Jump to content
Annons

jacobthebluesman

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Vara
  1. Hejsan. Bandet jag spelar i ska nu släppa vår andra EP och vi hade tänkt trycka upp cirka 100 exemplar (vet ej om vi får sålt mer....). Dock vill vi spetsa till det hela lite, helst med Digipak och en 8-sidig booklet där vi ska lite konst från en vän. Är någon om vet vart man kan göra detta för ett överkomligt pris? Vi vill helst inte sälja skivan för över 50-lappen vilket har visat sig vara ett problemo om vi inte vill gå jätte mycket back på denna skiva. Är tacksam för alla slags förslag!
  2. Hejsan. Inom några veckor ska jag och mitt band påbörja inspelning av en ny EP. Det vi har märkt vid tidigare inspelningar är att en hårdvarukompressor vid inspelning av sång har varit att föredra. Nu har vi börjat gå i tankarna att hyra alt. investera i en kompressor. Frågan är, vilka är att föredra? Behringer erbjuder en rack kompressor för under tusenlappen men mina erfarenheter med Behringer råder mig att hålla mig borta från den. Vi spelar indierock men ganska intensiv sång. Vi har en manlig sångare. Någon som har något förslag?
  3. Skulle behöva hjälp med förslag på nån låt med "klyschig" låttext eller iaf med nån, gärna extremt, klyschig fras. Skulle behöva använda det som exempel. TacK//Jacob
  4. Har nu fått ihop en inledning iaf. Har ni fler idéer så är det bara att skriva. Allt uppskattas! Intressanta tankegångar är alltid trevlig för den kreativa andan.
  5. Ni har en hel del gott att säga här. Det tackar jag för! Sitter nu och funderar på hur jag ska inleda hela uppsatsen, hur den skara vara uppbyggd och hur jag ska få allt att hänga ihop snyggt. Usch, att just sätta hjulet i snurrning är det svåraste..
  6. Oj då! Här fanns det mycket god läsning. Det jag skriver nu är den sista uppsatsen i Svenska B på gymnasiet så det är lite viktigt att det blir bra:). Ska sätta mig ner och analysera vad du skrivit först Lax sen ska jag se om jag har något att diskutera med dig. Tack för alla svar! Keep it coming!
  7. Hejsan. Jag vet att detta kanske är lite fel forum att vända sig till men här kryllar det av musikvetande analytiker vilket kan vara till stor hjälp för mig. Jag ska skriva en analyserande uppsats kring låttexter och kan behöva lite hjälp kring idéer. Uppsatsen är inte särskilt strikt utan jag får göra lite vad jag vill av den. Kriteriet är endast att jag ska analysera och inte endast diskutera mina egna tankar. Lite idéer jag har till uppsatsen hittills är: Vilka texter påverkar många? Varför påverkar vissa texter så många människor? Vilka texter tenderar att bli klyschiga och varför? Är det acceptabelt att använda klyschor och i så fall vilka? Betyder engelska eller svenska texter mest för oss svenskar (generellt)? Jag skulle gärna vilja ta del av fler idéer. Allt möjligt som kan hjälpa mig igenom denna uppsats uppskattas mycket. Vet inte riktigt vart jag ska börja. Är tacksam för alla idéer ni har! //Jacob
  8. Skulle kanske gå med en e-bow men jag tror inte att det är det han använder. Inte efter det jag sett på livespelningar.
  9. Håller just nu på att spela in lite med bandet och i en av låtarna så skulle vi vilja ha gitarr som ligger och "flyter" i bakgrunden av låten. Vi hade tänkt oss en gitarr som spelar någon tremolo aktigt men som man inte hör tydliga anslag och den liksom, som jag sa innan, flyter bakom i mixen. Detta ät mycket svårt att förklara men ungefär nåt i den här stilen . Då tänker jag på gitarren som ligger på mestadels en ton i bakgrunden. Hur gör man för att skapa denna effekt? Vi har testat med lite reverb och delay men får aldrig riktigt det så som vi vill ha. Riktigt tacksam för svar. PS. Använder Logic om det har betydelse.
  10. Jag vill minnas att Kanye West använde sig av autotuner när han "sjöng" på MTV music awards, den låten Love lockdown. Men det är bara vad jag tror. Inte baserat på "fakta". Han använder ju sig av det i den inspelade version iaf. Hittade klippet på konserten så döm själva http://www.youtube.com/watch?v=szUrnEBzx_Q
  11. Är mixern värd sina cirka 7000 kr Radiogossen? Om ni skulle komma med en ärlig åsikt, vad är då bäst? Att köpa ett "vanligt" mixerbord och sedan ett ljudkort eller att köpa en "kombo"? Vad sparar man mest på kvalitéts och kostnadsmässigt?
  12. NRV 10:an har lite för lite portar för min smak. Skulle minst behöva 8 xlr ingångar. Att den är lika stabil som din gamla moster vet jag inte om det är bra eller dåligt faktiskt. Den var den jag kommentera innan. Är det så att du får in alla kanaler separat in i datorn? Och hur får du ut kortet till PA-anläggnigen. Såg inga utgångar på kortet för det?
  13. Skulle detta kunna var något då http://www.thomann.de/se/alesis_multimix_16_usb_20.htm ? Kollade en video på youtube och den verkar skicka kanalerna separat in i datorn. Däremot ser jag inga utgångar till förstärkare?
×
×
  • Skapa ny...