Jump to content
Annons

EntArtEteEsse

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om EntArtEteEsse

  • Födelsedag 1980-02-05

Om mig

  • Stad/plats
    Sundsvall
  1. Ingen dum ide bluddret, här kommer en länk till en kommande Godlike Bears låt som heter Emperor's Clothes
  2. Söker efter musiker till mitt projekt Godlike Bears. Om du vill spela i en ganska fri konstellation och om du är bra på att improvisera fram din grej eller spela givna stämmor till färdiga låtskelett, så är det kanske något för dig. Live spelar jag helst gitarr och sjunger, vid inspelning spelar jag det mesta, utom blås och stråk. Inriktningen på musiken är progressiv folkpop som kommer dra åt olika håll beroende på vad sättningen blir. Om du spelar fiol, cello, ståbas, dragspel, trummor/percussion, klaviatur, sång, gitarr/alternativa stränginstrument eller skriver bra texter, så skriv gärna en rad om dig själv! Replokal finns i Säter, basen är Dalarna. Kontakta mig via mail, om du vill veta mer eller ha ett smakprov på mina tänkta kompositioner till Godlike Bears. /E
  3. Fyndigt grabbar, var får ni allt ifrån? varför hänga på ett musikforum när man kan vara nätkomiker på heltid?
  4. OK! Men prova skicka igen till liljaster@gmail.com har inte fått något mail ännu... /E
  5. EntArtEteEsse

    Blåsare se hit!

    Hej Jag söker blåsare, först och främst trumpet gärna med jazzkunskaper för pålägg på färdiga låtar. Fria händer gäller, det handlar inte så mycket om att spela bakgrunder, mer solo. Spelar du saxofon eller annat så jättegärna för mig. Jag betalar 200 spänn per färdigt pålägg, med reservation för feedback och spelkvalite maila mig på liljaster@gmail.com så skickar jag spåren till dig, /E
  6. ingen? inte ens en percussionist? kollar vidare på vendolin
  7. Det räcker med att du spelar kontrabas, så får du vara med. kan man spela kontrabas kan man allt. dessutom sökes slagverkare, speciellt med känsla för afro- lyssna på www.myspace.com/entartetemusikal själv spelar jag gitarr och sköter sången. förebilder: John Martyn, Nick Drake, Curtis Mayfield känns hyfsat nära. ett tjugotal färdigskrivna låtar väntar på att få liv på scen.
  8. Jag tycker det är viss skillnad på s.k. klagosång och, om ni så vill, "religös musik". min bäste herre, vad skulle alla stackars metal-band och satanister göra utan motpolen "gud". jag tycker vissa ska tacka gud för att deras musik finns, eller ska jag säga för att de kan lägga sin energi, skapande och livsluft på nåt de inte tror finns. i många avseenden är jag inte troende, men när jag hör Sam Cooke i A Change Is Gonna Come finns ingen tvekan att denna musik bygger på att se möjligheter, i rakt nedstigande led från något större som vill alla människor något bättre. i den låten tror jag mer på vad Sam Cooke sjunger, än någonsin hur guds ord tolkades för tvåtusen år sen. det är naturligtvis svårt för dig att sätta dig in i vad klagosången betyder för folk som utövar den, så varför spekulerar du? vad har den religiösa musiken i sin fria form någonsin gjort människor för ont i modern tid? nada.
  9. fördärvande? för vem? religiös musik funkar precis som all annan musik, ett frivilligt forum där folk som gillar det kan samlas kring det. en större del av dagens populärmusik bygger till stor del på exempelvis Stax, Motown och den tidens låtskrivare, som utgick mycket från gospel och blues, om ni så vill "religös musik". inga revolutionerade fakta här, men fakta. personligen tycker jag att det är patetiskt att bygga sina musikaliska visioner kring hat och growlande, det är ett krystat självändamål. det tillsammans med avsaknáden av nyanser, melodier och sympatiska drag. dock icke fördärvbringande, det är ju när allt kommer omkring inte farligare än dansbandsmusik.
×
×
  • Skapa ny...