Jump to content

hellspawn1

Medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About hellspawn1

 • Rank
  Nykomling
 1. Hur stor är skillnaden egentligen? Hörbar för en icke-audiofil? Även om 16 bitar är nog för att bara lyssna på så finns det stora poänger med högre bittal när man ska manipulera filen vidare i datorn. Om du t ex behöver höja volymen mycket på ljudet i efterhand så kommer det reella bitdjupet, alltså de bitar som faktiskt används, bli betydligt lägre än 16 bitar. Detta är värt att tänka på men jag tycker samtidigt inte att det behöver vara en deal-breaker om du tycker att produkten i övrigt är prisvärd och uppfyller dina krav. Det är sant, det är inte bitsen jag är mest fundersam över. Snarare det som jag nämnde om latency och hur mkt kraft som stjäls från datorn när det gäller billigt ljudkort VS. dyrt dito.
 2. Hur stor är skillnaden egentligen? Hörbar för en icke-audiofil? Men bortsett från det så undrar jag mest: Är skillnaden i latency, och hur mkt kraft som stjäls från datorn, stor - olika interface/ljudkort emellan? Och är det integrerade (på midikeyboarden) likvärdigt med de andra m-audios billigare interface? Är det så att dyrare = avlastar datorn mer, medans Billigare = snor mer kraft från datorn? Hejsan Om du hör skillnad eller inte kan jag inte svara på. Så jag gjorde ett litet test. Spelade in akustisk gitarr. 4 testfiler. Se om du hör skillnad och vilken du gillar mest. Jag vet att lite variation kan bli att micken skiljer en aning i position, men jag gjorde så gott jag kunde iaf. Alla testfilerna har normaliserats till -1db. Samt ligger en hi pass på, inget annat är gjort. Alla filer är inspelade i olika samplerates och bits, De som inte spelades in användes digidesigns dither för att få ner till 16bit 44,1khz. Följande samplerates och bits användes vid inspelningen. 16_44,1 16_96 24_44,1 24_96 http://www.speedyshare.com/986844691.html MVH Anders Jag hörde lite skillnad mellan den första och sista filen, men frågan är om det kom från - som du sa, micposition, eller hur anslaget på strängarna varierade sig naturligt.
 3. Hur stor är skillnaden egentligen? Hörbar för en icke-audiofil? Men bortsett från det så undrar jag mest: Är skillnaden i latency, och hur mkt kraft som stjäls från datorn, stor - olika interface/ljudkort emellan? Och är det integrerade (på midikeyboarden) likvärdigt med de andra m-audios billigare interface? Är det så att dyrare = avlastar datorn mer, medans Billigare = snor mer kraft från datorn?
 4. Hur dugligt är ett "onboard" audio interface på en midikeyboard, i jämförelse med ett separat externt usb eller firewire ljudkort? Beror såklart på vilket ljudkort man väljer, men om man tänker sig ett billigt runt tusenlappen? Funderar på den här: M-Audio Keystudio 49i Min dator har intel dual core 1,8 cpu och 2gb RAM. Så om jag väljer att skita i separat ljudkort och använda interfacet på keyboarden, borde väl latency inte vara ett problem vid inspelning en kanal i taget i Cubase(????) Är det nån vidare skillnad på hur pass mkt interfacet/ljudkortet avlastar datorn (cpu, minne), om man jämför ett billigt ljudkort/interface med ett dyrare?
 5. Min kontrollpanel för ljudkortet ser annorlunda ut än på bilden du postade, tyvärr hittar jag ingen knapp med namnet MIX. Vet inte hur mkt som gick att utröna från bilderna av min kontrollpanel jag postade, men det är så dom ser ut iallafall! Hm, synd att det inte såg ut som på din bild, det hade varit himlans bekvämt att lösa problemet med hjälp av en knapptryckning annars Finns det någon motsvarighet för att "avaktivera mix" i dom menyerna jag har? (om det som sagt går att utröna något från bilderna, annars får jag återkomma med bättre bilder!)
 6. Tackar, jag ska genast börja gräva i min kabel-låda!
 7. Hur gör man för att spela vst-instrumenten från sin synth? (använda synthen som midi....vaddetnuheter) och hur får man en loop att synka perfekt start/Stopp, samt välja beats per minute ?
 8. Okej, jag ska ha dom splittade då alltså! Men påverkar det ljudet i samtliga fall? T.ex pianon och sådana instrument är ju samplade i stereo, men trummor brukar väl vara i mono? Jag har 4 in och 4 ut - gångar på mitt ljudkort. (Eller 2x2 stereo blir det väl då?) Dock så låter ljudet fortfarande håligt och lite skränigt på nåt sätt, som innan. Jag blir galen, jag har provat utan mixerbord direkt från synthen in i ljudkortet = ingen skillnad. När jag spelar in det (och spelar direkt på synthen, o lyssnar i lurar/på monitorer) då låter det bra. Men så fort jag spelar upp materialet jag nyss spelat in. Då har det blivit missbildat i inspelningen - ihåligt, rassligt, etc. Som om något litet troll lagt på ett dassigt reverb och distat signalen någonstans!
 9. Så nu har jag bilder på nidverket oxå! (ursäkta den dåliga kvalitén).
 10. Kan det vara som någon nämnde att det har med mono att göra? Jag har t.ex ett pianoljud samplat i stereo jag spelar från min synth, in i mixerbordet men på bara en kanal - och sen vidare genom utgångarna in till ljudkortets ingångar. Ska man koppla ljud in i mixern, på varsin kanal för att det ska bli stereo? Isåfall kvarstår ändå trumljuden, för de är väl oftast samplade i mono? Och även dessa och basar låter underligt. (oavsett om jag för dom till mixern på en kanal, eller två (röd/vit - left/right). En annan sak jag undrar är volym för in och utgångarna på ljudkortsinställningarna (man kan nå dom via cubase) Ska man sätta dom högt eller lågt i förhållande tillvarandra? Jag vet ju att man ska sätta dom så att signalen in inte distar, men att fippla med dom varje gång vill man ju slippa, och istället använda kontrollerna på mixerbordet. Monitoring är inte påslaget.
 11. Kanske är detta något man ska greja med i panelen för ljudkortets inställningar. Det finns många alternativ, samplingsrate, bit, etc. om detta passar bättre i ljudkortsforumet kanske någon moderator kan flytta inlägget. Jag har faktiskt ingen aning om jag spelar in i stereo eller mono, eller hur många spår. Störande att man inte kan få det direkt som man vill ha det, alltid något som ska spöka Men tror inte någon plugin ligger och spökar på kanalen, det har jag kollat - allt är off och torrt.
 12. Vet inte om detta är ett ljudkortsproblem eller Cubaseproblem, men jag chansar här. Jag har trummaskin och synth som går in i ett maya 44 usb ljudkort, (och jag spelar in i cubase sx). Vid inspelning låter ljudet som det ska göra, men när jag sedan spelar upp det (ljud ut) låter ljudet annorlunda - ihåligare, sämre, skränigare. Svårt att förklara, inte distat/att det klipper, bara risigare. Vad beror denna skillnaden på, och framförallt: hur fixar jag så att det efter inspelning låter likadant före/efter?
 13. Ljudkort: Audiotrak maya 44 USB OS: Win XP Jag får inte mitt Cubase SX 1.0 att ge utslag på mikrofonkanalen. Det fungerar dock att spela in i windows egna ljudinspelare. Ljudkortet och medföljande prog är korrekt installerade. Vart finns inställningarn och hur gör jag för att rätta till detta? ASIO setup finns många menyer i, men har testat så gott som varenda inställning!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.