Jump to content
Annons

JahCrab

Medlem
  • Antal inlägg

    136
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av JahCrab

  1. Efter en tid utomlands har jag samlat ihop mina resterande studiogrejer och bestämt mig för att bli mer mobil än jag var sist(eller i alla fall ha möjligheten till det då det är så smidigt att ha med sig lite småsaker och en laptop och kunna göra mustiga grejer). Det mesta har jag redan(monitorer/lurar/micar/kablage/krafs o.s.v.), men inte allt. Då jag kört Pro Tools innan blir det Pro Tools igen, dock så blir det LE denna gången, en MacBook Pro 2.2(120 gb/2gb minne) är min laptop. Ljudkort hade jag tänkt mig ett Mbox 2 Pro(plus MP-toolkitet), det verkar vara lagom för min budget, min mobilitetsvilja och mina kanalbehov. Nu över till de egentliga frågorna, jag hade tänkt beställa Natives Akoustik Piano(har inte läst in mig så noga på det men det verkar ha det mesta jag behöver på fet-piano-plugin-fronten, hur som helst är nog allihopa ganska lika mycket krävande). En Extern 7200 varvare av något slag, firewiread via macen klarar väl av det bra ihop med någorlunda antal spår och annat utan större latency hoppas jag? Jag har aldrig kört diskar via firewire innan så jag har ingen jättekoll på hur snabbt det är. Såvitt jag vet har jag en FireWire 800 och en FireWire 400 port, vilken är klokast att köra in ljudkortet respektive disken i? Någon annan synpunkt på det hela? Tänkte slänga iväg en beställning till Thomann. Sorry, jag är dålig på att hålla mig kort. Nåja. Det var länge sedan jag skrev här. Det är ett gemytligt forum, som alltid! Nu skall jag ut och köpa trumpinnar. Tjipp.
  2. Haha. 249 kr för en gitarr ja. Netto är en lustig butik. Jag ville packa upp en och prova hur den lät när jag var på Netto idag, men jag vågade inte. 🙂 Lycka till med lackeringen!
  3. Nu kanske jag råkar citera någon, men det tror jag inte. Jag är ingen överaktiv användare och har inte tittat runt överallt men det ser himla bra ut. Riktigt bra jobbat! Det enda jag tänkt på hittills är att antalet "senaste inlägg" som visas på startsidan hade nog nästan kunnat vara ett 10-tal fler, men det kanske man kan ställa in någonstans.
  4. JahCrab

    Billiga basar

    Jag kan ingenting om basar heller, men jag hade nog sett mig om på svenska begagnatmarknaden innan jag kollat på vilda basar från storbritannien! 🙂
  5. Shit, gaaaah vad smörigt! Ojoj, där kommer nylongitarren in också! Hihi. Om ditt mål är att snickra ihop en standard kärleksballad som låter som alla andra kärleksballaddängor med texter med alla standardorden stars/eyes/believe/need/please/dreams så har du lyckats! Jag hade inte blivit ett dugg förvånad om jag hört denna på radio. Betyg efter vad jag lyssnar på: 2/10(2:a istället för 1:a för att jag började skratta och såg smör precis överallt!) Betyg enligt sliskigballadskalan: 8/10 😏 Att skriva en låt till tjejer brukar vara sjukt uppskattat. Denna lär gå hem om hon gillar sådan här musik! Lycka till!
  6. Om jag varit du hade jag helt klart köpt begagnat. Plötsligt är du uppe i prisklassen(nypris) 3500-4500 för sisådär 2000-2500 kr, och det är där det börjar låta bra(om detta må de lärda tvista... 😏 ). Lycka till med köpet!
  7. Jag har inget att anmärka på mixmässigt, det låter bra, som vanligt när du varit i farten och gjort klart någonting. Absolut tillräckligt bra för mig för att sparas!
  8. Nu när vi har en polerings och lacktråd igång... Går det att få bort(eller göra något de mindre synliga i alla fall) märken och repor i akustiska gitarrer på något enkelt sätt?
  9. Jag hittade en sådan Midiplus MIDI Keyboard Controller som du har via en norsk annons. Bilder! 😕 Nu verkar du inte ha strömingång som bilderna där visar, hmm. Du har nog en tidigare version av klaviaturet än den som norrmannen har. Nåväl. Batterier fungerar också... Om du inte har DC in 9V kan du skippa nästa stycke och hoppa ner till texten om MIDI. Det mesta har sagts i tråden redan men här kommer en sammanfattning: Vill du slippa använda batterier fungerar en 9V-adapter finfint. Någon hundring går den på. Finns kanske billigare på någon annan elektronikkedja om du vill pressa priset någon tjuga till eller så. Fråga på Clas Ohlson eller i affären där du handlar efter "DC 9V Adapter", så fixar det sig. Pengabrist ja... kolla runt bland vad du själv har för sådana adaptrar, 9V är ganska vanligt, du kanske redan har en till någon elektronikpryl(effektpedal/klockradio/o.s.v.) hemma. Fråga annars runt bland bekanta, de kanske har någon som bara ligger i en låda och tar plats. Lägg sedan till en sådan här Midikabel(se till att längden räcker...) t.ex. 45 kr. Sedan har du en komplett MIDI-setup och då är det bara att, som någon redan skrivit, koppla MIDI-sladden mellan MIDI-Out på MIDI-Klaviaturen och in i MIDI-In på ljudkortet så är du i alla fall klar med hårdvarubiten... sedan är det bara att få igång den i mjukvaran som är kvar att fixa... 😛 Förresten, ditt M-Audio Audiophile 192 har MIDI In så det har definitivt det som behövs.
  10. Ujuj, vild studiofestival... Underbart! 1:a April, nice att du kör en lång deadline så man inte behöver stressa. Till och med ganska anonyma jag tänker denna gången försöka mig på att skapa något... 😲 Hoppas det blir många bidrag.
  11. Det är antagligen nere tillfälligt, jag skulle just ladda ner nya demolåtar så kom jag inte in på någonting alls. Det enda som fungerar är att logga in där.
  12. Jag håller med, Nord Stage hade varit lika lockande som ett gäng vilda amazonkvinnor i en ganska liten badbassäng om den haft bättre klaviatur. Klaviaturet är bättre än bra, men inte perfekt pianokänsla(enligt min definition!). Nord Stages ljud däremot låter finfint tycker jag(det där är en smaksak... som alltid... 😱 ) CP33 och P80 skiljer sig i och för sig inte jättemycket vad gäller ljudutbud. Visst, det är några fler ljud och det låter aningens bättre, men jämfört med en racksynt/synt av något slag så är det ljusårs skillnad om man vill ha tonvis med olika ljud och så vidare. Dock så bör det påpekas att många rack saknar ett bra renodlat pianoljud(expansionerna brukar dock låta bra, återigen, det är en smaksak vad man gillar...) Pianomässigt däremot så är en CP33 alldeles alldeles underbar för sin prisklass! Men det är i detta sammanhanget en annan historia och som sagt min högst personliga åsikt! 😄 Ut på stan med dig och prova runt bland alla vilda ljudvarianter som finns i diverse musikaffärer. Bestäm dig sedan.
  13. JahCrab

    Köpråd

    Nu har jag iofs förfestat med bob dylan videor och några öl, men jag uttalar mig ändå strax innan jag beger mig iväg mot kvällens äventyr: Vill du spela piano med pianokänsla eller vill du ha en massa ljud tillsammans med ett klaviatur som inte riktigt känns som ett piano? Synt vs Stage Piano. Om du vill spela piano så rekommenderar jag dig väldigt starkt att gå till diverse musikaffärer och prova deras stagepianon/synthar o.s.v. och se vad som passar dig. Yamaha P90 föll mig i smaken och jag provade allt som fanns i malmö-lundtrakten innan jag bestämde mig. Det blev ett Yamaha P90. Försök pressa priset innan du bestämmer dig om det går, mitt nya P90 kostade 9800 kr eller något åt det hållet, det var två år sedan. Ja, S80 har fler funktioner, ja S80 har en jädrans massa fler olika ljud, vill du leka runt, ha en mängd olika bra ljud och spela in dem på olika sätt o.s.v. köpt S80 eller något i stil med det. Men om du vill spela piano med pianokänsla, köp ett P90(eller du kanske gillar Roland bättre, eller Korg? Du måste PROVA!) P90 är gjort för att vara portabelt och renskalat och utan krimskrams. P90 är ett utmärkt instrument och det låter finfint och det är ett av de bästa musikköpen jag gjort i mitt liv(so far... 😄 ) i alla fall! Tänk på att du lägger ut runt 10 000 kr på denna affären. Det är en hel del pengar. Som sagt, prova runt, det är det enda som kan få dig att bli nöjd. Yamaha och Roland brukar vara det som folk fastnar för om de vill spela piano med pianokänsla, du kanske gillar Korg eller vad som... M-audio eller Clavia eller vad som helst. Hade jag varit nykter hade jag länkat till "das phette digitalpianotråd" eller vad den nu heter, men den borde vara ganska enkel att hitta ändå. Nej nu vet jag inte vad jag skriver längre, the times ar aaaaaarchannnnnging! Lycka till med köpet! Skriv gärna i tråden om vad det blev till slut! Prova och prova innan du bestämmer dig. Alla har preferenser för hur ett piano ska kännas att spela på och för att bli nöjd måste du testa på alternativen.
  14. Jag brukar se på 3-4 filmer om dagen, plinka på gitarrerna eller pianot, läsa böcker, försöka skriva böcker, träna lite lagom och dricka Cognac(Monopol eller De Luze). Jag är alltså en slacker, eller så är jag arbetslös, välj själva! Någon som behöver anställa en alltiallokille någonstans i Lundregionen? 😎
  15. JahCrab

    Filmtråden

    Nu är jag mest inne på alternativa filmer som ytterst sällan ens har sett ljuset av Hollywood. Jag ville bara indikera min utgångspunkt när det gäller filmsmak... Det har nämnts en del om svensk film såg jag. Senaste bra svenska filmen jag såg var Farväl Falkenberg. Danmark har fina regissörer: Lars Von Trier. Kolla in Manderlay, Idioterna, serien Riget samt Dogville. Susanne Bier har gjort några underbara mästerverk: Älskar dig för evigt, Efter Bröllopet samt Bröder. Glöm inte bort hennes film Pensionat Oskar som utspelar sig i Sverige med manus skrivet av Jonas Gardell. Per Fly är ännu en dansk regissör. Bänken, Arvet och Dråpet är de mer seriösa filmerna han har hunnit med att göra hittills. Det skall bli spännande att se vad han mer har på gång. En till är Anders Thomas Jensen. Jag har bara sett två av hans filmer hittills, Adams äpplen och De Gröna Slaktarna. Men de har definitivt gett mersmak. Han gör ganska galna filmer och humorn är helt vild.
  16. Kolla runt ordentligt innan du beställer, det finns billiga ställen ute i europa, billigaste jag hittade på HD600 är: http://www.topvision-online.de/details.html?item=2100832602
  17. Jag har läst hela tråden, men det var inte bara jordat uttag jag syftade på. Jag tänkte på det där du nämnde med att det går antennsladdar i väggen intill, det var därför jag skrev det där med att prova på annat ställe. T.ex. prova att flytta till mitten av rummet om det gör någon skillnad.
  18. Jag vet inte om det går på garantin, men prova att koppla in dem någon helt annanstans och se om problemet kvarstår. Funkar det med jordat är det antagligen felet, funkar det ändå inte trots att det är jordat och du står ute i vildmarken och de susar och spelar Rix FM borde det väl gå på garantin? Jag är inte säker men om det som någon nämnt tidigare står i produktbeskrivningen att de skall vara skärmade så bör man ju verkligen kunna förvänta sig det av produkten.
  19. Medan de "låter" med små dunsljud är där även ett ljust brusljud, men det är bara i samband med då.
  20. Jag har också ett par... B2031A Radio har jag aldrig lyckats få in i mina, men de har stundvis betett sig ganska konstigt. De låter ibland, korta basljud med 3-sekunders intervaller ungefär. Lite likt hur det låter när man nätt dunsar till en ikopplad mikrofon. De låter även om man kopplar ut audiosladden. Ett av nätaggregaten gick sönder för något år sedan, jag lämnade in och fick det utbytt(900 kr fattigare). En annan gång började det ryka och pysa ur en av högtalarna(inte den där nätagget var bytt) av dem och det luktade bränt och sådär. Jag slet ut strömsladden och tänkte att nu var det dags att skaffa nytt, men icke, jag provade att koppla in den igen och den fungerade! Rätt konstigt med tanke på att någonting uppenbarligen brunnit upp inut i den. Men men. Tänkte bara dela med mig av mina B2031A-erfarenheter... 😆 Nepp, jag har heller inte jordade eluttag, det finns inte i min lägenhet heller.
  21. 10 000 rpm är ljudligare än 7200or. Är det någon som använder sig av t.ex. http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010100944 eller liknande och vet om det med en sådan eller dylika kabinettgrejer funkar att ljuddämpa en 10 000 rpm:are till acceptabel ljudnivå utan att få värmeproblem?
  22. Många många frågor återkommer gång efter gång. En grej jag tänkt på länge är att även om man hänvisar till sökfunktionen så är det svårt att hitta rätt även om man använder den. Varför är det t.ex. en delay på söken över huvud taget? 😄 Jag m.fl. använder ibland googlesökning som komplemnt, för er som inte redan vet så funkar det såhär: http://www.google.se/search?hl=sv&client=f...=S%C3%B6k&meta= En annan sak som borde införas för att kunna hänvisa folk på ett mycket enklare sätt är att införa en ny tråd i varje forumavdelning(eller inte varje, men de där det är mest "ös"). Jag tänker mig en spikad tråd som fylls på kontinuerligt med länkar till vettiga trådar samt en kort rubrikbeskrivning av vad tråden handlar om. Och/eller underkategoriindelat. Det finns trådar i detta forumet där vissa har lagt ner evigheter på att författa ett snyggt och välinformerat inlägg, och sedan dör tråden... och den hittas ett par gånger om året, inte mer. Tyvärr. Just DU kanske för ett halvår sedan skrev ett förtjusande, grundläggande och bra inlägg om hur man intonerar en fendergitarr eller om hur man får sin sång att låta som Basshunter(hihihi...) eller om hur man gör för att faktiskt göra klart sina låtar eller en genomgång av lite olika böcker/inlärningssätt/tekniker som är bra för att lära sig spela gitarr/piano/mandolin/kastrull/säckpipa/känguru. Varför ska det försvinna... långt in i dimman, och glömmas bort? 😉 Även om man söker på jätteenkla söktermer med få ord som t.ex.: "min tama känguru har börjat sjunga som Pavarotti och försöker stoppa in mig i sin bastuba varje gång jag kommer hem från jobbet, vad ska jag göra?" ...så får man ju med en massa trådar som handlar om liknande saker med liknande ord, och då kanske man missar det där man egentligen vill hitta. "Nackdelen" med att göra såhär är att det krävs mer av moderatorerna(om ni orkar är det iofs bara att koda en knapp som man "föreslå tråd till vettiga trådar tråden, öhm" länkar i, någonstans, borde bli lättare om detta stället nu blir ett community... menmen...), men om folk bara hjälps åt att föreslå trådar som passar in så är det bara att kötta på, och istället för att skriva "det finns tusen trådar i ämnet redan... orka svara på detta!" så kan man på fem sekunder klicka runt i fem sekunder och copy pastea in en eller flera direktlänkar till trådar som handlar om det frågan tar upp(gärna pedagogiskt med en hänvisning till(om tråden är lite... flummig) var i tråden man hittar det bra inlägget samt informera om att det finns samlingtrådar med bra trådar i vissa av forumen. Vilka frågor som är "vanliga frågor" och vad som är vettiga inlägg och så vidare kan ni säkerligen själva räkna upp ett antal och vilka trådar som bör passa in där är trådar med vettiga inlägg som verkligen svarar bra på en generell fråga och/eller informerar på ett riktigt bra sätt om hur någonting fungerar. Nu är klockan sent, men till och med i detta sömniga tillstånd minns jag t.ex. ett par utmärkta sångtipstrådar från i höstas, en jättebra tråd om hur kompressorer fungerar och vad alla värden gjorde för något, en om hur man får tillbaks inspirationen, en om hur man kom vidare i sitt gitarrspelande och några trådar till... Alla dessa hade säkerligen många fler haft glädje till om ifall de var lättillgängliga. Ni har säkert ett gäng trådar ni själva minns som extra värdefulla och informativa som var extra intressanta. Då kan de säkert hjälpa er andra också, och det vore väl finfint att samla alla dessa på ett ställe(per forumdel)? Det blir en slags manuellt gjord indexering, som i slutändan gör att man kan hitta rätt lättare och snabbare. Hmm, hela detta inlägg hade nog kunnat sammanfattas på fem rader, men äh, godnatt!
  23. Välkommen! Halvfärdigt känner man igen... Håhåjaja. Jag känner mig förresten alltid som en dvärg med för små fingrar när jag försöker spela bas även om jag har någotsånär koll på vilka toner som borde passa in hit och dit. Jag är gitarrist även jag. 🙂
  24. De är riktigt intressanta... Missa inte "Free shipping to Sweden for any order greater than 300 €" 😱 "Tjuuuuusigt!", sade vargen!
  25. JahCrab

    Läskigt

    Webcamfilmer och lite snabba klipp, låtsasdödsskrik och sedan till sist lite konstigt flashad flumhemsida och finish med lite halvnakna män som tar på varandra!? Den filmen tänker jag inte se. 😆
×
×
  • Skapa ny...