Jump to content
Annons

Dorffy

Medlem
  • Antal inlägg

    95
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Dorffy

  1. Tack så mycket för svaren! Har dock inte lyckats hitta någon lösning på problemet än. För det första så har jag laddat jag EWQL biblioteket genom Kontakt 4, så jag hittar inga inställningar för micpositioner däri, dock så tror jag att problemet ligger någon annanstans eftersom det blir samma problem med ljudet även fast jag spelar ett instrument solo. Och som sagt så är det samma skit med alla effekter i mixern avstängda. Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska prova härnäst. Det är i stunder som dessa som jag önskar att jag var mera producent och mindre låtskrivare. Kanske är värt att prova att ladda om alla ljud genom EWQL symphonic orchestras egna plugg istället för genom Kontakt 4 dock.
  2. Har snickrat ihop ett orkesterstycke i FL Studio som ska säljas vidare till ett företag. Har endast använt mig av EWQL symphonic orchestra till alla instrumentljud. Enligt killen som ska ha låten så har det dock blivit en fasvänding på ena kanalen (första gången jag ens kommer i kontakt med ordet fas, är rätt så vilse i mastringskogen). Efter att ha provat att panorera ut masterspåret så kan jag konstatera att det låter riktigt jävla risigt och burkigt i högerkanalen, vänstern är dock som den ska. Han tror att det beror på nån plugg som ligger och spökar nånstans i mixern, en stereobreddare eller liknande. Dock så har jag endast eq och reverb inlagt på mina instrumentspår. Efter att ha stängt av alla effekter så är burkigheten i högerkanalen inte riktigt lika framträdande, men problemet verkar ändå finnas kvar. Är det någon som vet var felet kan sitta? Som sagt använder jag Fl Studio och EWQLs orkesterpluggar.
  3. Tjohejsan. Jag har ett lite udda knasterproblem med mitt ljudkort. Jag kör ett CME Matrix K FW som fungerar helt ok när jag kör FL Studio och därmed ASIOall-drivrutiner, så har inga problem med musikskapandet. Grejen är att när jag inte är i FL så tar CMEs egna drivrutiner över, och då blir det ett sjusatans knaster vid musik och ljuduppspelning. Har provat att ändra latency men det blir ingen förbättring. A hjälping hand anyone?
  4. Tackar för svaren! 🙂 Tar och glömmer det med spotify och itunes och nöjer mig med att lägga ut på youtube när den är klar. Drar nog iväg ett mejl till låtskrivaren, kan ju vara värt ett försök så vi slipper att bli tvingade att ta ner den senare.
  5. Jag och en polare har en grymt bra cover på g. En akustisk version av Lady Gagas Telephone med ett stänk av swing! 😆 Dock måste man väl fråga om lov innan man får lägga ut låten på youtube eller distrubera den på sopotify/itunes etc. (Har ingen råkoll på upphovsrättstjotahejsan). Interscope Records heter skivbolaget, dock är det skvatt omöjligt att hitta nån kontakt på deras hemsida eller någon annanstans. Någon som vet hur man ska gå till väga?
  6. Bra tänkt men verkar som att det är ljudkortet som har suckat ihop. Hade samma brus i andra program så fort jag körde genom ljudkortet. Har skickat det på reparation nu.
  7. Skulle verkligen vara guld om nån kunde hjälpa mig med den här skiten. När jag slår på mikrofonen och testar den låter allt som det ska, rent och fint. Men så fort jag valt input på ett mixerspår för att kunna spela in så blir det ett satans brus på det spåret, tillräckligt för att förstöra inspelningen. Kan vara nåt med mitt ljudkort som har fuckat sig, eftersom det har haft ett litet brus i outputen ett tag nu, men detta är första gången det hörs när man spelat in. 😮 Ljudkort: CME Matrix FW Mikrofon: Röde nt3
  8. Och jag får känslan av att du kapar min tråd 🙂 Klart att du ska fråga om du vill veta, men du kan ju alltid kolla runt på forumet efter svar eller starta en egen topic.
  9. De ser onekligen intressanta ut, ca 1500:- är helt ok. Dessa är slutna, vad är den största skillnaden mellan de som inte är det? Har ingen personlig erfarenhet. http://www.thomann.de/se/beyerdynamic_dt250250.htm
  10. Aha, var lite för kvick och missade det. 😛 Om nån mer har bra tips på en specifik produkt så länka gärna. Blir enklast att hitta det som blir bäst på det viset.
  11. Klart att man skulle kunna pallra upp 700 spänn till om ljudet är så bra som du säger. Förstår dock inte riktigt vad du menar med att jag behöver en förstärkare, det går alltså inte bara att plugga in tjofräset i ljudkortet?
  12. Tackar för ruskigt snabba svar! Okej, säkert att det inte finns några användbara hörlurar i 1000 kronorsklassen då? känner inte riktigt för att sitta och använda ett par ruttna datorhögtalare fram till augusti 😛
  13. Efersom mina halvadanna hörlurar nyss gick av på mitten så känns det som att det är dags att skaffa sig nåt vettigt i oväsensgrenen. Dock så känner jag mig bara villig att lägga ca 1000:- just nu. Är det bäst att satsa på ett par monitorer eller ett par hörlurar för det priset? Det jag till största delen håller på med är att prodda, men jag börjar komma in mer och mer på mixning och mastring. Annars kanske det är bättre att vänta tills efter sommarjobbet så man har lite mera pengar att röra sig med? All hjälp uppskattas.
  14. Eller så är det bara att trycka på backspace för att toggla mellan snapping och fri placering om man är lite bekväm av sig 😏
  15. När det kommer till ackord så finns det vissa kombinationer som låter jäkligt bra. T.ex: Am F C G. Dom ackorden (transponerade i vissa låtar såklart) finns med i hur många kända låtar som helst och används fortfarande flitigt av låtskrivare. Men det roliga är ju att det går att variera allt annat så fruktansvärt mycket. Häng inte upp dig på ackorden, men jag vet att man känner sig lite billig när man använder en ackordkombination i sin egen låt som redan finns i en annan. Därför får man se till att göra resten till sitt eget 😛
  16. okej, visst du kan prova fast jag är rätt nöjd med samplingarna som de är nu. Melodyne gjorde susen 🙂
  17. Det var just det som jag hade tänkt att försöka slippa 😛 Men jag ska checka in melodyne, tackar för tipset.
  18. Har ett par gitarrsamplingar (med ackord) som en kompis har spelat in åt mig, dock har jag insett när jag börjar snickra på låten att tonarten är något låg. Finns det nåt bra sätt att höja upp dom ett par halvtoner och endå hålla samma kvalité och tempo (100bpm) ? Använder Fl studio så redigeringen lär väl vara lämpad att göra i edison.
  19. distrubutionsavtal är det som gäller 😆 Jag som har proddat remixbeatet förresten, kommer nog upp alldeles strax.
  20. Varje gång jag jag klickar upp ett annat fönster framför fl så går cpu loaden upp till 99 och ljudet tystnar så klart. Mycket irriterande när jag vill lyssna men göra något annat samtidigt. Kör xp och har en core 2 duo proccessor, multithreading är ikryssat i fl. Hade det här problemet för typ ett halvår sen också, löste det då med en ominstallation men tänkte kolla om nån vet hur man kan lösa det smidigare.
  21. soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi soi
  22. haha så jag är visst inte den ende som har mobilen full med inspelningar där jag visslar eller nynnar en melodi som jag kommit på precis när ja gått och lagt mej ☺️
  23. thanx. inte riktigt vad jag fråga efter men..
  24. Funderar på att skaffa en riktig mic till datorn så jag kan spela in låtar på egen hand hemma, mest sång. Denna har en kompis tipsat om: http://www.musikborsen.se/itempg.aspx?id=5...amp;artno=74831 (ADK A51e) dock har jag ingen phantom inmatning på mitt ljudkort så därför behöver jag ett nytt sånt också. Har ingen aning om vad jag ska skaffa här. vill ha nåt under 2000kr som funkar bra och smidigt. Är det bäst med internt eller externt? Vet också att det finns aktiva micar som man stoppar in batterier i istället för att använda phantom (kommer inte ihåg vad de kallas). Blir det billigare att köpa en sån? finns det nåra bra sånna till ett lagom pris?
×
×
  • Skapa ny...