Jump to content
Annons

Boff

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Boff

  1. Jag har haft en Impulse 25 i ett par månader, men ska nu lämna tillbaka den pga att den gått sönder. Jag har då möjlighet att byta, vilket jag vill göra pga att Impulse 25: 1. Har lite för få kontroller för mig, då jag vill kunna använda den både vid produktion och live. 2. Är lite för osmidig - man kan t ex inte kontrollera parametrar i flera olika pluggar samtidigt. Mina alternativ är: Impulse 49 - Impulse var ändå relativt lätt att lära sig hantera, och med 49-varianten får jag 8 solo/mute-knappar samt 8 skjutreglage. Dock samma problem med osmidigheten. Har Novations mjukvara Automap som gör det lätt att mappa kontrollerna. Akai Professional MPK49 - Har gott om kontroller att ställa in, men jag vet ingenting om medföljande mjukvara. Det är nästan ett måste att ha en mjukvara som gör att man kan bläddra mellan presets om man vill kunna köra live. ReMOTE SL 49 MKII - Verkar smidig, och har även den Automap. Tyvärr något dyr. Är det någon som har använd dessa (eller liknande med fler/färre tangenter) eller har något att säga om dem? Jag använder Sonar för tillfället, men funderar på att använda Ableton Live för att spela upp grejerna live.
  2. Min 14-åriga lillesyster skulle antagligen inte bry sig, eftersom hon: 1. Inte vet att det är fel. 2. Antagligen inte lyssnar på texten Jag däremot och många jag känner skulle få stora problem med att fortsätta lyssna på låten.
  3. Jag är ganska ny när det kommer till att spela in sång med hörlurar, har alltid kört med feta högtalare och en ganska dålig mikrofon, så det har funkar. Nu kommer jag behöva använda hörlurar, och jag undrar då varför alla alltid använder headphones när de spelar in (sång och annat) och inte in ear? De borde ju t ex läcka mindre?
  4. Det beror ju lite på om du bara vill ha en mening eller om det kan vara en hel vers eller liknande.. Du kan ju skriva nåt i stil med: "From an ants perspective everything looks big To see the real importance of things, get yourself to a hill" Skriv runt uttrycket liksom.. "Through a lens everything is overwhelming Remove it and you'll see the real thing"
  5. Ja, visst, du kommer ju inte kunna ladda ner en backstreet boys-låt och ändra stämmorna i den, men om du har en inspelning av t ex en gitarr eller en kör där en ton är fel kan man ändra det. Det är ju tänkt att användas i produktionen medan man fortfarande har originalinspelningarna, inte i efterhand.
  6. Med nästa version av Melodyne kommer detta vara möjligt. Jag tror den kommer inom ett halvår... Just nu klarar den bara att redigera monofona melodier, typ sång och sånt. I nästa version ska man kunna ändra på en ton i t ex ett ackord taget på gitarr.
×
×
  • Skapa ny...