Jump to content
Annons

AlexGoncalves

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag är också intresserad av den här riggen. Finns det någon på forumet som anväder sig av Adam A7x + sub 8? Producerar Techno och tech-house och behöver mycket botten, både på låg och hög volym. Sitter i en ganska liten studio, ca 3*3 m. All info uppskattas! / Marcus
  2. Ableton är mycket bra för att mixa ihop sekvenser eller hela låtar utan att behöva använda cd-spelare. Själv brukar jag spela in mixskivor med mina cdj-1000/mixer och programmet audacity i datorn.
  3. Tjenare! Det är ganska stor skillnad på att spela på privata fester och klubbar. En mixskiva är alltid bra att ha med sig ifall någonting skulle hända som gör att man måste rusa iväg en stund, men du ska alltid vara inställd på att lira hela ditt set. På fester kan det ofta vara ganska avslappnad stämning och du kanske inte är där för att lira just "din" musik vilket innebär att gästerna inte är där för att höra just "dig" spela. Trycker det på i rören och du måste på dass så kommer det antagligen inte vara några problem. Gör det under en lång låt, eller sätt på din mixskiva men gör det när det är folk på dansgolvet och du ser att dom är igång. Lirar du på en klubb så ska du inte lämna scenen. Du är artisten, folk är där för att se dig och du ska leverera det bästa du har. På klubb spelar du oftast inte lika länge.
  4. AlexGoncalves

    CDJ 800

    Nu för tiden köper jag all min musik digitalt och bränner ut på cd. Har aldrig haft problem med att mk2orna inte läser. Vågar dock inte svara på hur det är med mk1.
  5. AlexGoncalves

    CDJ 800

    Jag spelar mestadels på 1000 - spelarna då jag har två i min ägo, samt att det är standard när man är ute och lirar på klubbar. Men jag har även lirat en hel del på 800, då oftast mk2 or. Skillnad mk2 mot mk1 (som jag vet): - har stöd för mp3 - jog-hjulet känns mer som på cdj 1000, tightare och mjukare. . jog-hjulet är lika stor som på cdj 1000. - Annan ytbehandling som får den att kännas rejäl och snyggare. - Displayen är ljusare, tydligare och visar mer information. - Även displayen till jog-hjulet är tydligare. Jag föredrar helt klart cdj 1000 framför cdj 800, men det är fortfarande otroligt bra spelare. Känner du dig bekväm med dom så kommer du även känna dig bekväm om du kommer ut och lirar på cdj 1000. Jag skulle dock satsa på mk2 istället för mk1 om du inte har fått ett fantastiskt pris på dom. Mk1 är ju även äldre vilket kan innebära större slitage om du köper begagnat.
  6. Tjenare gott folk! Det är så att jag ska inhandla ett nytt ljudkort till min bärbara Dell studio 1737. Har hört mycket gott om TC electronics Konnekt 6 och den fyller precis dom funktionerna som jag eftersöker. Jag vet dock att det är många som har haft problem med firewireljudkort till sina bärbara datorer, speciellt med Ricoh OCHI bus. Är det någon som använt en liknande uppsättning och kan ge lite input? Just nu kör jag med USB - ljudkort i den billigare klassen och har inga problem med vare sig programvara eller "pops och klicks" så det vore tråkigt om en uppgradering till ett firewirekort skulle visa sig vara ett nedköp. Jag behöver dock en lösning som ger mig bättre monitorkontroller en bra preamp/ 48v och gärna bättre latency så alternativet vore en liten mixer men då förlorar jag latencyn. Hur står sig musikaffärerna till byten av ljudkort om man upptäcker att det inte är helt komatibelt med sin dator? All hjälp inför detta köp är guld värt, och även input från användare av Konnekt 6 utan laptop är kanon! MVH/ Marcus
  7. Phonicmixarna kanske är intressanta då. Dom ligger ju bra prismässigt jämfört med tex Mackies modeller. Tack för tipset! Självklart får man bättre grejer ju mer man betalar, men jag tänker inte betala 4000 kr för en fåkanalsmixer, eller mosvarande för en enkanalig micförstärkare, så det är detta prissegmentet som gäller. Behöver kunna lägga enkla vocals och göra percussionpålägg till elektronisk musik.
  8. Tjenare! Jag är på jakt efter en liten studiomixer och tänkte se om någon kan hjälpa till lite. Jag behöver nåt billigt och enkelt för inspelning av max 2 kanaler åt gången. Prisklass: 600 - 1200 kr Behöver fantommatning då jag inte har det på mitt ljudkort och behöver som sagt oftast bara spela in en kanal åt gången. Behöver inte massa funktioner men vill ha lågt brus och god kvalitet. Den andra anledningen till att jag behöver mixern är för att enkelt kunna styra volymen på mina monitorer och hörlurar separat. Behöver också kunna plocka in ljud från ett annat mixerbord som ska ut i samma monitorer. Ska man satsa på USB? Några alternativ från Thoman: ALESIS MULTIMIX 4USB - 948 kr MACKIE 402 VLZ3 - 1229 BEHRINGER XENYX 802 - 687 kr PHONIC AM 240 D - 625 kr SAMSON MDR 624 - 1052 kr Jag tackar och bugar för alla tips jag kan få!
  9. Jag tycker det ser dåligt ut med REA på musikprylar.
  10. SE2200a börjar krypa för högt i pris men tack för tipset! Yes, det är ART MP:n! Vad gäller preamp så behöver jag ett då jag saknar fantom på mitt billiga ljudkort EMU- 0202. Känns inte värt att investera i ett nytt ljudkort enbart i syfte att få fantommatning, isf vill jag upp ännu högre i pris och satsa på ett kort med bättre ljud och fler kanaler. Men då börjar det bli pryl-onani med tanke på vad jag ska ha studion till. Kommer nog får gräma mig nån dag till innan jag tar ett beslut!
  11. Analogfreak: Hehe, det är ju nästan värt en applåd, inte ursäkt! Gött att någon har så mycket tid ! Ska kolla in ljudklippen, underbar tjänst! Såg att man kunde köpa Röde + preamp för ca 2100 kr hos Thoman, känns som ett vettigt pris!
  12. Tack för era tips! Har funderat på dynamisk mikrofon då de är lite mer "lättarbetade" i sämre akustisk miljö. Men möjligheten till att kunna spela in akustiska instrument och lägga lite sång har gjort att jag kikat mer på kondensare som inte är allt för känsliga och rundupptagande. Har vissa projekt på G som inte kommer vara helt elektroniska. Analogfreak: Vad gör en bitter bw som du i det här forumet? Ännu en beroende som är tvungen att glida in i varje tråd och läsa sådant som du själv inte är intresserad av? Lämna plats åt dom som har nåt vettigt att säga! Att jag väljer mellan dessa mikrofoner är just för att jag läst de andra trådarna i forumet och hört mycket bra om Röde och SP B1 som två prisvärda mickar. SE 1000 rekommederade 4 sound framför B1 vilket har gjort att jag även blivit intresserad av den. Langa upp de andra trådarna som jämför dessa mikrofoner i relation till mina användningsområden så ska jag ge dig en offentlig ursäkt! Återigen ett tack till den konstruktiva responsen och fler omdömen mottages med glädje!
  13. Tjenare! Det ska i dagarna inhandlas en allround-mick till hemmastudion. Jag producerar mestadels helt elektronisk musik men vill ha möjligheten att kunna lägga enklare vocals och ibland spela in en akustisk gitarr eller percussion. Ska tilläggas att rummet inte har optimal akustik men kan en ganska tyst miljö vid inspelning. Har tittar runt på lite olika alternativ och sorterat ut tre mickar som är aktuella. Skulle gärna höra vad ni har att säga om dessa och vilken av dom ni skulle ha valt! SE Electronics SE1000 Röde NT 1-A Studio Project B1 Tack på förhand!
  14. Är det någon som har andra tips på bra bärbara studiodatorer i klassen 7000-8000 kr.
×
×
  • Skapa ny...