Jump to content
Annons

peite

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Har ni några nya tips på bra Trackballs?
  2. Hade också problem med ofrivilliga dubbelklick på Mac med en trådad logitech-mus. Köpte på macnördars inrådan en trådad Kensington Pro Fit Full-Size Mouse från engelska Amazon och problemet var som löst. Men en Trackball är det ju inte... Edit: Den gick dock sönder väldigt fort (tror det var en fulkopia) och numera kör jag enbart på Steelseries Rival 300 eller liknande Steelseries. Har aldrig upplvet ofrivilliga dubbelklick eller släppta dragningar med den. Det är ju ett problem med OSX att icke-Apple-möss trilskas... Angående Trackball-styrdon så skulle jag vilja prova det....
  3. Ser fram emot att få reda på vad minstingen kommer kosta i Focusrites nya Clarett-serie (äkta Thunderbolt-ljudkort) http://us.focusrite.com/clarett-range#
  4. instrumentingången på One slutade fungera när jag kör i Maestro 2.8.8, Mavericks, via Mac Mini. Men på Macbook Pro med en tidigare version av Maestro, Mavericks, fungerade instrumentingången fortfarande! Provade då att uppdatera till 2.8.8 på MBP och då slutade instrumentingången att fungera även där. Köpte Apogee One 2009 och jag trodde att breakoutkabeln (även USB-kabeln?) var av en tidig modell av sämre kvalitet, eftersom andra kunder blivit hjälpta av att få nya breakout-kablar. Men som det ser ut så rör det sig om Maestro 2.8.8 och/eller Mavericks. Har kontaktat Apogees support, garantin har dock gått ut men väntar på svar. Har någon annan också haft problem med denna första versionen av Apogee One (som inte hade stöd för i-phone och i-pad).
  5. Håller med! Hade varit intressant att testa det på min Arturia Analog Factory keyboard, den har ingång för breath control (micro-tele/nokia-tele?)
  6. Det är först på senare tid tillverkarna lärt sig nyttja USB 2.0 för ljudkort. Apogee One är tydligen USB 1.0 Thunderbolt ljudkort gör nog bäst i att vänta tills standarden jäst till sig
  7. Tack! Chord Name - Där var det ja! ...Och om det gäller Piano, finns det någon liknande sida eller kan man se ackord i Logics Piano Rulle?
  8. Jag som inte kan min notlära känner mig lite förvirrad just nu.. Om jag har ett ackord som jag vill veta vad det heter.. finns det ingen bra sida där jag kan klicka mig fram likt Guitar Pro och få förslag på namn? De sidor såsom All-guitar-chords o dylikt... där måste man ju veta vad det är för skala redan från början. Grejen är den att i Logics Chord Grid Finder kan jag "rita" ackord men jag måste själv bestämma vad det ska heta. Edit: Okej, man måste väla "Root" och "Base" då dyker namnen upp!
  9. Känns som att Logic ändå har blivit rejält segare på sistone.. känns som om de vill tvinga på mig en datoruppgradering. Men... det är ju ändå lite nostalgi att behöva köra enkla pianon och frysa spår!
  10. *IDF: Alla mina krukor använder jag till att odla krukväxter i dock. *sixties: Jag skulle gärna vilja se ditt snickeri! Kanske man kan ha en liten fikus under eller något annat syregivande måtro? Jag kör på två frigolitskivor som dubbelmacka under ett par små Fostex Pm 0.4. Nu kompletterade jag med Soldaten Svejk, Sinuhe Egyptiern och ett par gamla koreanska folksagor.
  11. Ni som funderar på att byta hårddisk så är det hybriddiskarna som gäller nu! Seagate Momentus XT
  12. Kolla in de här nya Hybrid Solid State HDD Den har 4 GB flashminne där de mest frekvent använda filerna hamnar. De är sjukt mycket prestanda för pengarna och jag grämer mig över att de kom någon vecka efter jag uppgraderade HDD. Men min setup nedan fungerar bra den med! --- Efter att min externa 3,5" Seagate FreeAgent Firewire 7200RPM började kännas lite väl klumpig så prövade jag att byta ut DVD-läsaren/Superdriven i Macbook Pro 13" mot en "Opti Bay/caddy" där det får plats en till intern 2,5" HDD. Eftersom SSD är för dyrt i dagsläget så blev det följande: Snow Leopard och Logic med alla pluggar o samplingar + Boot Camp: Seagate 500 GB 7200RPM Inspelningar: Seagate 320 GB 7200 RPM Testade o bara spela in ett spår handklapp och tog tempen med SMCFancontrol och den är på drygt 60-70C med bara 2000 RPM på fläkten - helt OK temp. Visserligen brummar hårddiskarna lite mer än man är van vid men datorfläkten låter ändå mest. När får vi se macbookar utan dvd-läsare? Mac Mini Server me likes! Beställde denna "caddy" från Newmodeus Snårig hemsida måste jag säga... kanske finns någon bättre variant bland allt de har. Jag hade hört talas om att denna skulle funka i en Macbook Pro med SATA-kontakt o det gjorde den ju som tur var!
  13. Nu blev jag så trött på o spela in på den externa skördetröskan till extern HDD att jag beställde en Optical Bay från Newmodeus Tänkte vänta med SSD o köra dubbla 7200 RPM HDDs tills vidare. Borde väl inte bli så varmt om den ena endast används till inspelningar om man har bockat för alternativet om att låta hårddiskar gå i vila? Då vilar den resten av tiden och sägs dra lika lite som en 5400 RPM'are. ...Eller så kör jag OS på en tyst 5400 och spelar in på 7200 men det kanske blir skevt då när hastigheten är olika? SSD är inte tillräckligt bra om man jämför med en Seagate Momentus 7200 RPM HDD som enligt något sekventiellt skrivtest klådde Intel X-25 G2 (Tom's Hardware, hittar inte länken nu). Däremot är ju SSD über när det kommer till att starta program men när man spelar in undrar jag om HDD'n kanske ändå är bättre på att "leverera en jämn mängd data"?
  14. Hur mycket tar egentligen Logic Studio 9, jag ser bara att DAW'et ligger på 800 MB. Sedan kanske man klarar sig utan vissa grejer såsom samplingsbiblioteken. Men jag fyllde snabb min 160 GB 5400RPM som var standarddisk så jag tror inte jag skulle klara mig på en SSD på 160 GB. Jag vill helst bli nedsövd o vakna upp till en värld där 500 GB SSD's är standard. Men enligt min förra länk så sägs endast "skrivandet" försämras.
  15. Har någon testat att plocka bort DVD-läsaren i en Macbook och köra Logic på en SSD-systemdisk med inspelning på SATA-HDD? Jag har fått för mig att SSD's lite hårddraget är sämre på att spela in än att läsa. De blir också precis som HDD's långsammare på att skriva data efter ett tag. Är det inte uteslutet för verklighetens folk att skaffa något annat än Intels X25-M serie?
×
×
  • Skapa ny...