Jump to content

Svajen

Medlem
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Svajen

 • Rank
  På gång
 1. Jag har en låt uppdelade i instrument i olika .wav-filer (en för varje ljud) som jag vill göra en remix på. Hur går jag till väga? Har dragit in filerna i Audio-kanaler på det här viset: http://upload.snelhest.org/images/100302ABLETON.PNG Men när jag gör så, så blir tempot helt konstigt. Ljuden passar helt enkelt inte ihop. Har dragit in alla ljud i Audacity för att se om det är något uppenbart tempofel med ljuden men nej, det låter perfekt där. Så hur gör jag? Detta är ytterst irriterande. Tack på förhand!!
 2. Jag har ett spår (en låt) som jag sedan lagt in i en midi-kanal i Ableton som jag vill arbeta med, lägga på fler ljud och så vidare. Men jag har märkt att det fungerar väldigt segt då jag måste lyssna från början för att få ljud ifrån låten jag lagt i sequencern. Det går liksom inte att spola en minut in och lyssna, utan för att komma dit så får jag lyssna från början. Går det att ändra på något sätt, så att man får ljud ifrån låten man lagt in utan att behöva lyssna på hela?
 3. Många tack så väldigt mycket för ditt långa och utförliga svar!
 4. Har precis börjat spåna lite i Ableton Live 7 och har lärt mig hur man slänger in ljud och sånt, och byter jag till Arrangement View så kan jag justera levels och sånt med linjediagram, men hur kommer jag till pianorollen?
 5. Alright. Danke. För övrigt så frågade jag morsan om skiten fanns kvar. Det ska ligga uppe på vinden sa hon! Får leta upp det imorgon och sen ska det göras musik i mängder! Finns det någon standard hos midiklaviaturer för vilken sorts usb-sladd de använder? Vilken sorts sladd tror ni är mest troligast att jag behöver? Har en mängd usb-sladdar och hoppas att jag har den som behövs. Annars får jag vänta en månad tills jag får pengar. edit: Och om jag har ett basljud + ett kickljud sen förut (i .mp3-format), var öppnar jag dom? Finns det någon sampler eller finns det bättre alternativ?
 6. Grejen är att jag ska ha en riktigt bra, dyr midiklaviatur NÅGONSTANS... hade det framme för flera år sedan och har inte sett det sedan dess. Har jag tur så ligger det och skräpar på vinden någonstans. Jag kan lika gärna fråga hur man bär sig åt för att rita in toner. Man kan ju göra så att man visar piano-tangenter, och när man trycker på dom så hör man ljudet. Men hur man ritar in dom förstår jag inte... (började med programmet idag. Kan absolut noll. )
 7. Hej. Är en synth ett absolut måste att ha, eller kan man bygga upp patterns ungefär som på samma sätt som i FL Studio 8?
 8. Här finns en bra nybörjarguide på svenska: http://www.djportal.nu/remixskola-fruityloops/del-1
 9. Filnamn: Texturer - Nytt Projekt Av: Svajen Skickad: 8 Nov 2008 Kategori: Elektronisk Dans Började för några veckor sedan med FL. Har gjort några låtar och lär mig mer och mer hela tiden! Detta är en darkpsy-låt, min bästa hittills. Säg gärna vad ni tycker! Klicka HÄR för att ladda ner filen!
 10. 13 downloads

  Började för några veckor sedan med FL. Har gjort några låtar och lär mig mer och mer hela tiden! Detta är en darkpsy-låt, min bästa hittills. Säg gärna vad ni tycker!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.