Jump to content
Annons

psykfrans

Medlem
  • Antal inlägg

    58
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om psykfrans

  • Födelsedag 1986-02-09

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm

Socialt

  • Skype
    vagghar@hotmail.com
  1. Tycker Roffe sammanfattade det bra. Finns ingen anledning att hata någon genre hit och dit. Alla genres består av bra och dålig musik. Personligen brukar jag dock ha svårt för det kommersiella, svensk radio till exempel är ett enda stort skämt.
  2. Jag tycker att dom är lite väl stora och tunga. Är inte så sköna att ha på sig under längre tid, iaf jag blir varm om öronen. Låter rätt bra dock! Känns någorlunda neutrala och jag tycker mig höra detaljer bra. Bas har jag svårt för i lurar generellt. Nu har jag skaffat ett par Denon AHD-1100 och det är ett skönt komplement, lite nättare liksom.
  3. Jag kan instämma angående detta. För ca ett år sedan märkte jag att jag blev mer och mer känslig på mitt vänstra öra. Då det verkade bli värre så började jag oroa mig som satan. Kan jag jobba kvar där jag jobbar? Kommer tunnelbanan börja gnissla när den åker från perrongen? Osv osv. Jag gick till en hörselspecialist som gjorde en del tester som inte gav några resultat. Han förklarade då helt enkelt för mig att först och främst sluta oroa mig och acceptera min omgivning som den är. Den stora boven i dramat är att jag (förmodligen precis som många andra på detta forum) använder min "hörselhjärna" (läkarens ordval) på ett mycket mer analytiskt sätt än vad andra "vanliga" människor gör. Så för att undvika hyperacusis: - Sluta oroa er - Undvik öronproppar - Låt öronen vila - En musikfri dag i veckan Detta gjorde susen för mig!
  4. På senare tid har jag märkt att jag är väldigt känslig för just porslin. När jag ställer in tallrikar i köksskåpet, så måste jag göra det väääldigt försiktigt. Det liksom ilar/skär i hela huvudet. Är detta vanligt? Kan det vara så att jag har utvecklat överkänslighet för just de frekvenser där porslin råkar ligga?
  5. En billig lösning är att skaffa två stycken av dessa: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/44361109 Sedan sågar man dom till lämplig höjd och sätter in rackskenor. Vips så har man monitorstativ med plats för rackenheter!
  6. psykfrans

    Edit.

    Jag var inte nöjd med mina M-audio jag hade tidigare. Mina mixar blev alltid dova. Jag visste att de var bland annat lite överdrivna i diskanten, men tröttnade på att försöka kompensera för det. Jag jämförde med Adam A7, Dynaudio Bm5a, Yamaha HS80 och någon Mackie. Är inte så förtjust i Genelec. En kompis skaffade KRK RP5 G2 och då blev jag ännu mer övertygad, efter att ha provmixat lite. Sedan hittade jag ett par begagnade RP 6 till ett pris jag inte kunde motstå. Tycker det underlättar att de är lite större och går längre ner i basen. Hade jag haft råd hade jag nog kört på Dynaudio. Men har aldrig mixat i dom så vet inte hur bra de är i praktiken.
  7. psykfrans

    Edit.

    Kul tråd! Jag anser att mina monitorer (KRK ROKIT 6) är den viktigaste delen i min hemstudio. Förutom Cubase då såklart. Men vill man måla i mörker så får man göra det. Jag hade i alla fall föredragit, och rekommenderat, en ficklampa.
  8. Du kan få ditt önskade resultat med både en FX-kanal och en gruppkanal. Det du behöver göra är som sagt att ändra outputen. Det kan du göra i mixern (F3). Där kan du se att det finns två kanaler per synth, en midi (före VST:n) och en audio (efter VST:n). Det är audiokanalen du ska ändra. puss
  9. Hej! Det är skillnad på en FX-kanal och en grupp-kanal. Det du vill åstakomma gör du med en gruppkanal. Du skicka då inte via en send utan väljer istället önskad gruppkanal som output. FX-kanalen använder du för additiva effekter; till exempel reverb och delays. Då använder du istället senden på respektive kanal för att välja hur mycket av signalen som ska skickas till effekten. Fördelen med detta jämfört med att lägga sådana (additiva) effekter som inserts, är till exempel att du kan använda ett och samma reverb till flera kanaler. puss
  10. Absolut. Speciellt om man har suttit och mixat länge natten innan. Slarvar man med pauserna så känns ofta tempot långsammare, det vill säga motsatsen till på morgonen.
  11. Förmodligen var det någon 100hz inställning eller liknande aktiverad.
  12. +1 Om man verkligen har intresset och hänger mycket i skolan kan man lära sig väldigt mycket. Som tidigare nämnts, det är upp till dig själv vad du får ut av utbildningen. Lycka till!
  13. Varför inte testa själv och se om/hur dom funkar? Själv brukar jag använda reverbet, kompressorn (för sidechain) och några av modulationspluggarna.
×
×
  • Skapa ny...