Jump to content
Annons

preat

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. preat

    Apogee One

    Hej! En kort fråga bara. Jag har kört med Apogee i ganska många år och det senaste är Apogee One (det första). Helt plötsligt så tycker jag det har tappat styrka i insignal. Jag spelar in i Logic Pro X, använder Apogee som ljudkort och POD HD som input för gitarren. Jag använder alltså inte POD som ljudkort utan bara som effektdel för gitarren. När jag spelar in så vet jag hur audiofilen brukar "bli", dvs hur "tjockt" själva audiospåret blir. Men sen igår så blir det minimalt med insignal, den lagom goa tjocka audiofilen blir bara ett tunt streck. Jag har testat att byta alla kablar som finns, jag har bytt till olika gitarrer men inget hjälper. (Den enda kabel jag inte bytt är breakoutkabeln).Kan det vara så att mitt Apogee helt sonika börjar bli kass?
  2. adrumdrum: Ja det hade varit något.. Verkar grymt smidig Ngt mindre kanaler på denna men den skulle kanske funka med http://www.thomann.de/se/presonus_studiolive_1602.htm
  3. Börjar först med att säga att jag hoppas att mitt inlägg funkar här.. --- Har under några år haft en liten inspelningshörna där jag främst spelat in sång. Nu är min tanke att göra det lite större, dvs kunna spela in gitarr, bas, trummor, sång, keys. En tanke var att kunna köra livetagningar gällande gitarr, bas och trummor och sen lägga key och sång separat. Jag kan även tänka mig att göra separata rum för respektive instrument.. Jag får se lite längre fram. Men min fråga är kring utrustningen.. Det jag har idag är egentligen bara en bra dator, ny iMac, 8 gb minne, Logic Pro och 3 par ganska så bra lurar. Det jag funderar över är: Mixerbord (16 kanaler som ett minimum?) Ljudkort Monitorer Trummickar Sångmickar Uppmickning av gitarr och bas Kompressorer (pluggar eller hårdvara) EQ (pluggar eller hårdvara) Övriga effekter (pluggar eller hårdvara) Exempelvis hur är det med mixerbord/ljudkort? 16 kanaler på bordet = 16 kanaler (preamps) på korten/korten? Betänk nu att min erfarenhet sträcker sig till ett Apogee Duet och numera ett Apogee One då jag bara spelat in sång, och reglat har jag gjort i Logic samt alltid kört med mjukvara gällande kompressor, EQ och effekter. Jag skulle kunna tycka att det skulle passa mig egentligen med två 8 kanalskort och en mixer för att styra Logic med.. Jag "tror" att det skulle vara min grej. Ska tillägga att jag är helt ointresserad av att köpa Neumann mickar för 50000 st, det är inga monsterproduktioner jag ska göra, jag vill starta upp i lite större skala bara.. Så vad tror ni? Ngn som skulle kunna ge mig lite tips? (Flytta gärna tråden om den inte passar här)
  4. preat

    Va e detta för trams?!

    Hur i hela friden kan det bli så här på min maskin? Den bör väl inte ha problem med HD läsning? Spec: iMac 27" Processor: 2,8 GHz Intel Core i7 Minne: 8 GB 1067 MHz DDR3 Jag hade 12 spår med audiofiler (bouncade av tidigare mjukvaruspår)
  5. preat

    Synth på iPad

    Tack för alla svar! Jag har ju iMac och Apogee kort (Duet fw) så det är väl lugnt. Det verkar som om i/O dock ska funkaför mig då, och precis det där med att kunna utnyttja synth appen fullt ut är ju det jag är ute efter, såpass bra anser jag dem vara.
  6. preat

    Synth på iPad

    Jag har hittat två "synthar" till iPad som jag verkligen gillar och som jag vill använda i min DAW. Det är Nlog Synth Pro och AniMoog. Jag har tankar på att införskaffa Alesis I/O dock då den verkar fungera som ett ljudkort samtidigt. Nu kör jag med mitt Apooge Duet och är nöjd med det och undrar nu om någon här kör med I/O dock och hur det funkar? Kan man koppla in ett midiklaviatur? Tips och råd från någon/några som använder I/O dock mottages tacksamt.
  7. Hur kan nedan komma sig? Inga loopar hittas? Som synes så finns det ju hur mycket som helst (bild längst ner) Nån som vet?
  8. preat

    Pro Tools - Nybörjare

    Hej! Idag fick jag min nya mac. Jag har hittills kört med Logic men vill nu testa på Pro Tools. Jag har nedan spec och undrar om det är ok samt huruvida Pro Tools är kompatibelt med Lion 10.7.2 Ska jag köra 9 eller 10? Jag har hört att Pro Tools inte funkar med lejonet nämligen men jag finner det lite märkligt.. Tips mottages...
  9. Har också varit sugen på en UX8 - Varför gillar du den? Vad är det som är så bra med den?
  10. preat

    Microkorg + Logic

    För första gången har jag nu köpt mig en synth. Det fick bli en Microkorg. Trevlig lite rackare på alla sätt. Men hur spelar jag in i Logic det jag spelar? Audiospår antar jag? Behöver jag använda mitt Apogee One kort? Tips mottages gärna
  11. preat

    Ärliga Apple!

    100 spänn på att AT överdriver maximalt
  12. ajamen - Funkade fin fint.. Nu är det min toneport ux1 som bråkar lite bara 🙂 Men att bounca funkade kanon - tack för hjälpen!
  13. Tjapp! Har fjantat ihop en låt som jag tänkte låta tösen sjunga till.. Hon vill ha den til mp3 så hon kan ha den i sin mp3 spelare.. Hur %€€&/ exporterar jag arrangemanget i Logic (Express 8) till mp3? ***************** *L Ö S T !!
×
×
  • Skapa ny...