Jump to content
Annons

JustinCase

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av JustinCase

  1. JustinCase

    Sälja guld

    Har letat i forumet och hittar inte den info jag vill åt. Därför postar jag här i den fruktade Allmänt-avdelningen. Jag har gett ut en skiva som sålt guld. Allt är klart med certifikatet från IFPI, men någon som vet var man ska/bör/kan tillverka sin guldskiva? Och om någon vet var; hur mycket kostar det ungefär? Lite beroende på hur man vill att den ska se ut såklart... Hoppas på svar!
  2. Jag vet inte. Får kolla. Har du något produktnamn mer än bara det?
  3. Jag har sökt internet i flera timmar efter tips på någon hårdvaru-controller som kan arbeta med Waves-pluggarna. Jag har en Novation nocturn som bara ligger och skräpar eftersom den inte funkar med Waves, och det är typ de enda pluggarna jag använder. Så, något för att styra reglagen i waves-pluggarna helt enkelt. Så, här kommer några specar så ni kan tipsa! iMac late 2013 med Mavericks 9.2 (senaste uppdateringen) Logic Pro X (senaste uppdateringen) Waves 9 (senaste versionen, senaste uppdateringen osv.) Jag har för övrigt en Mbox pro 3 också, men det lär väl inte vara relevant i sammanhanget va? Tipsa om allt möjligt men sträcker det sig upp mot 10.000-kronorsklassen börjar det bli på tok för dyrt. Det optimala vore ju med nått i samma prisklass som Nocturnen men det lär väl inte finnas. Eller?
  4. Ingen som kör Waves i Logic utan att "wrappa" pluggarna (som de så fint kallar det)?
  5. Okej. Så vitt du vet så är det helt enkelt så att Automap inte funkar med Waves annat än med kopiera-pluggen-versionen?
  6. Exakt. Och det är det jag vill undvika! Vill man använda Automap till till exempel Logics egna pluggar så funkar ju automap med dessa pluggar utan att automap måste skapa en (automap)-kopia av pluggen. Dvs. att man kan mixa en låt med "vanliga" pluggar och styra parametrarna med Novaton Nocturne och sedan plocka upp projektet i en annan dator UTAN automap utan problem. Har man däremot använde automaps kopior av pluggen så funkar det inte i en dator utan Automap. Förstår du vad problemet är nu?
  7. Jag får det inte att funka... Google ger mig ingen hjälp, men jag hittar en artikel (http://global.novationmusic.com/community/news/novation-at-winter-namm-2011 ) som säger att det ska funka, utan några konstigheter. När jag öppnar en Waves-plugg så händer inget i Automap, finns ingen wavesplugg. Öppnar automap-inställningar och aktiverar en waves-plugg för att testa; startar om logic och logic gör en scanning efter nya pluggar. Den hittar nya waves-pluggen men med den där (automap)-prylen tillagd. Den funkar säkert då, men det är just den jag vill komma undan. Tar jag någonsin bort automap från datorn / byter dator så funkar inte pluggen eftersom pluggen inte finns längre som en (automap)-plugg. Någon som har tips, idéer eller annat som kan få mina prylar att jobba med mig? Jag har för övrigt senaste versionen av allting.
  8. Har ett stort problem i Logic: När jag gör projekt med både midi och audio får jag ABSOLUT inte ha både en kanal audio och en kanal midi med blinkande R, för då klappar midi-kanalen ihop helt. Jag skulle inte kalla att det blir latancy eftersom det är mer så att den gör lite som man vill. Man kan trycka på en knapp på keyboarden och så spelar den upp en annan ton/slag, eller flera olika samtidigt. Jag kör en Mbox 3 Pro med Logic på en iMac som i sin tur kör Lion. Har senaste versionen av allting, och det spelar inte någon roll om jag använder USB-midi-enheter (har många olika ikopplade till datorn) eller MIDI via Mboxen. Det brukar lösa sig själv efter en stund om man sätter sig och väntar, men det är otroligt störande. Det bästa är just nu att spela in allt midi - stänga av allt - sätta på allt - och sen spela in allt AUDIO. Inget smidigt arbetsflöde alltså. Är det någon som stött på samma sak och har en bra lösning på det?
  9. JustinCase

    Beyoncé-remix

    Har, som många andra, gjort en remix på Beyoncés senaste låt "End of time". Har ni SoundCloud får ni gärna gå in och rösta (och lyssna såklart). Har ni inte SoundCloud får ni gärna gå in och lyssna ändå, och droppa en kommentar här! Adressen är: http://endoftime.beyonceonline.com/tracks/1570
  10. JustinCase

    Auval

    Ja, alltså det hälper. Men pluggarna klarar ju ändå validationen varje gång och går hur bra som helst att använda (dessutom ska Native instruments prylar klara 64-bitarsläget).
  11. JustinCase

    Auval

    Så var det för mig också de första gångerna... Sen blev det värre, och den ville scanna varje gång jag öppnade logic istället.
  12. JustinCase

    Auval

    Varenda eviga gång jag startar upp Logic på nytt så kör den Auvalidation på samma 29 pluggar. Hur kommer jag undan detta? Jag har testat att tömma cachen, men det hjälpte inte. Det var fortfarande samma 29 som ville köras om och om igen. Jag har heller inget program installerat som automatiskt tömmer trashen då och då. Jag kör en iMac med Lion. All programvara ska vara uppdaterad till den senaste.
  13. JustinCase

    Musik för barn!

    Jag har gjort lite musik för barn (och vuxna), och försöker hitta lite olika sätt att marknadsföra releaserna på. Tänkte jag skulle börja här! Kanske har ni barn och vill erbjuda dem något lite ballare än Björnen sover och Mors Lilla Olle... Kolla in på Spotify: Tack för mig!
  14. @Demonproducenten Bra svar! Postade för övrigt om efter föregående talares kommentar!
  15. Fick tips om att den här delen av forumet var bättre för min fråga så jag testar här: Jag håller på att maila fram och tillbaks till STIM, men de verkar inte riktigt förstå vad jag menar och verkar vara allmänt förvirrade. Hur som helst ska jag ge ut en platta via Record Union (fast att det är just dom antar jag spelar mindre roll). Frågan är i alla fall om huruvida man betalar pengar till NCB om man gör en digital release, eller om man bara betalar när man gör en fysisk release (på cd eller vad man nu föredrar). Första svaret från STIM antydde att de hade avtal med både Spotify och iTunes (intetsägande) och att de inte visste vilket avtal jag hade med RU (orelevant). När jag frågade Record Union sa de att man inte behövde vara med i STIM, men att de rekommenderade det. Inget svar angående NCB-anmälan i det svaret. Någon som gjort en digital release som STIM-ansluten? Jag tar inga risker, så undvik gärna svar som "testa!" eller liknande ;-) Tack på förhand!
  16. Är man med i STIM så får man ju ersättning som upphovsman också, och inte bara som ägare till produktion eller vad man ska säga. Särskilt på Spotify kan jag tänka mig att det är viktigt, eftersom folk sällan köper musiken där, utan bara lyssnar som en radio, eller vad man ska jämföra det med. NCB menade jag såklart. Jag har mailat diverse, men rapporterar när jag får svar. Kanske skulle posta detta i på ett annat ställe också, om du tror att jag får fler svar där.
  17. Jag håller på att maila fram och tillbaks till STIM, men de verkar inte riktigt förstå vad jag menar och verkar vara allmänt förvirrade. Hur som helst ska jag ge ut en platta via Record Union (fast att det är just dom antar jag spelar mindre roll). Frågan är i alla fall om huruvida man betalar pengar till NCB om man gör en digital release, eller om man bara betalar när man gör en fysisk release (på cd eller vad man nu föredrar). Första svaret från STIM antydde att de hade avtal med både Spotify och iTunes (intetsägande) och att de inte visste vilket avtal jag hade med RU (orelevant). När jag frågade Record Union sa de att man inte behövde vara med i STIM, men att de rekommenderade det. Inget svar angående NCS-anmälan i det svaret. Någon som gjort en digital release som STIM-ansluten? Jag tar inga risker, så undvik gärna svar som "testa!" eller liknande ;-) Tack på förhand!
  18. Tack! Fyll gärna på med fler tryckerier om någon vet fler som är bra! Kan vara bra att ha lite att jämföra priser med även om det som sagt inte är det primära.
  19. Hej! Jag ska trycka och ge ut en platta i 15000 exemplar och sälja vidare till ett bokförlag som ska ge ut denna. Jag letar och letar efter tryckerier, och helt plötsligt inser jag att jag inte riktigt kan terminologin för det jag söker. Cd-tryck, cd-pressning, cd-bränning? Vad är skillnaden mellan allting, och vad är det jag ska göra? Det som ska ges ut är en platta med 10 låtar (c:a 30-40 minuter speltid), och det ska vara ett tryck på själva skivan. Omslag behövs inte då skivan ska sitta i en plastficka på insidan av bokens omslag. Helst av allt ska det levereras på en spindel, eller möjligtvis i en enkel plastficka. Tacksam för tips på tryckerier som kan hantera så stora beställningar. Skäliga pris är såklart bra, men i princip spelar det ingen roll eftersom de utgifterna plussas på i vår ersättning från förlaget som ger ut plattan. (allt med STIM, NCB, mastering osv. har jag koll på, så det här handlar alltså om själva "uppkopieringen" av plattan)
  20. Sitter i samma sits! Fick du något svar på din fråga? Hjälp gärna mig i så fall :-)
  21. JustinCase

    LPD-8

    Hallå! Var och köpte mig en AKAI LPD-8 idag. Har suttit i någon timma och försökt förstå mig på hur man ändrar vilka toner trumpadsen ska skicka. Allt är ändrat så som jag vill ha det i den medföljande programvaran, men när jag kör igång Logic så är det likförbannat kromatiskt som det var innan jag började ändra saker i Editorn. Någon som vet hur man gör?
  22. Givetvis trycker jag på New track, och inte det andra... Det var nog så enkelt att kryssa ur den rutan. Tack för hjälpen! Återkommer om jag stöter på problemet igen och det visar sig att det inte alls var så...
  23. Hej! Så fort jag skapar ett (eller flera) nya Software Instrument så blir alltid ett utav spåren förinställt med EVP88:an. Förmodligen är det någon skitlätt inställning, men jag har inte hittat var jag råkat göra den. En dag så fanns den bara där... Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...