Jump to content
Annons

martinedstrom

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej alla hjälpsamma musikskapare! Jag beslutade mig för att kassera datorn då jag inte fick rätt på ljudkortet eller datorn. Det kändes meningslöst och jag har aldrig tidigare slitit håret och velat död så pass mycket på grund av en dator, hehe. Jag har gått tillbaka till min gamla dator och installerat cubase studio 5 på den. Allt funkar relativt bra vilket är skönt även om jag har lite ramminne (2gb) Hur som helst stort tack för hjälpen till alla som har försökt hjälpa mig!
  2. Tyvärr hittar jag inte någon cool n quiet grej i BIOS, så jag antar att jag inte har den funktionen. Jag har testat att uppdatera firmware också men det gör ingen skillnad. Jag körde detta ljudkortet på min gamla dator vilket fungerade hur bra som helst, inget spark eller knaster på normal latency. Det är totalt knäckade. Tydligen är det hårdvaruinkompatibilitet som spökar, och det går inte att göra något åt det?!
  3. Jag var inte riktigt säker på att det gällde Geforce också men det är ju nVIDIA med. (kanske ännu värre?) Det låter ju iaf rätt hopplöst. Både chipset och graffen strular. Jag köpte 2gb ram minne, pc2 4200 ddr2 CL4 240 pin dimm. Jag borde kanske satsa på att köpa ett nytt moderkort, möjligtvis begagnat. Några rekommendationer?
  4. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/documen...183&lang=no
  5. Jag har också samma problem men har ett Gefore 6150 Le chipset Blir tokig av att inte ljudkortet fungerar Jag har eller hittar inte "Enable Enh. Alt (C1E)" till DISABLE i min BIOS.
  6. Funkar det dära usb filtret på en vanlig stationär dator med xp ? Jag tycker jag hör lite knaster ibland
  7. Jepp. Det står 2.93 GB. Är det allt som behövs kollas? Har haft problem med att installera cubase studio 5. Tydligen är det steinbergs server som bråkar och det är inte bara jag som har råkat ut för det. Men äntligen är det problemet löst. Dock är det något med datorn som "segar". Alla installationer går väldigt trögt, även om det bara är ett litet program. Allmänt sett känns dator lite trög. Kan detta bero på en svag koppling mellan hårddisken och moderkortet? Testade att ta bort de gamla minnena men det gjorde ingen skillnad. Tog bort grafikkortet och körde på det interna vilket gjorde stor skillnad. Dator opererar inte lika trögt längre men är ändå inte riktigt hundra. Jag har dock feta problem med mitt ljudkort som är ett tascam US122L. Det knastrar och sprakar. Jag läste i tråd att det finns kompatibilitets problem med AMD X2 och nForce chipset. Jag har ett Geforce 6150 men båda är ju nVIDIA. Är det helt omöjligt att få det att funka, vad rekommenderar ni att jag ska göra?
  8. Jag tror att jag har fixat dator nu äntligen 😆 tror fasen aldrig jag vill göra om detta igen hehe "unknown device" är något skit som windows media edition behöver och eftersom jag installerade xp så blev det någon trist eftersläng. Fixade det genom en uppdatering för vista faktiskt som heter away mode. Har även slängt in 2 extra gb ram minne och aktiverat 3gb switchen. Inget fel meddelande, så jag antar att det funkande. Kan man kolla det på något sätt?
  9. Tittade i loggboken, men där var inga röda varningstrianglar. Men i enhetshanteraren finns där två gula frågetecken. Ett på något som är "unknown device" och ett annat på "Ethernet Controller" Ethernet Controller är väl till för Internet och att komma ut på nätet har jag ju inga problem med. Hade inga pip-ljud eller krångel vid uppstarten den här gången. Skumt! Tack för svaret dock 😉
  10. Tack för alla bra och vettiga svar 🙁 Tyvärr verkar det vara något riktigt konstigt problem med min "nya" dator. Jag tog bort xp media center edition som ni föreslog och installerade xp pro istället, gjorde alla nödvändiga uppdateringar från tillverkaren HP's hemsida och windows update. Trots detta så strular datorn genom att sega, ge ifrån sig konstiga pip-ljud och bråka om att monitorn inte får någon input. Den funkar dock okej emellanåt efter allt strul i uppstarten. Vad tror ni om detta?
  11. Tjena alla Jag har fixat en "ny" dator som jag vill använda till att göra musik på. AMD Athlon 64x2 dual core 4200+ 1gb ram fysiskt minne, 2gb ram virtuellt minne (vad det nu betyder?) Det är kanske inte skitbra grejer men har inte råd att köpa en ny dator. Jag tänker köra xp media center edition 32bit, cubase studio 5 med en massa pluggar. Vad är viktigast att uppgradera? ram minne kanske? 64bit? Helt enkelt - Hur får jag den optimala musikdatorn av det jag har Jag har också haft problem med få datorn att fungera normalt, då det tar lång tid att få igång den och starta program. Jag laddade hem alla möjliga uppdateringar från microsoft och den funkar bättre nu men inte riktigt hundra. Jag har ett asus moderkort och försökte uppdatera bios men misslyckades då jag får ett fel meddelande att jag inte har ett asus kort. Verkligen konstigt, vad tror ni om det? Tacksam för alla svar 😑
  12. Jag köpte cubase studio 5 med usb nyckel för cirka 2200 pix då jag uppgraderade från LE4. Det var lika bra att skita i essential eftersom priset inte skiljer så många hundra lappar. Har dock inte kunnat installera det än pga strul med datorn. Kolla här https://www.studio.se/index.php?showtopic=75311
  13. Ahh så det går tydligen inte att köra uppgraderingen från LE4 till studio 5 utan en fysik nyckel!?! Hur blir det egentligen med skisser och ideér jag har "skruvat"ihop i LE4, kan jag öppna upp ett sådant projekt i 5an?
×
×
  • Skapa ny...