men referensmusik är är ett bra sätt att lära sig, på samma sätt som att planka låtar är ett bra sätt att lära sig producera rent generellt. Referensmaterial är ju bra även när man byter miljö och behöver "kalibrera" hjärnan, men då använder jag egna produktioner som jag känner i detalj. Däremot så påverkas man av andra yttre och inre faktorer, t ex om man mixat för länge/för högt, hur man mår generellt, stressnivå etc. Jag har några goto-låtar för att re-kalibrera öronen i lugn och ro - låter de inte bra så är det dags för en ordentlig paus eller att lägga ned för dagen. Ett exempel nedan där det finns så många detaljer att upptäcka, oavsett vilken genre man för tillfället bråkar med.
 4. En "akustisk+elektrisk blues-trio" så solo är det i princip hela vägen ☺️ Akustiskt (nylon) fram till 2.10 ca, därefter elektricistiskt! Mer känsla än teknik, som genren plägar... Edit: På begäran från trådskaparen - "mesta" (inte nödvändigtvis bästa 😎) går från 3:56 till 5:50.
 5. Det låter stökigt psykedeliskt ala 1969 om sång och produktion, cool i sig, men det kanske inte är dit du siktar?
 6. Hur är det med takhöjden? Ofta största problemet med källarlokaler.
 7. Bättre äkta rent än konstgjort skitigt! 😉
 8. Många argument nämnda redan, men inte minst priset och att integrationen med OSX (uppdateringar etc) De "stora" ljudprogrammen har ju många fler likheter än skillnader (undantag Ableton Live och Reason), så det är mest vad man fastnat vid. En annan styrka är att Logic har det starkaste utbudet av medföljande effekter och (med undantag av Reason) de bästa utbudet av softsyntar, t ex den fantastiska Alchemy - alla ingående i priset.
 9. HasseFX

  RME totalmix

  Jag tycker att det är enklast att i Totalmix,k öppna matrisen. Där man i princip fritt kan routa in- och utgångar
 10. Liten demolåt med multitrackad VG-99 för de som är osäkra vad burken "kan" 😇 Förutom trummorna (Superior Drummer 2) så är alla instrument och effekter från gitarr/GK3 via VG-99an (elektriska och akustiska gitarrer, mandoliner, bas, "keyboards", effektljud)
 11. Ändrar i studioriggen och tänker låta min Roland VG-99 gå. Den är i skick som ny inklusive manual, nättrafo och originalkartong, sparsamt använd endast i studio. OBS GK-mik/kabel ingår inte. Återkommer med bilder Pris: 6000:- 5000:- Finns i Stockholm! PM:a om intresserad!
 12. Gammal artikel från Uppsala Nya Tidning (sorry - hittade bara "länk för utskrift") http://www.unt.se/inc/print/som-domkyrkoorgeln-hemma-734313-default.aspx
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.