Jump to content
Annons

Roax

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har en synt jag heller inte kan göra det på. Ripoff... Har du kollat på Fruityloops forumet?
  2. Verkligen inte min musik, men där fick 3xOSC ännu mer respekt ifrån mig.
  3. Heh, hade ljudet på max innan jag drog på klippet, glömde sänka. Men desto bättre, lät riktigt elakt och bra. Lät snyggt mastrat med.
  4. Tror jag börjar komma en bit iaf, framsteg iaf! Av nyfikenhet, har ni nån länk till eran musik isfall?
  5. Det gäller all musik som produceras. De är nyckeln till ett proffsigt ljud. Hur man väljer att EQ:a är en smaksak och går inte bara säga gör si eller så. Allt beror på hur man vill det ska låta. Och ändrar man något påverkar det hela mixen. Det jag menar är att för mig är det lättare att mastra annan form musik. Jag vill få fram själva wobble-ljudet, samt sänka basen på wobble-ljudet. Då är det bäst att sänka lite på basen och på de högre frekvenserna så får du ett starkare mellanregister. Via en EQ eller via Synthen? För jag tycks just ha problem med att ratta med Massive. Såhär var den mixat i länken jag postade. Något är ju fel. http://img56.imageshack.us/img56/669/exempel2ja7.jpg Höj omkring 1000 - 2000 och sänk lite vid 8000, skär av vid 16000 och lite mindre vid 55hz så ska du nog se, försök att analysera vart wobble ljudet ligger och höj det frekvensområdet 😄 Fruity Parametric EQ2, den grafiska passar bra för det antar jag? 🙂
  6. I see, ja som du såg så har jag bara 1 osc. Ska försöka fixa detta. Jag räknade med att Subben kommer ifrån Wobblen, men det kanske finns andra alternativ. Jag har kört 3xOSC för att få fram en annan bas under wobblen, men det brukar mest skära sig. Men det är ju bara att prova sig fram. Jag ska testa det där du sa om flera oscilatorer, samt sinusvåg och oktaverna. Tack för ditt svar, uppskattas! Får nog ta lite tid att kolla igenom det här senare. 😄
  7. Det gäller all musik som produceras. De är nyckeln till ett proffsigt ljud. Hur man väljer att EQ:a är en smaksak och går inte bara säga gör si eller så. Allt beror på hur man vill det ska låta. Och ändrar man något påverkar det hela mixen. Det jag menar är att för mig är det lättare att mastra annan form musik. Jag vill få fram själva wobble-ljudet, samt sänka basen på wobble-ljudet. Då är det bäst att sänka lite på basen och på de högre frekvenserna så får du ett starkare mellanregister. Via en EQ eller via Synthen? För jag tycks just ha problem med att ratta med Massive. Såhär var den mixat i länken jag postade. Något är ju fel. http://img56.imageshack.us/img56/669/exempel2ja7.jpg
  8. Det gäller all musik som produceras. De är nyckeln till ett proffsigt ljud. Hur man väljer att EQ:a är en smaksak och går inte bara säga gör si eller så. Allt beror på hur man vill det ska låta. Och ändrar man något påverkar det hela mixen. Det jag menar är att för mig är det lättare att mastra annan form musik. Jag vill få fram själva wobble-ljudet, samt sänka basen på wobble-ljudet.
  9. Roax

    Dubstep Bas, EQ tips?

    Försöker mig på Dubstep lite till och från men har verkligen problem med att EQa/Mastra Basen. Har slängt ihop lite wobble i ett projekt här. Mitt problem är att basen låter för jäkla högt så att själva wobblingen låter för lite. http://www.speedyshare.com/978776287.html Jag wobblar med Massive, hur tycker ni att jag borde EQa basen? Jag försökt leka med filter och EQ lite och slutresultatet är att kicken alltid trycks undan. Jag märker också verkligen med dubstep hur man är tvungen att lära sig att EQ;a bas på ett annat sätt än vad jag är van vid. Någon av er FL pro's som har den rätta kuren för mig? Tips osv?
  10. Ser lovande ut. Tack Base och Uozon, ska kika på detta!
  11. Mjo, men sytrus är väl också baserad på färdiga presets? Jag vill skapa från scratch 😲
  12. Först vill jag bara säga att jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att jobba med färdiga presets i alla dessa allday syntar som Nexus och Vanguard. Försöker från scratch skapa pads som faller mig i smaken, men lyckas tyvärr inte. Hur gör ni? 3x Osc är galet bra, men har ännu inte lyckats skapa en PAD som jag gillar. Den har ju bra möjligheter att skapa ljud från scratch med lite roliga inbyggda rattar, men just nu känns den bara begränsad. Brukar i slutändan bli att jag kör en färdig preset och kastar in alla möjliga effekter för att det inte ska vara igenkännbart. Lyckas ni bra med FL's inbyggda syntar? Är främst ute efter att skapa pads till psytrance. Borde jag tanka ner någon annan vst som har bra möjligheter att skapa egna ljud tro?
  13. 😉😛 :P Är du seriös? Vad är det för fel på Nexus egentligen? Skitgrym ROMpler med grymt bra ljud.. Som man kan fippla till lite så det får en rätt personlig prägel.. Visst det är inte en VA-synth och man har inte jättestora möjligheter att ändra grundljuden men det finns grymt mycket olika ljud att leta mellan.. Och stänger man av de inbyggda effekterna och lägger till egna inserteffekter så tror jag inte att du hör nån skillnad mellan Nexus jämfört med ett "detunat" sawlead-ljud från Vanguard eller nån annan synth med massa rattar.. Det är inte Nexus det är fel på.. Ljuden i sig är klockrena, man lär bara använda dem på rätt sätt.. Ta en potatis t.ex. För de flesta är det bara en potatis, man kokar den = tråkig Men ta samma potatis, skär den i klyftor och stek den i ugnen med lite olivolja, timjan, vitlök, salt och peppar.. Då har samma grund blivit nåt helt annat.. Det som skiljer mästerkockar från vanliga dödliga i köket är att mästerkockarna vågar experimentera och göra en vanligtvis tråkig rätt, egen och spännande.. Så att säga att Nexus inte kan vara personlig är som att säga att potatis enbart kan kokas... typ... 😛 Det är helt och hållet en smaksak. I mina öron låter nästan allt i nexus plastigt och fattigt. Jag kan inte ro för det, jag bara tycker det.
  14. Roax

    Vocal

    Jag kan rekomendera En gratis effekt jag använder. Den är helt galet bra på att mixa ljud med, och börjar man leka med vocals så är den ännu roligare enligt mig. Jag fick till ett liknande ljud av det du beskrev så sent som idag, av att bara leka lite med Carl Sagans röst... Man lär sig den snabbt!
  15. Förlåt om jag snor din tråd, men jag tror jag har ett liknande problem med vsts. Finns det något sätt att lägga automationclips på knobsen i vst pluggar? För mig funkar det inte alls i FL. Går inte att högerklicka på en enda knob på någon vst och få samma meny som man får med inbyggda FL syntar. Jag antar att det är meningen, men finns det något annat man kan göra?
×
×
  • Skapa ny...