Jump to content

HasseFX

Medlem
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

HasseFX last won the day on June 21

HasseFX had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutralt

About HasseFX

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Recent Profile Visitors

1,745 profile views
 1. Från "ganska ok" till "riktigt bra". Lyssna noga på exemplen om de passar i röst, stil och attityd, samt om det ingår eller kostar extra med alternativa tagningar.
 2. Det har jag några gånger! Betalning via paypal! Pengarna dras inte förrän man godkänt "leveransen". Tydliga priser och leveranstider (som leverantören inte får avvika ifrån - en ev. försening behöver godkännas av beställaren ). Räkna med att lägga en liten extra slant för "tip" om du är nöjd, men även det är reglerat. Studera omdömena, men de som räknas som bäst är förstås dyrare.
 3. Är det värt ett par eller några hundringar, https://www.fiverr.com
 4. Logic stöder flera kärnor och trådar (två per kärna)! Men man får tänka på att det gäller en kanalstrip per tråd, så om man jobbar med få spår med tunga pluggar/instrument så kan man ha mer nytta av bättre prestanda i GHz. Det finns sätt att komma runt problemet genom att lägga tunga pluggar på Aux-kanaler (så de får en egen processortråd), så i de flesta fall bör man i första hand välja flest antal kärnor.
 5. Nice Jag högg en Cort B5 Plus MH på 4Sound-utförsäljningen i höstas! Riktigt bra instrument!
 6. Någon mer som var där förresten?? 😉
 7. RIP Neil 😔 Hjärncancer ryckte bort honom alldeles för tidigt! Förklarar varför de lade av rätt abrupt för 3 år sedan! Många tragedier för Neil över åren och han fick inte chansen att dra sig tillbaka i lugn och ro! Har varit die-hard-fan sedan Fly by Night för snart 45 år sedan (!!). Uppskattade av en trogen skara fans och inte minst av sina kolleger! Så här såg det ut (och lät) när de sent omsider blev invalda i R&R Halll of Fame!
 8. Så är det nog! Blenders konkurrenter börjar ju vid 10 x Cubase i pris...
 9. Tycker det här glöms bort i komponent- och prisdebatten! Att det i slutänden är en liten del av ett system med ett specifikt syfte. Investerade för 5 år sedan i en av de sista nyförsålda Mac Mini Server 2012 i7 (den slöare) och investerade i en 512 SSD och 16GB RAM. En RME UCX står för audio i/o. In med Logic och pluggar och därifrån utgör den centralen i studion. Konsekvent buffer 64 (även vid mix då jag glömmer att ställa om), som ger tillräckligt lågt latency för gitarrer, trummor, sång etc. "It just works" på klassiskt Apple-vis. Jag har (trådad) internet, WiFi och BlueTooth igång utan at det stör. Dubbla skärmar. Uppdaterat operativ och pluggar samt investerat i nya över tiden, men har inte ändrat HW, annat än mer extern disk. Fokus ligger på att hålla ett bra system för musik och ljud, där HW är sekundärt så länge det fungerar (och det går det ju). Fy fasen för att dessutom behöva lägga tid på att skruva, ställa in, optimera etc ett antal parametrar för att vinna mer kraft till... vad det nu ska vara till Men visst, har man datorer som intresse förstår jag det. Det är som att köpa en bil som man vill meka och modda, jfr att köra runt i den. Ergo 1 - "It just works" är min Apple-upplevelse från början av 90-talet och framåt, med ett avbrott för en stint i andra halvan av 00-talet med Windows XP. Det är inte så att jag inte "kan" jobba med PC/Win/Linux på djupet, men det blir alldeles för spretigt för att vara bra lösning i studion. Ergo 2 - Apple har, kanske förtjänt, dragit på sig ett rykte att inte vara lika stabilt out-of-the-box som för 5-10 år sedan. Men jag har inte stött på det hos någon med nyare Mac som jag har hjälpt - det jag "hört" har läst mig till det "på nätet" och i denna typ av trådar på olika forum Ergo 3 - Givetvis kan man bygga/konfigurera ihop en PC/Win-lösning som är både effektiv och stabil och jag har största respekt för de som lägger sig vinn (Win? ) om det. Men bästa rådet när jag återgick till Mac för 10 år sedan och frågade hur jag bäst kunde tweaka OSX var "LÅT BLI!" 😂 Ergo 4 - Har sneglat på HackMac för att bygga en "hetare" burk och samtidigt kunna köra OSX/Core Audio. Men det kräver mer (och dessutom ständigt) mekande än Win, t.o.m. jobbigare än Linux ;). TÄNK om några kunde hacka ihop något så gediget på DAW-sidan för Open Source som Blender 🤤
 10. Nästan lika mycket som Apple-bashers!
 11. Kan du ta med en högtalare till annan plats, typ jobbet eller en kompis, och verifiera att störningarna kommer in via eluttagen?
 12. Ja de musikaliska insatserna är så säkra och Alison's sång och timbre är gudasänd Intressant S.O.S-artikel om produktionen! Sonyn på rösten hade jag aldrig gissat! https://www.soundonsound.com/people/mike-shipley-recording-alison-krauss-paper-airplane
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.