Jump to content
Annons

Autumnfire

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Jag förstod inte riktigt, jag tänkte att den bara skulle sitta på den röda kabeln och reglera signalstyrkan? Kan du utveckla?
  2. ALLA hatar Sköna Snubbar med gitarr på fester. :-)
  3. Tredje tråden på ämnet nu men jag har fått så bra hjälp hittills så jag fortsätter :-) Jag ska alltså bygga en elektrisk cittra eller liknande. Den har 24 strängar och jag tänkte förstärka dessa med fyra passiva Rockfield-humbuckers av den här modellen: http://www.rockfieldpickups.com/swv.html# Längst ner till vänster på den här bilden finns information om hur kablarna är dragna http://s479.photobucket.com/user/zakkwyldefan79/media/Guitar%20Wiring%20Diagrams/PickupColorCodeChart-2.png.html Jag blev avrådd från att parallellkoppla dem av diverse anledningar, men när jag provar att fästa dem alla fyra till en och samma telehane så får jag ett ljud som jag är nöjd med (låter nästan bättre än om man bara har en) så jag tänkte löda allihop till samma telejack. Jag märkte också att det inte verkar spela någon roll vart den röda respektive den svarta kabeln sitter. Så jag har två frågor: 1. Hur ska jag löda en sådan här mick till ett telejack och var ska jag jorda den? Jacket har väl vanligtvis bara en aktiv plutt och sen jordning, men jag har ju både en röd, en svart och en jordning som kommer ut ur micken. (den gröna och vita sitter ihop och jag fick höra att jag skulle strunta i dem) 2. Om jag vill ha en gemensam volymratt för dessa, vart ska den sitta och vilken resistans ska den ha? Fråga gärna om ni inte förstår, jag är halvkass på elektroniktermer. :-) Tack på förhand!
  4. När jag, för skojs skull, håller de lösa kablarna från en humbucker mot änden på en telesladd och kopplar in i förstärkaren så låter det bra. Håller jag två stycken på samma vis mot kabeln så låter det typ...bättre. Inte märkbart högre eller lägre. Kan jag bara löda allihop till samma jack?
  5. Hittar detta på google http://i479.photobucket.com/albums/rr151/zakkwyldefan79/Guitar%20Wiring%20Diagrams/PickupColorCodeChart-1.jpg Mina är längst ner till vänster Kan man bara koppla dem röd till svart i en rad och sedan ändarna till ett uttag? :-P
  6. Dessutom, hur gör man? Har alla verktyg men fattar inte riktigt kopplingsscheman... Har fyra humbuckers, ur varje kommer det ut en röd, en svart, en grön, en vit och en oisolerad kabel. Den gröna och vita är ihoplödda. What goes where?
  7. Okej, kommer jag ha tillräckligt med signal kvar då för att få ett okej ljud?
  8. I en annan tråd om instrumentbygge fick jag veta att fyra parallellkopplade humbuckers får en sjuhelvetes hög output. Seriekopplar jag dem så får jag nästan ingen output. Eller var det tvärtom? Hursomhelst... Det finns ju sådana där splitters för hörlurar och så...finns det motsatsen? Att jag tar mina fyra outputs och bara slår ihop dem till en? Kontentan är att jag har fyra humbuckers och ska bygga något harpliknande med dem alla igång samtidigt. Hjälp!
  9. https://www.google.se/search?q=ken%20lawrence%20bass&um=1&hl=en&biw=1920&bih=955&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=HUizUe_TCcPk4QS6lIDICg Vad som helst av Ken Lawrence. Trä <3
  10. Det blir nog pentatoniskt. Jag ska nog inte spänna strängarna särskilt hårt heller så de går att böja lite som en vill :-) Men okej, så om jag vill koppla ihop fyra humbuckers samtidigt så kommer den antingen skrika av rundgång eller bli jättetyst? Kan en tänka sig att de seriekopplas två och två och sedan parallellt mot varandra för att ta ut effekten lite? Eller blir det kaos?
  11. Funderar också på skjutbara mickar av den anledningen! Hur är det med att koppla ihop en stor mängd mickar samtidigt, ska det göras i serie eller parallellt? Och förlorar man någon styrka i dem?
  12. Jo, soundet blir nog annorlunda...men det är en del av charmen! ;-)
  13. Jag tänker bygga en elektrisk guzheng (en sån här ). Jag har inte riktigt bestämt mig för hur den ska fungera, men jag tänker mig att utförandet liknar en traditionell men då självklart utan resonanslåda eller ens mycket till kropp. Så då undrar jag två saker. För det första, finns det någon typ av stålsträng (vad som helst som en elgitarrmick registrerar) som är tillräckligt mjuk för att kunna böjas som på en guzheng? För det andra, kan man bygga en egen gitarrmick som är typ en halvmeter lång eller går det i värsta fall att beställa någonstans? Jag tänker att mickar i det här utförandet (http://www.gear4music.com/media/19819/600/preview.jpg) borde gå att få hur långa som helst. Reta mig gärna inte för mitt ambitiösa projekt, jag må vara en lekman men jag ska åtminstone försöka! ;-)
  14. Jag spelar i ett Stockholmsbaserat band som heter Spectra. Vi går i tankarna att spela in en EP på fem-sex låtar, men hittar ingen studio som erbjuder det vi eftersträvar i en human prisklass. Grejen med oss är att vi spelar lite allt möjligt. Vi låter främst som System of a Down men tar gärna in mer absurda influenser, vilket gör att vi både har brutala metalcore-breakdowns och akustiska valspartier. Vår begränsade ekonomi gör att vi inte kan lägga mer än 2000/dag, något som verkar vara svårt att komma under om man vill ha en studio som kan ge oss bra resultat nästan oavsett genre. Vi bor alla i Stockholmsområdet men kan tänka oss att åka en bit om så krävs. Någon som känner någon eller känner sig manad? Det viktigaste är väl att det tunga blir tungt utan att det mjuka blir för...tungt. Hårt. Ja, ni vet. Uppsättning: Sång, gitarr, bas, trummor. Vill även spela in lite övriga grejer såsom körer och typ...piano, dragspel...men det kan vi lösa på annan ort om det blir lättare.
×
×
  • Skapa ny...