Jump to content
Annons

Bonusforum

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Jag har säkerligen inga superunika preferenser här. Jag vill spela in enklare inspelningar för idéer, jag har ett midikeyboard, en halvokej mick och en guitar rig 2. Vore kul att lära mig lite om roliga ljudbanker för midikeyboardet medans guitar riggen funkar fint med cubase iaf. Jag har också windows och ingen mac. Jag har inte spelat in på år, och mina kunskaper i cubase var inte sådär superimponerande att jag inte kan överge det. Jag läser också om folk som säger att studio one two v2,5 ändå är bättre osv men vill ju kunna min gamla guitar rig. Ska jag fortsätta på cubase tycker ni eller ska jag byta till något trevligt annat program? Tipsa gärna om midi-delen, jag noterade att endast midi-import stödjs på audacity t ex, det går ju fett bort.
  2. Hej grabbar. Jag har spelat in skit via windows och en rätt bra quadcore dator + guitar rig 2 och tycker det funkar rätt bra men har nu flyttat till ett rum på 12 kvadrat och har löjligt lite space. Skulle gärna vilja göra lite enklare inspelningar med elgitarr, gärna lite synt och grejer men är osäker på hur jag kan lösa det där på bra sätt. Jag antar att huvudgrejen är att kunna spela in utan stor delay men tar gärna rekommendationer på programvara, något miniljudkort eller whatever. Mitt huvudinstrument är gitarr men har ett mini-midikeyboard och sjunger gärna lite också. En delfråga tror jag är följande; För längesen minns jag att jag läste att det fanns någon typ av inbyggd delay i windows medans en mac inte har någon delay men det var nog 3-4 år sen eller mer då toppmodellerna av pc INTE krossade alla macs i prestandatester osv så jag funderar om det kanske inte spelar någon roll nu?
  3. Gud va jag hatar folk som tror att de är överdrivet musikaliska och ska sjunga andrastämman hela tiden och skiter i om det låter fullkomligt förjävligt och överdrivet. Det är så kul för det gjorde alla mina kompisar under de åren de gick i estet musik och några år efter men sen tröttnade de väl antagligen. Hängde med några 2-3 år yngre människor dock som gick estet/musik och samma sak där. PS: Inte att jag ogillar stämmor, i löööv fleet foxes och simon & garfunkel. Bara när esteter douchar sig sådär och förstör.
  4. Jag har spelat gitarr, mycket gitarr och är rätt duktig faktiskt och kan lära mig hyfsat svåra klassiska stycken och spela väldigt mycket. Fått rätt bra improvisationskänsla och jammar på rätt bra till existerande musik eller beat och har inga problem att skapa plock där och plockar rätt lätt ut tabs och skriver. Det är en sak jag är helt värdelös på. Skapa egen musik. Jag kommer på bra riff och fina grejer hela tiden men är helt löjligt dålig på att göra övergånger, komma på vad som kommer härnest. Det blir alltid 30 sekunders stycken som är helt olika och jag vet inte hur jag ska fortsätta. Så nu har jag typ 40-50 inspelade grejer på cubase där i princip allt är under en minut. Träffade en som pratade lite med vad för sorts ackord som passade med vad men det var längesen och jag minns inget av det där. Skulle vara jättekul om någon kunde ge tips på nån typ av musikteori så jag kan fortsätta en låt. Vet ju om såna där superbasicgrejer men inget som faktiskt direkt kan hjälpa mig att skapa musik och hjälpa mig att testa saker. Please, hjälp!!!
  5. Har gjort klart enbart versen av en viss låt, vore grymt om man bara kunde exportera dne biten som är klar. Är det inte möjligt att exportera takt x till takt y till ljud eller t ex ifrån 1:00-2:00 eller liknande+ Isf hur? Jag har Cubase 5.
  6. Hej! Jag har ett US-122 och en mick och när jag spelar in akustisk gitarr har det varit rätt lågt men det har iaf givit utslag på cubase och man kan höja upp det så det blir rätt bra. Nu dock rätt långt senare så testar jag att spela in med samma grejer på samma spår och man hör gitarren sjukt svagt men det syns inte ens på "volymraden" och spelar ingen roll om man höjer, det är fortfarande sjukt lågt. Funderar vad det kan bero på? Jag har inte ändrat några inställningar, jag har samma avstånd mellan mick och gitarr och alla rattar är inställda i mitten. Någon som har nån idé?
  7. Har fixat igång cubase och min gitarrig på en windowsinstallation och den dampar loss nu mså jag ska byta till en annan. Minns att jag bytte ifrån 44100 till 48000 för att få bort knastret på ASIO-inställningar utan problem men nu när jag försöker gå in och göra det står det nåt i stil med "Set new sample rate/frequency failed. Device in use" vilket är mysko. Försökte att starta om datorn utan att starta några program eller liknande men samma sak skedde då. Har aldrig haft några problem tidigare. Vad kan jag gröa?
  8. Jag spelar in gitarr med rig control 2 som har ett inbyggt ljudkort. NÄr jag tar audio channel på cubase så spelar den in gitarr. Nu fick jag dock låna en tascam us-122 av min kompis för att ha en mic och installerade den framgångsrik och jag såg nånstans att den är inne på cubase, tror jag såg den nånstans i devices eller liknande. Hursomhelst så när jag spelar in audio så kommer ingenting ifrån den micken. Det är väl inte superkonstigt men jag vet inte hur jag ska göra för att ställa in så att micken ska spelas in och inte gitarren. Väl inne i cubase så finns det inte så mycket jag kan göra där utan klickar jag på "stereo in" så finns det bara "no bus" som annat alternativ och får liksom inte upp valmöjlighet mellan rig control och us-122. Hur gör jag :S?
  9. Fast det finns ju olika versioner av dålig. Typ så kan det vara en okej inspelning men man vill kanske göra om en viss del. Eller så kanske du bara vill fortsätta spela (och t ex improvisera) och inte bli störd om du t ex har ett "solo"-spår om det tidigare solot börjar komma på. Som sagt, jag vill inte mutea hela spåret som man brukar då det innebär att man inte hör vad man spelar (vilket jag vill, jag vill inte bara höra den GAMLA inspelningen på det spåret). Jag tror de första 3-4 svaren inte förstod.
  10. Jag stör mig jättemycket på att man hör det som redan finns på ett spår när man spelar in. Säg att jag har en pianogrej så har jag spelat in kanske ifrån 25-30 takten och så börjar jag spela in vid takt 10. Då är det ju tyst osv men sen när jag börjar spela in framåt 25 så hör man ju det man tidigare spelat in. Det måste väl gå att stänga av så den mutar spåret som man faktiskt spelar in på ATM? PS: Jag vill ju förresten inte muta spåret för då hör jag inte vad jag spelar utan vill liksom bara muta det som jag tidigare har spelat in på samma spår.
  11. Hur då? Jag har gitarr+midi-keyboard. Vore snällt om nån bara skickade ett kort hi-hat sound
  12. Hade tidigare ett ljud som jag använde som metronom, tror det var ett diskret pip eller hihat eller whatever men hittade inte det. Hatar att det är pisch pisch pisch dosch utan vill ha samma. Kan ingen hära bara ladda upp ett normalt minimalistiskt metronom-ljud som jag kan lägga in i cubase? Megaupload är gratis och enkelt för att lägga upp filer.
  13. Läste först om GRUB och det verkar jättekrångligt om man vill installera och fortsätta att kunna köra win7+hackintosh men jag kom på en bra idé att göra det hyfsat smidigt kanske. Om jag har 2 hårddiskar och skapar en partition med drivsystemet på varje hårddisk och sen kan jag bara ändra boot prioritering och köra hackintosh på ena och win7 på andra? Eller hur? Elelr skulle det bli problem för hackintosh kanske ändrar bios och skit på ett sätt som fuckar upp windows om man skulle vilja köra det?
  14. Jo fast lär inte hålla på med jättemycket plugins, externa program och skit. Som jag nämnde vill jag gärna ha ett annat operativsystem pga det var rätt bökigt att använda guitarriggen som ljudkort när man INTE ville spela in och tanken är att jag ska köra windows normalt för vanliga saker (och inte använda guitarriggen som ljudkort) och sen ha ett annat operativsystem som jag byter till när jag vill spela in och där har jag guitarriggen som ljudkort. Så efter installationen så ska det inte bli mäck.
×
×
  • Skapa ny...