Jump to content
Annons

Xasthur

Medlem
  • Antal inlägg

    39
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. AnthonyS: Tack så hemskt mycket för ditt välskrivna svar! Givetvis är jag medveten om att det egentligen inte är jämförbart mellan de sakerna jag beskrev. Jag slog iallafall till på en Blackstar HT-5! Och jag är kanon-nöjd! Jag ville ha en ordentlig förstärkare för övningar och repande i vilket fall som helst. Ska bli kul att micka upp den och se hur den kan sköta sig för inspelning också.
  2. Tackar för svaret. Riktigt snygg produktion på din låt där! Bra jobbat. Vad använde du dig av när du spelade in gitarren? Och du använde din Fender Blues Junior antar jag?
  3. Det är så att jag skulle vilja utöka lite i min hemstudio. Jag lajnar i nuläget gitarr rakt genom mitt ljudkort (Saffire LE) och kör sedan Amplitube. Nu vill jag ha något annat som ger mer kraft och bättre ljud tänkte jag. Frågan är om jag ska köra vidare på lajnat och mjukvarubaserat men isåfall köra via en POD, eller utöka till förstärkare (isåfall rör) och micka upp med t.ex en SM57:a. Jag har aldrig testat en POD, därav vet jag inte vilket ljud den faktiskt ger. Det är ju smidigt att köra mjukvarubaserat tycker jag, men är ändå riktigt intresserad av att köra uppmickad förstärkare. Saken är den att rummet jag har min hemstudio i, inte är optimalt när det gäller inspelning vad gäller dämpning osv. Musiken utrustningen skall användas till är en hel del metal och hardcore, men även mycket annat. Har läst en del om Blackstar HT-5 stärkaren, och isåfall toppen med antingen 1x10", 1x12" eller hela stacken med 2x10" lådor. Även Orange Tiny Terror har dykt upp. Så, någon vänlig själ som kan hjälpa mig på rätt väg? Jag känner mig lite vilsen. Haha.
  4. Du menar att ändra till Legacy drivern? Ja, det har jag. Gjorde ingen skillnad alls. Det här är skitskumt. 🙂 Men kör du midikabel, eller USB, från ditt klaviatur?
  5. Bazz: Jag kör samma uppsättning! Dock har jag problem med latencyn när jag kör midi från klaviaturet till ljudkortet. (Finns inga drivrutiner för mitt klaviatur till W7 x64, så jag kan inte köra via USB). Något du erfarit?
  6. Saken är den att CME inte har släppt några drivrutiner till Vista heller för UF-serien. Finns en icke officiell drivrutin som ska funka till både Vista och W7, som en svensk har utvecklat. Dock så fungerade den inte för mig. Antar att det är för att jag har x64. Gilbert: Ja, jag gissar också det. Men allt annat med ljudkortet fungerar klockrent. Som att lina gitarren och köra Amplitube osv. Igen dum latency eller så. Men på midin så blir det det. Vad finns det jag kan göra? Om någon vet. Fruktansvärt frustrerande är det. 😎
  7. Har precis uppgraderat till Windows 7 X64 och Cubase 5. Supernöjd med båda ihop! Dock så fungerar inte mitt midiklaviatur CME UF 7 ihop med W7 X64. Det finns inga drivrutiner. Då kom jag på att jag kan ju köra via midi, istället för USB så länge. Men nu får jag en jobbig delay på midin, precis som om latencyn är skit. Drivrutinerna för Saffire LE funkar fint i W7 dock, så jag fattar inte vad som är felet. Har kollat upp så att rätt ASIO är ställd i Cubase och allt stämmer. Någon som har en aning vad som kan vara på lur? Vore grymt tacksam, för det här börjar verkligen irritera mig nu. Vill ju börja använda allt fullt ut!
  8. Fynda dessa kan du ju göra också: http://www.vendolin.se/Annonce_Detail.asp?...nonceid=5588076 Nu vet jag inte om de är för stora för ditt utrymme men.
  9. Det ligger väl på samma pris som för studenter, tror jag? Ca 3300-3500 ungefär. Jag är student och har beställt det hos min lokala musikhandlare för 3300 riksdaler.
  10. Jo, det är väl det jag menar egentligen. Bara jag som är luddig. Men som läget är nu så kommer inget ljud när jag använder klaviaturet. Men jag får ta och kolla igenom det imorgon, om midiportar stämmer osv. Tack för svaren allihop!
  11. Okej. Jag hade förstått saken som att om man skickar midi ut från ljudkortet (genom DAW) så slapp man ha kabel direkt från klaviaturen? Jag kanske har missförstått hela saken.. Jag skulle vilja kunna spela in midi och audio på samma gång, går inte det?
  12. Hej Detta är första gången jag använder mig utav en hårdvarusynth vid inspelning. Det är en Korg MS2000R. Jag har kopplat på följande sätt: Masterklaviatur via USB till datorn Midi out från ljudkortet till Midi in på synthen Och såklart sedan audio output till input på ljudkortet. Hur konfigurerar jag i Cubase(3) så att jag spelar in med masterklaviaturet? För just nu hörs det såklart inget när jag spelar på klaviaturet, bara när jag använder knapparna på synthen. Tacksam för svar!
  13. Ja, eller så zoomar du bara in något steg annars? 😱
×
×
  • Skapa ny...