Jump to content
Annons

Radiomorph

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt

Om Radiomorph

  • Födelsedag 1982-08-19

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Hade jag följt strömmen hade det kanske blivit nåt av mig med. Jag bara reagerade på intrycken du förmedlade överlag. Du är inte den första som kommer hit för att bli världskändis...
  2. Du låter som en sån där jävla hip-hopare, som jag personligen ser som jordens näst största cancersvulst, som behöver hitta någon sorts talang för att få utlopp för en jävligt tvivelaktig attityd. Inget du sagt i hela tråden har tytt på något annat.
  3. TeamViewer funkar kanske för ändamålet, sedan om det är så smidigt vet jag inte.
  4. Det lär som sagt bli svårare att märkas i bruset och riktad "reklam" (genom Last.fm och Spotify för min egen del) är väl en sorts motvikt till det. För mig känns det som om industrin befinner sig en sorts flux men för min del är det mer intressant än oroande - kanske för att jag aldrig räknat med att tjäna pengar på musiken eller skapa hitlåtar som skakar om världen. Det lär väl dock kunna påverka vissa som jobbar inom vissa grenar av branschen negativt.
  5. Markera exempelvis glovpuka i EZ (högerklick på trumman i Superior Drummer, kan/borde vara samma i EZ), tryck på learn och slå på det du vill ha som golvpuka. Klart!
  6. Fender American Standard Telecaster Schecter Damien-6 Squire Vintage Modified J-bass Ibanez SR300 Alla vänsterhänta så jag får ha dem för mig själv 😛
  7. Jag kan personligen inte yttra mig om Yamaha's diton men jag litar på det JohnRick säger och jag har läst mycket gott om några av deras set så de bör absolut ses som ett vettigt alternativ. Som sagt så bör spelkänslan gå före själva modulen och dess ljud. Känns det galet att spela på är det svårt, om inte omöjligt, att få en trummis att känna sig bekväm på pallen.
  8. Man kan nog ganska enkelt konstatera att när det kommer till självatrummodulen så kommer det oftast låta rätt dåligt oavsett hur mycket pengar man lägger ut. Rolands dyraste kommer inte i närheten av exempelvis Superior Drummer-kitten. Lyckligtvis kan man ju använda de flesta moduler tillsammans med en dator och på så sätt få riktigt bra trumljud. Har själv ett Roland-set och jag måste säga att deras mesh-pads är smått fantastiska (trots att det bara rör sig om pdx-pads i mitt fall) och deras cymbalpads (CY-12C, CY-13R osv, långt ifrån de dyraste) ger en bra känsla av att man slår på betydligt större cymbaler i stället för känslan av att hamra på plastplattor som man kan få med vissa billigare alternativ. Använder mig även av trigger på nätskinn men paddorna har betydligt mer precision och dynamik i sig, trots en mindre hotspot på varje pad (sitter lägligt precis under V-drums-loggan). TD9-modulen som jag kör med har tillräckligt med alternativ för att ställa in allt så att det svarar som man vill och jag har inte haft några problem med crosstalk någonsin (det är ett TD-9K2-kit i grunden, utbyggt ganska ordentligt med hjälp av drum-splitters). Ljuden från modulen låter "ok" i vissa sammanhang, men långt ifrån jättebra men de använder jag å andra sidan aldrig heller. Som sagt så är det nog inget man kommer förbi helt ens i de högsta prisklasserna. Viktigt är också att kolla så att man kan expandera setet så mycket som man kan tänkas behöva. TD-9-modulen har egentligen bara två extra stereoingångar men de, tillsammans med nästan varenda annan kabel går att splitta (i princip alla är stereo, baskaggen är mono och ridecymbalen har en stereo- och en monokabel för totalt tre olika zoner) så att man får mer än tillräckligt med utökningsmöjligheter. I stället för att ha ett ljud på "skinnet" och ett annat på sargen kan man ha samma ljud på skinn och sarg och istället ha en extra trum- eller cymbalpad. När det gäller TD-9, och Roland överhuvudtaget tror jag, så krävs det dock "speciella" Y-adaptrar med någon sorts magi inuti som man endera kan bygga ihop själv om man är lagd åt det hållet eller beställa från http://www.drumsplitters.com/. Edit: Personligen skulle jag rekommendera ett Roland TD-9KX2-set med ett par extra cympal-pads. Ett val jag ångrar att jag själv inte gjorde då det där ingår en bättre hi-hat-lösning än i mitt kit (som går på tre papp att köpa till annars 🙁).
  9. Jag går den på helfart (bor också i Sundsvall). Jag är snart klar och kan konstatera att kvaliten varierar ganska mycket från kurs till kurs och även mellan de olika lärosätena. Det har känts som om programmet fortfarande varit i teststadiet ibland. Kurserna har varit allt ifrån riktigt dåliga till riktigt bra men förhoppningsvis blir de bättre och bättre. Överlag helt ok. Jag tror inte det blir några större bekymmer tidsmässigt på halvfart men det beror ju så klart på vad övriga plikter kräver av en. Blir stressigt ibland på helfart men det beror ju mycket på hur man fungerar själv också. Jag är en sån som gärna gör allt i sista sekund så jag har väl fått skylla mig själv ibland. Vissa kurser kräver mer läsning än andra mer praktiska, så det varierar där med. Har hur som helst många gånger önskat att jag kunde läsa på halvfart istället då det kan bli rätt körigt under vissa perioder. Jag har ändå kunnat ta det hyfsat lugnt under en stor del av utbildningen så den är nog inte särskilt krävande överlag. EDIT: Sundsvall, Dalarna & Växjö även här
  10. Testat att klicka på monitorknappen för det aktuella spåret (alternativt att ha spåret markerat/aktiverat)?
  11. Nä, drop D är ingen extrem stämning för en vettig bas med standardsträngar. Tänkte mer om det gick att påverka resultatet med tanke på vad han har att jobba med.
  12. Är långt ifrån expert på strängar och hur tjockleken på dem påverkar intoneringen men kanske behöver du en tjockare sträng. Kan du köpa en lös (tjockare) sträng behöver det inte kosta skjortan att testa. Strängset till bas är annars rätt trist för plånboken. Någon annan här kanske kan bekräfta/dementera denna teori. En annan idé är ju att korta av fjädern i stallet om det är åt det hållet det kärvar.
  13. Som Halkbi säger är det skruven på baksidan stallet du ska justera för att intonera. Går det ändå inte att få till intoneringen kan det behövas strängar med annan tjocklek.
  14. Vilken version av SD rör det sig om? En uppdatering löste problemen för mig.
×
×
  • Skapa ny...