Jump to content
Annons

matte81

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av matte81

  1. TL-space säger jag, inte bara för hur det låter utan för att det kör impulser. Du kan alltså även köra cabimpulser, inte bara reverb. Finns många gratis bra reverbimpulser, exempelvis impulsfiler av bricasti M7 som låter riktigt bra vissa av dem.

    EDIT: VErkar finnas fri Trial http://www.avid.com/US/products/TL-Space-Native-Edition

    Kom på att jag hört många prata gott om altiverb också. Dock inte testat det själv.

    Håller med om att reverb pluggarna som följer med inte är de bästa. Men för saker som inte ska ligga längst fram och bara ska ha lite grann så funkar de. Men när jag ska göra reverb för exempelvis sång, trummpaket med mera, som kräver bättre reverb, så åker bricasti M7 impulserna fram.

    EDIT2: Bracisti M7 impulserna om någon missat denna tråd https://www.studio.se/index.php?showtopic=65161

    MVH

    Anders

    Kanon tack!

  2. Ett tips ang att jobba med reverb som jag använder mig ofta av är att jag lägger reverb på ett AUX spår och har som send effekt. Detta för att kunna eq:a enbart reverbet. Vet inte om du gjort det, men då blir det lättare att forma reverbet så som man tänkt och få det att passa in i mixen bättre.

    MVH

    Anders

    Tack! Ja absolut det blir bättre om man gör på det viset. Har nyligen insett detta.

  3. Jag tar tacksamt emot tips på bra reverb-pluggar (rtas) att köra i Pro tools. Jag är inte helt nöjd med de pluggarna som följer med i LE-versionen. Kan tänka mig att det finns bättre på marknaden. Eller så har jag helt enkelt inte lärt mig bemästra dom ännu. Men det skulle vara trevligt att ha ngn annan plugg att jämföra med.

  4. Jag kör en iMac 21.5" med FW800 och ett Digi003 Rack. Det enda jag har mellan är en konverterkabel från FW400 till FW800, alltså 6-pol i ena änden och 9-pol i andra.

    Det fungerar klockrent.

    Det låter ju fantastiskt. Jag kommer att prova med endast kabeln så får vi se hur det går.

  5. Först och främst är informationen man får från digidesign inte den bästa: http://www.avid.com/US/products/family/Pro...tems/003-Family. Är inte glasklart om man måste ha en dedikerad FireWire-buss eller vilka FireWire-kontrollers som stöder deras ljudkort vad jag kunde finna.

    Avid rekomenderar en extern hårddisk OM det är så att man har en FireWire-kontroller i sin dator som INTE stöder deras ljudkort. Det är detta de talar om i första raden du postade ("912 or 924 chipset" är alltså en FireWire-kontroller som stöder deras ljudkort). Man seriekopplar i enligt kedjan: Dator (FW800) ---> (FW800) Extern hårddisk (FW400) ---> (FW400) Ljudkort. Orsaken till seriekopplingen är att Apple bytte FireWire-kontroller från Texas Instruments till Agere för ett par år sedan och efter detta var det vissa tredjeparts tillverkare som fick problem med sina produkter. Lösningen från dessa tredjepartstillverkare är att gå via en hårddisk som är kompatibel med både Agere och Texas instruments. Nackdelen med att koppla via en hårddisk är att hårddisken och ljudkortet delar på FireWire 400 bussen (400MBit/s).

    I andra exemplet använder Avid en kabel FW800 till FW400 in i en extern FW400 hårddisk istället för en FW800 disk enligt kedjan:

    Dator (FW800) ---> (FW800) kabel (FW400) ---> (FW400) Extern hårddisk (FW400) ---> (FW400) Ljudkort.

    Har skrivit en massa om FireWire och Agere-chip i en gamal tråd som finns här: https://www.studio.se/index.php?showtopic...=firewire+agere. Mot slutet i tråden drog jag mina slutsatser och min lösning fungerar utan problem.

    Ber att få önska dig lycka till fortsatt och jag hoppas verkligen att du klarar dig med en FW800 till FW400 kabel! ☺️

    Tusen tack för mycket utförligt och informativt svar! Jag börjar förstå mycket bättre hur det fungerar nu. Jag kommer att testa att köra med endast en konverterad kabel ett tag. Blir det problem så får jag fundera på att skaffa en extern hårddisk helt enkelt. Då kommer man till nästa fråga, vilken hårddisk man borde köpa...

  6. Kabel räcker.

    // Gunnar

    Tack för svar! Är du säker? Jag hoppas du har rätt. Jag fick det här till svar från Avid (jag förstår inte riktigt vad de menar, kanske du eller någon annan förstår bättre? Vad är "chipset"?):

    "The FireWire 800 port on Apple's computers is backwards compatible with FireWire 400 devices, but requires one of the following configuration options:

    1) FW800 port —> FW800 Drive (912 or 924 chipset) —> Out FW400 port on Drive —> Pro Tools LE FireWire audio interface

    2) FW800 port —> FW800 to FW400 converter cable —> FW400 Drive (911 chipset) —> Multiple FW400 Drives (911 chipset) as needed for maximum track count —> Pro Tools LE FireWire audio interface

    When qualifying Pro Tools USB devices we connected the device to the USB port on the computer and used the above configuration guidelines for connecting drives only".

    //Mattias

  7. Tackar!

    Blev faktiskt en AKG C414 B-XL II i alla fall. Upptäckte att Jam hade ett specialpris på den nu (6998:-), och de hade bara en kvar i butiken så jag slog till. Jag har haft möjlighet att testa den en del på sång och ak. gitarr och varit ganska nöjd. Men jag var lite sugen på att höra folks kommentarer på Neumann Tlm-102 i och med att den är relativt ny och i en för Neumann lägre prisklass.

×
×
  • Skapa ny...