Jump to content

HotLava

Medlem
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About HotLava

 • Rank
  Medlem
 1. Har testad bägge idag och Furch vinner klart! Så skönspelad och samtidigt grym ton. Taylor är kraftigare byggd men känns inte lika exklusiv, blev lite besviken på tonen faktiskt.
 2. Jag anade att det var så men lyckades ändå inte få ljud i den, trots att jag stängt av den och provat igen. Mycket trist att den inte funkar, men som tur är så har jag min gamla som funkar okej för ändamålet. Tack för svar, kom gärna med fler tips om det är någon som har. Ha en fin helg!
 3. Rotade fram min gamla keyboard på vinden och den fungerar utan problem. Det är alltså något som är fel i själva hårdvaran. Nektar Impact ix61 heter den "trasiga" keyboarden. Nån som stött på samma problem?
 4. Hej. Nej, den knappen lyser. Jag har testat att spela in och i listan, "lists", till höger där det vanligtvis står "note" under fliken "status" står det istället "Control". När jag spelar in och trycker på midi-keyboarden så blir det vita streck, precis som när man drar i volymreglaget på keyboarden. Inga toner spelas dock in. Det måste väl betyda att det är något knas med själva keyboardens inställning? Det är ju en väldigt simpel keyboard men det finns några setups.
 5. Hejsan kära vänner. Jag har nu suttit och googlat, kollat youtube, läst manualer och slitit mitt hår i förtvivlan! Min midi-keyboard har kontakt med mitt Logic Pro 9, dvs om jag trycker ned en tangent så visas notnamnet i transport-bar. Jag har skapat ett mjukvaruinstrument-spår, valt ett instrument ur biblioteket, sett till att outputen är rätt men fortfarande inget ljud! Spelar jag via datorns tangentbord så låter det klockrent, men icke via keyboarden. Vad gör jag för fel? Jag har precis flyttat och innan flytten så fungerade allting klockrent men nu när jag packat upp min hemmastudio och pluggat in allt exakt likadant som innan så har jag stött på detta problem. Min midikeyboard är en Nektar Impact ix61 och vid första installationen så pluggade jag bara in den i usb-jacket och så funkade det. Jag har startat om datorn och keyboarden, bytt sladd, kollat in/out, interfacet, uppdaterat försökt hitta drivrutiner (vilket inte ska behövas) m.m. m.m. det känns som att jag har gjort allt men det måste ju gå att lösa?? Snälla hjälp mig! Jag har en massa arbete som måste göras innan måndag 14/9.
 6. Jag startade iallafall ingen ny tråd som det brukar gnällas om att man inte ska göra utan leta upp gamla trådar med frågor om typ samma sak! Men se det blev gnäll ändå, kunde man ju ge sig fan på. Bitterhet och översittarfasoner betackar jag mig. Jag har nu löst problemet för jag fick hjälp i ett annat forum. Om någon vill veta hur man löser problemet så föreslår jag att ni läser manualen. Tjipp!
 7. Tack för svar. Jag har inte tid att sitta och prova mig fram eller läsa luddiga manualer som inte ens brukar ha vettiga förklaringar. Det svåra är ju att veta var i manualen man ska börja leta. Jag vill programmera, inte läsa. Ha det fint.
 8. Hej alla! Jag har ett skitproblem med EZ-drummer och pro tools 8. I tidigare pro tools kunde jag dra in trum-loopar till midi-spåret och lägga det exakt mellan typ en eller två takter, (så att loopen börjar i rätt tid) Detta sköttes automatisk. När man drog in en loop så la den sig på det taktslaget som man låg närmast med muspekaren. Men i pro tools 8 fungerar det inte så. Man måste helt enkelt vara så exakt så det är ju en omöjlighet att få ett tight beat i en hel låt. Det är säker skitenkelt att lösa problemet men jag orkar inte läsa den engelska manualen och vänder mig därför till er. Hoppas någon vänlig själ kan hjälpa till Kram
 9. Denna bild kanske visar lite tydligare hur jag vill ha det. http://www.hotpipes.com/score28.gif De olika instrumenten instrueras kompakt i noter. Hela låten ska inte noteras från början till slut, bara de olika delarna.
 10. Hej. Skulle behöva hjälp med Sibelius. Vill göra en snygg leadsheet på en låt som jag ska lära ut till ett gäng högstadie 9:or. Vill få så mycket information som möjligt på en eller max två sidor. Jag vill skriva trummor, bas, gitarr-noter separata men i samma notblad. (De ska inte hänga ihop med varandra, vilket är mitt problem nu) Är det möjligt i Sibelius? Jag vill bl.a. kunna separera en gitarr-notering för att tydliggöra hur den ska spel på en A- och på en B-del. (Mellanrum mellan "the bars") Hittade ingen riktigt bra bild på hur jag tänkte mig: http://www.di-arezzo.co.uk/multimedia/images/chester/part/ch75405.jpg Hoppas någon kan hjälpa mig.
 11. Ibland tar det en vecka och ibland ett par/tre dagar.
 12. HotLava

  Sibelius 5

  Jag har installerat Sibelius 5 men får inget ljud när jag ska spela upp noterna. När man öppnar Sibelius spelas intro-melodin som vanligt så det kan inte vara ljudkortet som det är knas med. Har installerat Sibelius på hårddisk F: men det står att Virtual instrument and effects folder är C:/program/sibelius software/VSTplugins och den mappen är tom... Kan inte hitta den mappen på F: Vad kan vara fel?
 13. Hej, Jag vill inte ha Internet Explorer 8 på min dator, (med OS Windows7), eftersom protools vägrar starta om IE8 är installerat. När jag försöker ta bort internet explorer står det: "Du måste ha behörighet från TrustedInstaller för att ändra mappen". Hur får man bort programmet? God fortsättning
×
×
 • Create New...