Jump to content
Annons

P0ntan

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Malmö

Min musik online

  1. ok. Ja mott gamla mbox2 krånglade lite med mig ibland när jag skaffade windows7. Men antar att det inte ska vara något problem med 3:e generationen och några andra ljudkort har jag inte heller.
  2. @evilrocker: Vad menas med drivare och har mboxarna en bra sådan?
  3. Mitt gamla mbox2 mini har gått sönder så nu e jag tvungen att köpa ett nytt ljudkort. Tror att det antagligen kommer att bli ett mbox igen fast ett mbox3 dena gången. Men började fundera på hur Mbox står sig jämfört med andra USB-ljudkort i samma prisklass (2500-3500 kr) som funkar i windows7? Vad tycker ni?
  4. ok. Så skillnaden på mbox å minin är att mboxen har fler 1/4" och XLR inputs om man vill använda den mer som en mixer att spela in mycket på samtidigt? Eftersom att jag har ett 12 kanals mixerbord så är detta inget jag känner att jag behöver, så då räcker antagligen minin mycket väl?
  5. ok. Vad e d 48 och 96 khz står får i dessa samanhangen då? Vet bara vad skillnaden mellan 48 å 96 khz är när det gäller ljudinspelning.
  6. Hej! Mitt gamla Mbox2 mini har tillslut get upp och nu är jag på jakt efter ett nytt ljudkort och eftersom jag fortarande vill kunna använda mitt Pro Tools 8 så lutar det åt att jak kommer att köpa ett nytt mbox3. Jag vät bara inte om jag ska köpa ett mini igen eller det större mbox3? Jag gör musik där jag i princip bara utgår ifrån datorn där jag processerar olika ljudklipp och fältinspelningar till ambient/drone ljudlandskap, så en massa inputs är jag inte i något större behov av. Utan det som är viktigt är att ljudkortet är kraftfullt och inte börjar "lagga" när jag producerar eller speciellt när jag spelar live villket har hänt ibland med mitt gamla Mbox mini2. Ser att Mini är ett "USB Audiointerface 24 Bit 48 kHz" medans Mbox är ett "USB 2.0 Audiointerface 24 Bit 96 kHz". Betyder detta att Mboxet är mycket "kraftigare" och där med klarar av att hantera mer information än minit och där med är värt 1500 kr mer än minit som det kostar på thomann??? Jag använder Windows7 32bit. Väldigt tacksam för hjälp och tips med vikket jag ska välja. Tack på förhand. Pontus
  7. Har letat och letat men hittar inga externa ljudkort med usb 3. Finns det inga på marknaden än? Tycker att det borde göra det var väl ändå nåt år sedan USB 3 landserades eller?
  8. tack så mycket för tipsen claes!!! Ska testa detta i veckan.
  9. tack för tipsen. Har testat att installera om protools och där med också drivrutinerna för ljudkortet (antar jag?) och stängt av nätverkskortet men ingen förändring :-( sprakar fortfarande ibland och fick precis en blåskärm när jag skulle sätta igång reason. Finns det några andra tips på vad det kan vara för fel eller är det helt enkelt så att vissa ljudkort inte funkar som dom ska ihop med vissa datorer??? och om det är så hur vet man vilka som funkar med vilka??????
  10. ok. Fast blåskärm har jag bara fått när jag jobbat med reason. Men ska testa att installera om ändå. Tack!
  11. Hej! Jag har precis köpt en ny dator (en Asus N53J, laptop) med i7 processor. Detta är en ganska stor uppdatering från min förra dator som var rätt gammal och svag. Nu till det tråkiga problemet. Jag har ett mbox2 mini ljudkort som har funkat utmärkt på min förra dator men på den nya så händer det ibland att det börjar spraka och helt plötsligt lägger av, när det är som värst så hänger sig hela datorn och det blir "blåskärm". Detta kan ske både när jag använder Reason 5 och Protools 8. Datorn hade från början 64bit minne men jag har varit tvungen att nedgradera till 32 för att en del av mina midi-kontroller inte fungerar med 64bit, men jag tror inte att detta har något med ljudkorts problemet att göra för att det jävlas både i 64 och 32bit. Så jag undrar: Vet någon vad problemet kan vara? Kan det vara att jag behöver någon uppdatering? (jag har letat men inte hittat någon som löst problemet) eller är det bara så att vissa ljudkort och datorer inte funkar med varandra? Jag använder windows7 och ljudkortet är inte det nyaste m-audio mboxen utan det lite älder digidesign (ca 2år gammalt).
  12. kan tillägga att jag gör dubtechno liknande musik med mycket bas.
  13. Ja d e ganska svårt att förklara. Men testade att dra ner på compressorn och där hade du rätt ljudet blev lite klarare. Men det största problemet kvarstår och det är den här "rör"känslan eller man kan säga att det låter instängt. Nästan som det är en vägg mellan ljudet och lyssnaren/mig.
  14. Hej. Jag har hållit på å mixtra med reason i ca ett år nu å har fått till några låtar. Men när jag "bouncear" dom till wav filer så låter det som man lyssnar genom ett rör både när jag lyssnar i lurar och högtalare. Ljudet blir väldigt "grötigt" och platt. Fast när jag lyssnar på låtarna i mina studiolurar direkt från reason så låter det skitbra. Försöker mastra med compressor maximaiser och EQ å har testat att ställa in dom på en massa olika sätt och ljudet ändras absolut men "rör ljudet" finns alltid kvar. Någon som vet vad jag ska göra för att få bra ljudkvalitet? Tack /Pontus
  15. P0ntan

    250 lr 80 ohm?

    ok. Förstår tack så mycket. Så det är därför det behövs hörlursförstärkare till lurar med högt ohm? Men tror du det fungerar bra att ha 250 ohm lurar till mbox2 mini ljudkortet? Lr behöver man förstärkare till så högt ohm???
×
×
  • Skapa ny...