Jump to content
Annons

Nanne

Medlem
  • Antal inlägg

    108
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Nanne

  • Födelsedag 1978-08-27

Om mig

  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Hej Jag skulle köpa mig det kortet för att kunna leka med min bärbara oavsett vart jag befinner mig. Men på Jam göteborg kunde de inte hitta nån info hos NI om det var kompatibelt med windows 7. Jag tänkte att det borde väl vara windows som windows men jam ville inte ge mig öppet köp på kortet. Så jag tänkte fråga om det är nån här som vet? (alternativt vet nåt liknande kort som får ström från USB)
  2. Så är det på microsofts mjukvaror så jag antar att det inte är nån skillnad på steinberg. Alltså... skollicencen gäller endast när du går i skolan. Så fort du slutar så slutar även licencen att gälla och du måste köpa en vanlig licens.
  3. Nanne

    Jam gjorde en Expert?

    Jag läste igår i Metro att Expert på hötorget i sthlm hade höjt priset på en viss digitalkamera innan mellandagsrean för att prissänkningen skulle verka större. Nu igår var jag inne på jam och köpte mig ett par nEar 05 ex och om jag inte minns fel så kostade de 2995kr. Men nu var priset 3195 och med deras 25% mellandagsrabatt på monitorer så blev det 2396 spänn istället för 2246kr om de haft det lägre priset. Nu är en hundralapp hit eller hit kanske inte något att gräma sig över men det är irriterande. I övrigt var servicen god. Fick fina kablar för 100kr istället för 180 och adaptrar på köpet för att de inte var rätt i änden.
  4. Från hemsidan: Svaret borde alltså vara Ja.
  5. Nanne

    Skärm DVI eller D-sub?

    Min gamla CRT skärm från 1999 har börjat tjuta högfrekvent och jag antar då att den sjunger på sista versen. Så jag tänkte köpa nytt. Men vad är den egentliga skillnaden på DVI och gamla hederliga D-sub? Jag har för mig att jag läste en tråd om en kille som haft störningar i sina monitorer pga sin skärm. Har DVI mindre störningar iom att signalen är digital? Många frågor. Men man vill ju veta om det är lönt att köpa en skärm för 1000kr mer som DVI trots allt kostar.
  6. Nu är det typ fjärde gången jag lyssnar på den i rad. Det svänger som fan och jag gillar det starkt. Jag tycker det mer låter rätt synthpoppigt. Men kul ändå. Skulle gärna vilja se en skärmdump på hur du ställt in din Malström. För jag letar också efter det ljudet
  7. Nanne

    Reasonkompo 2

    Man kan ju inte göra hiphop utan sång. Finns det några ord som man måste rimma på? .. men ni glömde ju de obligatoriska scratchljuden!
  8. AP rattar in sina baskaggar på en 909a och samplar den sen. det är iaf vad jag läste på deras FAQ för ett år sen.
  9. Nanne

    Synthband.

    Tre midiinterface typ http://www.audiotrak.net/xpmidi.htm och ev en usbhubb.
  10. Det är få saker som gör mig riktigt lycklig. Den här sortens musik är en av dom. Denna hamnar i min mp3spelare
  11. Jag har ett Audiotrak Maya 44 mkII http://www.audiotrak.net/maya44mk2.htm Köpte det kanske främst för att jag inte visste om jag skulle vara seriös med musiken. Det enda jag behövde egentligen var asio för mitt midikeyboard och en ingång för att spela in sång. Jag har liksom inget annat behov när jag har alla instrument i datorn. Kortet fungerar bra och problemfritt. Förutom att det hänger datorn när jag spelar vissa spel. Men det är det ju inte till för.
  12. Nanne

    x-station?

    Xstation finns i 25, 49 och 61 tangetersversion. Så som jag har förstått det så är det en sammansvetsning av deras midikeyboard ReMOTE, deras ljudkort Speedio och synthen K-station. Jag har tittat på den rätt länge och funderar på att fixa en själv för att spara utrymme och plats. Den låter rätt bra iaf. Du däremot behöver nog inte en X-station om du bara ska köra Reason. Själva synthdelen går ju förlorad då iom att du inte kan köra midi i Reason.
  13. Själv har jag handlat kläder för 3200 från tyskland. Företag iof. Men att föra över pengar från bankkonto till bankkonto till Deuche Bank i München känns lite nervigt. 2-12 arbetsdagar ska det skickas inom eu. Snart har det gått 7 dar. De har inte svarat på mina mail heller. Jag antar att de inte kan engelska så bra... :/ Intressant att höra om folks erfarenheter av handel. Ett till problem jag har är att jag har köpt en vara på tradera som skickades via rekommenderat brev. Grejen är ju bara att jag har glömt att förnya mitt idkort.. så jag hoppas att jag hinner få mitt nya innan brevet skickas tillbaka... 😉 ett ord om mig.. Klant!
  14. Så får du subtractorn att låta som en C64 / Nintendo... ? Jag vet att det går. Laddade hem en låt för några månader sen härifrån. Men det vore ju roligt att få lite mer exempel.
  15. På mig låter det som att du sparar dom som generalmidifiler. Då är det rätt självklart att du får ett annat ljud i en annan dator. Du sparar inte själva ljuden utan bara informationen hur ljuden i gmsynthen på ljudkortet ska spelas. Det du behöver göra (om du nu bara ska spela upp och inte göra extra redigeringar) är att spara filen som audio och sen göra om dom till mp3. Det kommer dock göra att du inte kan använda disketter längre. Ett inköp av ett USB minne borde nog vara en bra ide då. Jag sitter på jobbet nu så jag kommer inte ihåg vart du går för att göra detta. Men i de senare versionerna av cubase så ligger det under Filemenyn. Det finns säkert nån annan här som vet exakt vart.
×
×
  • Skapa ny...