Jump to content
Annons

SiDEKICK

Medlem
  • Antal inlägg

    123
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om SiDEKICK

  • Födelsedag 1989-08-19

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    norrland

Socialt

  • Skype
    johannes@who.net
  1. SiDEKICK

    Nintendomusik

    Här är lite chiptuneinspirerad musik(Inspirerad, alltså inte äkta chiptune) som jag gjort. Allt är gjort i Reason 3.0. Hade ett litet projekt att göra en EP med sån musik inom loppet av sju dagar och här är resultatet. http://youtu.be/gnWGPectx9E Fult att Peka - Blandsaft http://youtu.be/8LMC8M70OFA Fult att Peka - Kramslottet http://youtu.be/OroSWrthvro Fult att Peka - Epilepsi Maj7 (JAZZ) http://youtu.be/Mf27z6vpRcQ Fult att Peka - Arom http://youtu.be/n4fhwBZDL7Y Fult att Peka - PKFNGR Det jag tyckte var svårast att få till först var trummorna att låta passande. Jag använde scream-distortion-devicen i Reason och drog ner upplösningen på ett helt vanligt och stelt trumset(Dubbade senare med lite andra trumljud för att försöka få fram lite mer tryck). Började med att skriva nån skön vanlig ackordföljd, gjorde oktavbas som gick i raka åttondelar med grundtonerna i ackorden. Improviserade sen ihop lite sköna melodislingor, la till lite stämmor, break, stick. Arpeggiogrejerna gjorde jag helt enkelt med råa synthvågor som spelade konstanta 32-delar(tror jag) över ackorden uppåt. (C = CEGCEGCECEGCEGCE) Sedan pillade jag så att volymen på synthen som spelade arpeggiona sjönk från max till 0 igen för varje taktslag. Anledningen varför jag använt Reason är för att jag är mest familjär med det programmet. Ifall du vill ha ett mer autentiskt chiptune-sound så borde du nöta och lära dig program som Milkytracker, LSDJ, Famitracker osv. LSDJ demo-rom kan du ladda ner gratis(www.littlesounddj.com/lsdj) och köra i en gameboy-emulator, men för att få den rätta känslan borde man nog försöka få tag i en begagnad LSDJ-kasett och använda det i ett äkta gameboy? 😄 Hur man gör chiptunes och dylikt finns det numera en massa tutorials på Youtube att vända sig till! Även många videor där de har gjort en screen capture av programmen de använder samtidigt som låten spelas upp, så man får en liten idé hur det funkar! /Johannes
  2. Ja! Fast ta dimskalan en halv sekund ovanför dominantens grundton så att du får med dominantens durters och -stora sjuan och lilla nian- mot tonikans grundton! Personligen skulle jag nog bara köra kromatiskt uppochned och hit och dit tills man kommer till tonikan då man drar av en fet lick i mollpentan! Fast jag är ju dock lat..
  3. "chu chu lovely muni muni mura mura purin purin boron nurururerorero" med maximum the hormone!
  4. SiDEKICK

    Vallåtar

    Äh. Den var ju svängig!
  5. Får jag fråga dig vad du använder dig av för några program när du gör dina låtar? :) Brukar pilla ihop lite blipblopmusik själv då och då och är mycket intresserad!

  6. Coolt med någon från boden som spelar fräsig musik!

  7. För att spela in rock'n'roll måste du ju ha mikrofoner och micka upp gitarrstärkare. Digitala gitarrljud låter inte rock'n'roll. 😉
  8. Klipp från en spelning alldeles nyss. Jag som lirar gitarren och skrivit musiken (med hjälp utav bandkompisar, man gör aldrig en låt bra i ett band helt ensam!) *edit* Kan nämna att vi bara spelat i två månader och att detta är våran absolut första spelning!
  9. Alltså. Myspace är bra för att nästan varenda kotte har det. Annars känns det mest struligt.
  10. Måste bara nämna att jag älskar den covern! Har tänkt på den sen första gången jag såg toapapper-reklamen 😛
  11. Sjuan finns till dator! Fast helt klart inte samma känsla! 12:an känns inte riktigt som ett final fantasy. Bland annat för att nobuo uematsu inte har gjort musiken till den(förutom när det är med gamla låtar). Fast ändå ett sjukt bra spel!
  12. UNDERBART! Älskar Final Fantasy-Spelen så oerhört mycket. Har dock bara varvat sjuan, åttan, nian, tian, och tolvan. Detta lät jäkligt fint! Sjukt bra låt är det. Har även själv gjort någon remix på nåra FF-låtar. Här är en; http://www.speedyshare.com/827739928.html Remix på, självklart, Jenova Theme. Trummorna låter skit osv, och jag gav upp med den efter ett tag. Men det är alltid kul att leka med Nobuo Uematsus underbara kompositioner!
  13. Jaja, men lägg upp nåt fint då!

  14. tja, jag har varit här ett par år :)

  15. Jonte? Ser man på, du är också medlem här!

×
×
  • Skapa ny...