Jump to content
Annons

tona9101

Medlem
  • Antal inlägg

    97
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av tona9101

  1. Jag skulle skippa skummet och bara köra isoacoustics istället. Båda produkterna har ju samma funktion men Isoacoustics är mkt bättre på sitt jobb. Obs, dessa produkter är endast till för att motverka vibrationer från högtalarna att fortplanta sig i skrivbordet och förvränga ljudbilden av högtalarna, de har ingen "ljudabsorberande" effekt.
  2. Är det ingen som har någon åsikt eller tips? 🙂
  3. Hej igen! Jag tänkte bara kolla av med er som är mer insyltade i studiobygge än mig. Grejen är att vi har precis skaffat en lokal i Stockholm som är halvkällare där vi skall bygga ett studiokomplex själva. Det är stora lokaler och ca 2.9m takhöjd i lokalerna. Dessvärre har vi boende grannar ovanför och vi håller nu på att planera upp hur vi skall bygga rummen i lokalerna. Min tanke är att bygga en "enklare" flytande-golv konstruktion och bra väggar som isolerar till nästa vägg så pass mycket att läckaget blir mindre och de befintliga väggarna sköter den sista isoleringen. Det finns redan ett enkelt klickgolv (med ca 6-8cm bygghöjd) i lokalen men vi kommer att bygga ny golvplatta på detta golvet, ställa väggar och tak så de ej är skruvade i den befintliga lokalen. Min tanke för golvet är: 2ggr golvspån - tätade 45regel med isolering stepisol Min tanke för väggarna är: 2 lager gips - tätade 1 lager osb (för att göra det enklare att fästa i väggarna 70mm regel med isolering 2cm luftspalt bakom Taket tänkte jag 95 regel med isolering och 2 lager gips som är tätade. 10cm luftspalt ovanför Kommer detta ge mig en hyfsat vettig isolering mot grannar eller bör jag tänka om? De befintliga väggarna är betong som man tyvärr kan höra steg från våningen ovanför igenom, men antar att det endast handlar om stom-ljud då vi aldrig hör något mer än just det.
  4. Japp, vet många som använder det, har inte använt det själv så mkt än. Får in ett Ludwig set till studion snart, då ska det bli lekstuga med mick-tekniker, lägger kanske upp några ljudklipp då! 😄
  5. Håller med. Använder den uppmickningen oftare och oftare nuförtiden. Man behöver dock ha vettig akustik i rummet med den metoden.
  6. Mina tips - Prova Glyn John-micknings tekniken! Dock behöver du ett bra rum eftersom det kommer med en del rum i mickarna! Denna teknik ger mycket puka i överhängen och bred stereobild! - Tänk inte att du ska micka bara cymbaler med överhängen! tänk att du ska fånga HELA trumsetet - Ta en timme och stäm trummorna noga! - Byt skinn! - Använd rumsmickar! det behöver inte vara matchat par, mono funkar också! men se till att få någonting som får upp rummet som du t ex kan komprimera järnet och få ett riktigt smack-ljud med! - Se till att trummisen balanserar kittet och slår hårt! särskilt pukorna, om det är rock du ska spela in, se till att trumisen inte bara nuddar på trummorna! - Fokusera inte på att hitta ett akustiskt "dött" rum utan fokusera på att hitta ett akustiskt spännande rum° - Kolla fasen på alla kanaler! Några jag kom på nu iaf...
  7. Om du nu har 50 lax, försumma inte akustikbehandlingen, se till att mixningsrummet är behandat också! Det är inte bra om du bara lägger "överskottet" på akustikbehandling och inte ser till att ha med det i budgeten... Jag skulle hellre ha högtalare för 6 lax och akustikbehandling för 10 lax än tvärt om..
  8. AKG 240 MK II Gillar dem starkt! Men lyssna gärna på flera olika modeller och hitta de som DU gillar bäst, gällande passform och ljudsignatur (förutsatt att de alla har en bra frekvensåtergivning(om du ska använda dem för mixning förstås 😛)) När det gäller nöjeslyssning lyssnar jag i in-ear, Apples in-ear lurar med dubbelarmatur, har innan använt koss porta pro (innan ljudnörderiet tog över 😛)
  9. Jag har vart medlem på forumet ett antal år och blev medlem precis när jag började med musik, har sedan hängt på andra forum under min "utveckling" och sedan kom jag tillbaka hit för några månader sedan. Tycker att forumet känns mkt mindre trafikerat, har dock fått extremt mkt hjälp nu med studiobygget av G-bert, så det är verkligen ett bra ställe att få hjälp på. Jag tror dock inte att forumet kmr att gå under inom en snar framtid 😉
  10. Jo, bakre väggen är sned, och jag tror nog att vi behöver diffusera här iallafall först och främst. Gilbert: när jag bygger absorbenterna, tänkte jag ha en 80 mm ram emot väggen och sedan sätta rockwool utanför denna. så som denna video: min fråga är: ramen som kommer ligga emot väggen, bör jag göra lufthål i denna så den inte gör luftspalten "tät" eller är vad ger bäst resultat?
  11. Åh! Tack så mkt! Då ska här byggas absorbenter !
  12. de får väl vara max 20 cm djupa! 🙂 så rockwool fexibatts är ett bra val av isolering?
  13. Tack så mkt! Men Gilbert, om DU skulle få välja vad för isolering och tjocklek du skulle använt till väggabsorbenter, vad skulle du ta? främst till förstapunktsreflektioner och liknande Skulle du göra luftspalt bakom på 5-10 cm som jag själv funderat på? Vill verkligen ha ett konkret bra förslag!
  14. En fråga: jag kollar rund med exceldokumentet med kalkylatorer och hur sjutton vet jag vilket flödesmotstånd de olika isoleringarna har? Vill hitta ngn med ca 16 000 - 20 000 rayls/m för det verkar vara bra absorbering med 10 cm luftspalt och 12 cm isolering, eller finns det bättre kombinationer för absorbenterna? Och hur beräknar jag effektiviteten av en abosrbent som är monterad i ett hörn med luftspalt bakom sig? Tack för all hjälp!
  15. Bör jag använda rockwool av annan sort, annan tjocklek, annan densitet eller var kommer att vara mest effektivt till hörnabsorbenterna? eller är det bättre att göra sk. "superchunks" ? Tack för hjälpen förresten 🙂
  16. Ser kanon ut, sen kommer de ha luftspalt bakom sig eftersom de står i hörnen! Jag är medveten om att de ej absorberar lågbasen, vårt inspelningsrum har ett bra rumssound så vi vill inte förkorta efterklangen på det för mkt. Vi skall mäta rummen och göra heimholtz för lågbas i båda rummen!
  17. Hey! Nu börjar det att närma sig med studiobygget att bygga basfällor till hörnen i rummen. Jag tänker mig att använda >120 mm isolering som jag klär med tyg (och även plast under tyget i inspelningsrummet för att reflektera diskanten!) Nu är min fråga: är Rockwool Flexibatts bra för detta ändamål eller är jag helt ute och cyklar? eller: är min konstruktionside helt ute och cyklar?
  18. okej, så QRD diffusor är ett bra val då? ska kolla lite ritningar..
  19. Nej, om mixningen efteråt, men tänkte bara ge lite input om hur jag använder materialet efteråt. Jag skulle dock inte köra lowcut på bas instrument vid inspelningen, visst 40 Hz är väldigt låg lowcut, nästan så jag skär efteråt ibland. Däremot hade jag inte vart orolig att köra lowcut upp vid 80 Hz på sång osv.
  20. Jo jag såg en i frigoliten! den var vattenskuren, men kollar efter lite olika val. Mitt rum är stort nog för diffusion - 25 m2 kontroll rum och 30 m2 inspelningsrum, eller har jag fel Gilbert? 😛
  21. Hej! Har funderat länge på vilken form av diffusor som är bäst/enklast att bygga. Jag har funderat mellan dessa: - Cruncharns böjda plyfa diffusorer (enklast - Skyline diffusor (svårast) - Rundstavar som man gör till kvartsdelar, halvdelar och limmar på en panel som man sätter upp - en well-diffusor med 7 eller 11 olika steg - andra designer? Tack på förhand
  22. Kolla in detta om du har ngn iPhone eller iPod! http://saitarasoftware.com/Site/AC-7.html kostar typ 45 kronor eller vad det nu var, jag använder det när jag ska sköta lite grejer från distans och så länge datorn och iPhonen är på samma wifi så funkar det !
  23. Hey! Fy vad gött att få ett eget "space" =) Önskar lycka till och följer tråden med spänning!
  24. Glaskatten + Gilbert = catfight Ni borde inte få se varandras poster längre typ 😛 Jag själv brukar skära bas över 40 Hz ibland, men det beror helt på sången och vilket instrument man väljer ska dominera subfrekvenserna mest. Personligen gillar jag att låta basen ta hand om det lägsta och låta kicken ligga lite över och ge mer "punch". Men allting är en smaksak, och beror helt på låten.
×
×
  • Skapa ny...