Jump to content
Annons

Fryder

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Fryder

    Höja Ljudet

    Limiter på masterkanalen, vilket är "huvudgrejen" i mastring ;-).
  2. När du importerar audiofiler i PT, väljer du add eller convert?
  3. En mjuk och försiktig orgelmatta kan göra susen! 🙂
  4. Eftersom du har ett focusrite-ljudkort antar jag att du har Saffire MixControl. Se till att du har senaste uppdateringen där. Kolla även vilken sample rate som är inställd i MixControl. Om den står på 48, prova då att byta till 44.1 och starta ett projekt i Pro Tools med 44.1 i sample rate.
  5. Vet att det är lite jobbigt, men har du provat att ominstallera PT? Ofta så försvinner märkliga problem då.
  6. Det finns lite "standard lösningar" som man kan försöka med om saker och ting inte riktigt är som det ska. Min tanke är att det skulle kunna ha blivit något strul vid uppdateringen från PT 8 till 9. Testa därför att ominstallera hela Pro Tools. Jag vet inte om du kör Mac eller PC och inte heller vad du har för ljudkort. Själv kör jag Mac, Focusrite LS56 (firewirekort) och PT10. Jag hade ett problem som möjligtvis är en aning liknande. Det var inte direkt "toner" som lät, utan mer pops och clicks och vissa audio drops. Jag löste problemet genom att gå in på systeminställningar > nätverk, och sedan i listan till vänster ta bort allt förutom ethernet och Wifi, då det t.ex. fanns firewire och bluetooth. Tydligen drog det onödig kraft från firewirekortet i datorn. Hoppas det löser sig för dig.
  7. Det du skulle behöva är "delay compensation" som finns i PT10. Det betyder alltså att PT kompenserar för den delay som tyngre plugins kan ställa till. Rekommenderar att du fixarPT10 om du nu ändå hade tänkt det 🙂. En annan sak, som du kanske redan känner till, är buffer size. Ju högre buffer size desto mer latency i medhörningen. Lite buffer size blir alltså = mindre latency. Dock krävs det mycket mer av datorn ju lägre buffer size du har.
  8. Spelar du in till din interna hårddisk? Jag spelar in på en extern firewiredisk som jag daisychainar med mitt ljudkort. Det brukar fungera klockrent. Om jag dock gör för mycket saker samtidigt på min externa disk, t.ex. för över filer från min interna samtidigt som jag spelar in i PT, kan jag få det felmeddelande du nämner. Det kan vara så att din hårddisk börjar bli slö. Vet inte om du lirar Mac eller PC, men du kan testa att defragga hårddisken och använda dig av andra diverse metoder för att "städa" hårddisken en aning.
  9. Hej! Skulle behöva lite hjälp och jag hoppas också att jag skriver i rätt avdelning. Som ni kanske förstår tänkte jag löda ett stereo jack till två mono för att t.ex. kunna koppla in iPad, iPhone eller annat skoj i ljudkortet. Jag har inte extremt mycket erfarenhet av lödning, utan har mest lött xlr-kablar där man endast behöver tänka kall, het och jord. Hur ska jag tänka här? Vad ska lödas på vad, osv. Ha det!
  10. Tycker inte detta behöver ingå i hemmastudio-tråden. Den här tråden kan vara en inspirationskälla för många som är på väg att få upp ett rack. Man behöver inte betala mycket, utan man kan, som Jonterocks precis visade, köpa en simpel ikeamöbel som fungerar utmärkt. Så fort jag är hemma ska jag lägga upp en bild på mitt rack!
  11. En ny grej med PT9 är att man inte längre behöver ett ljudkort från digidesign eller m-audio. Man kan alltså ha vilket ljudkort som helst. Du behöver dock en iLok för att kunna använda PT9. Ha de!
  12. Jag köpte en Freecom Quattro och tänkte att den skulle fungera utmärkt. Wrongo. Det sket sig brutalt, fick DAE error 35 konstant. Nu har jag istället en Glyph GT050Q, fungerar klockrent. Tänkt dig Pro Tools som en liten bortskämd och gnällig skitunge. Ge den precis vad han vill ha, så slipper du gnäll och strul.
×
×
  • Skapa ny...