Jump to content

HasseFX

Medlem
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

HasseFX last won the day on August 9

HasseFX had the most liked content!

Reputation

16 Bra

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Recent Profile Visitors

2,582 profile views
 1. Mycket fint! 🥰 Retro och "musikal-safe" arr och sound, men Annifrid och Agnetas sång alltså! 😍 Abba 100% Ingen MBT inblandad direkt i produktionen 😔
 2. Logic är duktigast på linjär inspelning, som en visualiserad flerkanals bandspelare, emedan FL Studio är Clip-orienterat. "Allt går att göra", men olika arbetssätt och genres fungerar olika smidigt i de två tänkesätten. Denna Youtube visar lite av "plottrandet" med att spela in audio (sång) i FL. FL STUDIO 20 How to Record Vocals - YouTube För att spela in ljud i Logic så... Record on an audio track Create an audio track and select the input channel. Move the playhead to the point where you want to start recording. Click the Record button in the control bar (or press R) to start recording. Start singing or play your instrument. När man sedan väl fått in det man vill ha "i datorn" på rätt sätt och därefter vill klippa runt i och "leka" med det inspelade lika smidigt som med MIDI så kan nog FL ha sina fördelar. Logic har ju nyligen lagt till funktioner för smidigare hantering av "patterns" och "clips" (men modellerat efter Ableton Live snarare än FL).
 3. Att tänka på är att FL är mer redigerings- ljudklipps- och beat-orienterad, men plottrigare och krångligare om man tänker en DAW som "inspelningsstudio"
 4. AC/DC är kul! Kan lägga på en koklocka om någon får en stark känsla att det behövs! 😎
 5. Detta är riktigt bra!! 🥰 Spontant, det bästa och fräschaste i genren på länge oavsett artist! Ska lyssna igenom detta ordentligt några gånger innan jag skriver mer, men jag kan redan säga att detta är bland de bättre produktionerna jag har hört i DoItYourself-svängen! Håller också med övriga att det är utmärkt spelat! Fokus på arr, teman och komposition blir bättre och tydligare utan shreddande!
 6. Någon Aftertouch -> pitch-modulation på NE5?
 7. Ger mig in i det mesta. Har mest blivit rock- och r&b-standards och en hel del fusion-inspirerande när man väl hittat något som flyter på! Själv?
 8. Är ni igång? Ser inte så många svenskar där...
 9. Ja det är vanebildande! 🙂 Hinner bara med på helgerna f.n. men jag går ofta på vardagar/kvällar och lyssnar runt på de ställen jag vet att det liras bra musik! Men ofta mycket snackande!
 10. Jag testade alla utom de tre senaste senaste innan jag bestämde mig! Plini är fin men IMHO bäst för att låta Plini 😉 (samma med Tosin Abasi-pluggen) Iofs inget fel i det om man vill, men jag kör (fortfarande) S-Gear för rena, via blues-spräck, till fusion-dist, då jag gillar post-effekterna i den bäst! Med Nolly kör jag från crunch till hi-gain! Kan iofs bli fler Neural-plugins längre fram.
 11. Så är det nog - Nolly-pluggen är lite av greatest hits 😉 Har den och Parallax!
 12. Kör Archetype Nolly att komplettera det tunga som Scuffham S-Gear inte drar hem riktigt!
 13. Kul! Hängde med gitarren på långa fusion-jam långt in på småtimmarna fredag och lördag! Idag vart det mest bas, men riktigt kul ändå med ett par progrockmusiker som övar Emerson Lake & Palmer. Har inte sett till er dock...
 14. Hur går det för er? 🙂
×
×
 • Create New...