Jump to content
Annons

Lewisownpeople

Medlem
  • Antal inlägg

    125
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt

Om Lewisownpeople

  • Födelsedag 1984-11-02

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Örebro

Socialt

  • Skype
    pro_eco@hotmail.com
  1. Tanken med tråden var att få reda på vilket sätt som är bäst för en nybörjare att starta mixa. Det finns såklart inga regler för hur, men det måste finnas ett mer rätt sätt. Ahh det kommer ingen vart det här så vi kanske får släppa det.
  2. Sorry demon. Mitt inlägg vart fel. Det skulle stå mer. Jag menar att en limiter är en kompressor med högre ratio. Som en del säger kan det vara en ratio från 11, det kan vara 20. Men om man bara klipper litegrann utav topparna rakt av med en limiter, bara så att den arbetar lite. Så klipper du bara de största topparna fortfarande, precis som en kompressor, bara över hela frekvensspektrumet. Då tänker jag mer att jag använder den som en stark kompressor. Trycker du på ordentligt så blir det limiterat. Har du en kanal som står på - 40 dB och ändå limiterar hårt. Då har du ingen dynamik kvar där till mastering även fast slutmixen står på -15. Den kanalen pressar du ju över nollan när du mastrar sen, eftersom den är limiterad och kan inte komma längre än där den är inställd på. Den förstår ju inte själv att den står på minus 40, den står ju på nollan, alltså maximalt den kan få ut eftersom det är det som är "taket" på limitern. Så tänker jag iaf! 🙂 Trevlig helg!
  3. Ja en kompressor med hög ratio, finns ingen skillnad.
  4. Ja sorry crillemannen, missade det!
  5. Ja en del gillar att mixa direkt in i limitern, ska nog testa på det mer i vissa sammanhang. Jag har inget emot limiters, det är bara vad ska en nybörjare få höra när de har spelat in t ex sång och vill få upp volymen på den, den får inte plats. Ska man säga då, släng på en limiter? Nej sänk resten utav mixen så att rösten får mer plats. Alltså inget mot ditt tillvägagångssätt alls, utav vad jag skulle säga till en nybörjare som inte vet hur man använder en limiter, och vill börja lära sig mixa. Men alla säger olika och det är så det ska vara, men det måste ju finnas ett mer rätt sätt för en nybörjare att lära sig alla verktyg som finns innan de börjar slänga på massa "onödiga" pluggar.
  6. Vill inte slänga ut några namn hur helst. Gick på SAE i stockholm. Jag kanske har hört, missuppfattat det de ville lära ut just då, som helt ovetande vad jag höll på med då. Gick på SAE i Stockholm och där jobbar en del framstående personer inom ljudteknik, I Sverige menar jag dock.
  7. Jaha? raka svar.. du verkar veta vad du pratar om. Om du sätter ett tak på ditt användningsområde, det är limiterat, hur ska du då kunna öka volymen vid mastering sen?
  8. Om man inte har spelat in på varken hårdvara/mjukvara förut. Fick ni lära er att använda en limiter direkt? Det är det jag menar. Går det inte få ett riktigt svar utan att nån ska se det som personangrepp? vad är bäst att lära sig från början?
  9. Om man inte har spelat in på varken hårdvara/mjukvara förut. Fick ni lära er att använda en limiter direkt? Hur menar du då? ration är högre men de arbetar likadant. Så om limitern arbetar ytterst lite så funkar den som en kompressor, typ.
  10. Ja jag skulle inte göra så, men en del gör detta viset. Varför dådå? nejdå, skämt åsido
  11. Det är inte jag som vill få svar på det. Utan jag tänker på de som kommer hit och aldrig spelat in eller mixat förut. De som sa detta är framstående personer i branschen. Visst jag har sett dem med limiters på både leadsång som trummor osv. Men de måste ju säga det som att det är bättre att du lär dig i den här ordningen. Sen vad du gör när du jobbar är upp tilll dig själv, alltså lärarens tanke kanske. ska de lära sig det från början, det är det jag menar? De måste ju börja nånstans?
  12. Det uppstår lättare digital distortion om man mixar digitalt, trycker på för mycket med limiter vid mix. Inte vid slutmix alltså, där de flesta använder det. Trycker man inte på för mycket med limitern så funkar den ju i princip som en kompressor. Inga fel där. 🙂
  13. Jag menar, att man man använder en limter som en starkare kompressor förstår jag. Men de som inte vet vad en limiter är och hur den funkar, får höra olika från olika håll. Det har funnits en grundregel, tror jag?!? men den kanske har försvunnit med volym-kriget. Sen finns det ju inga regler hur man ska eller inte ska göra. Tänkte mer till de som vill lära sig hur saker fungerar och ska lära sig från början. Sen finns det ju de som hanterar limiters mycket bra. Dvs inte jag än. Känner att efter 4-5 år börja få riktig koll på en kompressor, inte skulle vilja lära mig att slänga på en limiter skulle lösa problemen. Men det är bara jag.
  14. Nu är det uppe igen. Nu är det så att jag skulle vilja få klarhet i varför en del använder limiter på massa kanaler, eller kan vara alla för att få upp volymen. Vart har ni snappat upp det? För det jag har lärt mig under utbildning är att, ALDRIG limiter på enskilda kanaler!! Visst det är grovt. Själv använder jag bara limiter vid mastering, och kanske på ett ägg eller tamburin, där jag tycker det kan lösa en del problem. Limiter på enskilda kanaler innan mastering vill förmodligen ingen masteringstekniker ha, inte jag heller, utan att gå in på varför. Då vill jag bara veta vart det kommer ifrån eller varför man skulle använda limiter så pass mycket. Jag håller fast vid att inte använda limiter, förutom på master, för det är så jag har blivit lärd. Så kör på det! Det förstör materialet annars och blir inte bra enligt mig. Tänker på de som är här i utbildningssyfte får höra både det ena och det andra från olika håll. Vad säger ni?
×
×
  • Skapa ny...