Jump to content
Annons

Chrick

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Vad är du beredd att betala i månaden? /C
  2. En annan variant är att skicka hem dom till sig själv.. ?! Som gåva..
  3. Kostnaden för båda mickarna i USA är 9000kr Och på thomann 12300kr. Lär väl bli typ samma om jag åker på att tulla. Tror att jag köper en väska i USA å lägger mickarna däri och checkar in den som extra väska.. Då lär tjejen bli glad. Hon lär vilja shoppa en del också.. Sen hoppas på att dom inte kollar min väska på Arlanda..
  4. Tja! Ska till New York i april och funderar på att inhandla två st Mojave mickar. Hur har/hade ni gjort om ni va i denna situation? Jag vill ju såklart slippa tull, så man får väl försöka gå igenom "Inget att deklarera filen" på arlanda.. Med varje mic följer en väska med mic och hållare. Skulle ni försöka ta dom väskorna som handbagage? Eller skulle ni kasta väskorna i usa och bädda ner mickarna i bagaget, med risk med att hela väskan kan försvinna..? Tips? /Christoffer
  5. Vi hade tänkt ta in nån slags akustiker som får styra å ställa.. Det är nog en bra grej Top floor! Vet du nån i sthlmsområdet? Vi kan inte dela kontrollrum tyvärr.. då vi måste kunna jobba samtidigt.
  6. Tja! Vet att det finns säkert hundra andra trådar där folk vill ha hjälp med studiobygge. Men jag testar ändå.. Det kommer nog bli en liten blogg framöver när detta sätter igång.. Jag och en kollega ska bygga studio. En riktig. En professionell sådan, där vi kan sitta i många år framöver. Vi har en lokal på gång, som är på 120kvm. En källare under en innergård.. Tanken är att vi ska ha ett varsitt kontrollrum och ett gemensamt liverum plus sångbås. Och två mindre rum som vi tänkte hyra ut.. Nåt sånt hade vi tänkt oss. Det är nu i lokalen 3m i bortre ända och 2.7m vid den stora trappan. Jag jobbar som snickare så jag kommer göra det mesta själv.. Det jag behöver vet är hur vi konstruerar framförallt liverummet, (som mest kommer att användas av mig för truminsp..) För att det inte under några omständigheter ska låta in i kontrollrummen. Det vore katastrof att bygga, för att sen inse att man inte kan jobba där samtidigt.. Vi hade tänkt oss att bygga kontrollrummen och liverummet som rum i rummet konstruktion. och smårummen i lite enklare fattning. Jag har mest kollat in johnlsayers.com och spitfireaudio.com's blog. Ungefär samma konstruktioner. Men spritfire kör sand i hela bjälklaget. Är det en bra ide för liverummet? Hur pass bra ljuddörrar behöver man? vi ska ha glasdörrar överallt. och jag har fått pris på 35db och 40db dörrar.. Är det förlite? Det blir många frågor. Men vi börjar sådär! Ni får gärna komma med förslag på rumsindelningen..
  7. Chrick

    ADAT

    Alesis Ai3 är billig och har bra ad/da omvandlare.. dock har den slutat tillverkats. Finns säkert beggat.. Har hört att behringer ada8000 ska ha samma ad/da omvandlare.
  8. Tjena! Är på gång att köpa nytt ljudkort. Har funderat en del på Presonus Firestudio och Firestudio Project Som jag förstår det så är det samma kort förutom att man genom Adat kan köra 26 in/ut på firestudio, och 10 in/ut på Firestudio project. Och att det kortet som kallas Firepod är utgående och ...Project är dennas efterträdare. Någon som har någon erfarenhet av dessa kort? om det är nåt att ha.. Tack å hej //Christoffer
  9. Chrick

    Ska byta cymbaler

    HHX är ruggigt bra! dock rätt dyr serie. men åk runt å prova själv. så du får en slags bild av hur du vill att det ska låta. det är det bästa!
  10. Chrick

    Kolsyrecymbaler

    Jag har en Sabian HHX Legacy 18". en signaturmodell från Dave Weckl. Den låter lite som du beskriver. en väldigt tunn crash! Pröva den, för övrigt en grymt skön cymbal! //Christoffer
×
×
  • Skapa ny...