Jump to content
Annons

Perret

Medlem
  • Antal inlägg

    69
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Perret

  1. Perret

    Ny gitarr

    Om du vill veta vilka gitarrer på Musikbörsen som har 1 humbucker och två single-coils, sök efter sådana som har HSS i namnet. Om du funderar på en Mexico HSS, kan du också kolla in Highway One HSS. Den är en "barebones" modell tillverkad i USA, och kostar inte så mycket mer.
  2. Perret

    Ny gitarr

    De flesta Stratocasters har 3 single-coils.
  3. Har ett par K271or som jag har försökt använda till mixning några gånger. Min åsikt är att bristen på bas inte är ett lika stort problem som skillnaden i "stereobild" jämfört med monitorer. Det är en rätt stor skillnad på hur man uppfattar ljud då båda öronen hör båda högtalarna jämfört med då öronen hör enbart varsin högtalare. Detta gäller för övrigt så gott som alla hörlurar (jag har inte provat Ultrasone 2500). Man kan väl lära sig mixa i hörlurar, men det är nog inte värt mödan jämfört med att skaffa ett par monitorer som man kan lita på. Tid är pengar 🙂
  4. Perret

    Vox AC15

    När du säger AC15, menar du en rör-AC15 ? Gammal hederlig AC15 eller ny AC15CC ? Vi har en gammal AC15 på träningslokalen, den räcker hur bra som helst. Ifall en bra 15w rörförstärkare inte räcker på träningslokalen så spelar ni för j.vla hårt 🙂
  5. Grattis till anskaffningen 😄 Hoppas att kortet fungerar bra, och dela gärna med dig av erfarenheterna. God jul !
  6. Ifall du har pengarna så lär MOTU vara det bättre kortet. Dessutom kan man väl hitta det lite billigare än 6395:-. Kolla till exempel macoteket.se, en Google sökning visade att de har haft kortet för 5595:- i något skede (kom inte själv in på siten nu, så kan inte verifiera) *EDIT* Kom nu in på sajten och kunde konstatera att priset var exkl. moms 🙂 I Finland får man kortet för motsvarande ca 5500kr, så kanske det finns något ställe i Sverige som säljer dessa lite billigare också. *EDIT* Jag har själv ett Quatafire, och det är ok men inget speciellt. Quatafire har länge varit en död produkt vad beträffar utveckling av drivers etc., MOTU torde vara bättre i det avseendet. I och för sig, ifall kortet fungerar perfekt så behöver man inte bry sig men om det blir problem... Jag vet inte heller ifall några Vista drivers är på kommande för ESI:n. Ljudmässigt tror jag också att MOTU drar det vassaste strået, även om ESI:n inte låter dåligt på något sätt. Av dessa två skulle jag nog sätta pengarna på MOTU. Ifall du vill ha något billigare finns det ju sedan också andra alternativ förutom Quatafire.
  7. 0.2625 Hz, 99.1% percentile, på första försöket 😆
  8. Snarare tvärtom då tycker jag, för mig var de avvikande rätt klara men "musiksinnet" lurade mig att höra skillnader där de inte fanns. Ifall man har ett hyfsat melodiminne skulle jag rekommendera att bara trycka på 'Different' då man hör en klar skillnad i melodin. Jag gick som sagt direkt från 83.3% till 100% på det sättet, och jag tror att många här skulle få bättre resultat genom att "sänka ribban" för 'Same' knappen.
  9. Skojigt test... Första gången fick jag 83.1 eller vad det nu var. Har ni kollat vilka ni hörde fel ? Det som jag tyckte var intressant var att jag hörde alla skillnader korrekt, men huvudet lade in några grejer som inte fanns där då snuttarna var likadana. Jag tänkte att testet skulle vara svårare än det var och tyckte mig höra skillnader i harmonierna på några ställen. När jag gjorde testet på nytt med principen att bara registrera "tydliga" skillnader i melodin blev det 100%.
  10. En fråga: behöver du FireWire ? Kommer du att använda kortet t.ex. med en laptop ? Om inte så är PCI troligen att föredra; du får bättre prestanda för pengarna. Om du jämför ett PCI och ett FireWire kort i samma prisklass har PCI kortet oftast lägre latency. PCI kortet belastar ofta processorn lite mindre också. Å andra sidan, om du har råd med ett RME Fireface (400 eller 800) så är det nog tillräckligt bra. För live spelning vill du ha ett kort med < 2ms latency. 5ms är förhållandevis ok med hörlurar, men lägg till lite avstånd till högtalarna så börjar det låta konstigt.
  11. ...och så hann du just skriva att du har ont om PCI platser 😠
  12. Använder du datorns "inbyggda" firewire portar eller har du skaffat ett separat PCI kort med firewire portar ? Ifall du använder de inbyggda portarna tycker jag du skall prova med ett PCI/Firewire kort (kostar inte så mycket, och om det inte fungerar kan du kanske komma överens om att få returnera kortet). Möjligtvis kan du då också prova stänga av de inbyggda portarna helt och hållet. Jag hade själv problem med mitt kort (inte en 828mkII), och ett separat PCI/Firewire kort löste problemen. Jag hade inte heller några synliga konflikter, men någon komponent tycktes bara vara ovillig att fungera perfekt. 828mkII:an är för övrigt ganska ökänd för att vara känslig för firewire controllern (bör helst vara baserad på ett Texas Instruments chipset). Jag funderade på att köpa en 828mkII men blev avrådd av handlaren pga stor risk för problem.
  13. Det lönar sig förresten att kolla clearchannelmusic rätt ofta, nu finns där bl.a. Beck's nya och Black Crowes' mytomspunna "bortkastade" sessioner ("The Lost Crowes").
  14. Fy jävlar, det där är ju en tinnitusmaskin. Lyssnade i några sekunder och nu piper ungefär samma frekvens i mina öron. Tack så f.n 🙁 Det där ljudet påminner mig för övrigt om missljuden i äldre dåligt kodade mp3:or och tidiga digitalt mixade skivor, som ingen annan tycktes störa sig på.
  15. Här är några till sidor med musik av hygglig kvalitet; Två artister med relation till John Mayer, som också verkar helt bra: http://www.timfagan.com http://www.davebarnes.com Och en med Jellyfish-bakgrund: http://www.notlame.com/rogerjosephmanningjr.htm Och så såklart: http://se.v2music.com/site/audiovideo.asp (här kan man lyssna på bl.a. Ron Sexsmith's skivor Retriever och Cobblestone Runway, ifall man nu av någon orsak inte äger dessa ännu. Lyssna också gärna på Sexsmith&Kerr, en av de bästa sommarskivor jag vet (den är iofs 64kbps på sajten, men det gör inte så mycket).
  16. Konstigt att ingen har konstaterat det här redan men: en bra skiva har oftast inte 15 låtar, den har typ 10-12 (men visst finns det undantag). Välj alltså bort de låtar som inte riktigt passar in i helheten och så har du en bra skiva 😏
  17. Ifall det är någon som uppskattar lugn och stilig musik med fina gitarrsound, rekommenderar jag er att gå till www.clearchannelmusic.com och lyssna på John Mayer's nya skiva ('Continuum'). Personlig favorit är 'Slow Dancing in a Burning Room'. På sajten finns också en hel del annan musik att lyssna på, och ljudkvaliteten på de flesta sånger är rätt bra (t.ex. Continuum är 160kbps, förutom en sång).
  18. Perret

    Terve pojat!

    Aika loistavaa 😄
  19. Vi spelade Won't Get Fooled Again med bandet på ett gig, och vår keyboardist lärde sig hela synthgrejen utantill, not för not, och körde den på orgel 🙂
  20. Tror tyvärr att det inte går att få så låg latens med en integrerad AC97 krets. Du kan ju prova med ASIO4ALL ("universell" ASIO driver), men tippar på att du knappast kommer under 20ms.
  21. Här är lite instruktioner från en tidigare tråd: 1. Se till att ljudkortet är inställt som Windows default 2. Öppna Windows Volume Control 3. Tysta alla onödiga ingångar (line-in etc kan skapa brus fast man inte använder dem) 4. Öppna Options - Properties fönstret 5. Se till att Mixer Device är ljudkortet du vill justera 6. Klicka 'Adjust volume for: Recording' 7. Klicka Ok (nu borde du se 'Recording Control' mixern) 8. Välj Stereo Mix 9. Öppna valfritt ljudinspelningsprogram (t.ex. Audacity) och definiera Windows ljudmixern som inspelningskanal; i Audacity heter denna 'Microsoft Sound Mapper - Input' 10. Tryck på rec i ljudinspelningsprogrammet 11. Spela upp ljudet du vill banda in (stream, fil e.d.) 12. Justera volymen (antingen i spelaren som spelar filen, eller inspelningsvolymen i Recording Control) så att inbandningen får rätt volym
  22. Bara för att väga upp lite så måste jag väl säga att jag gillar ambiencemiken på trummorna 😕
  23. Perret

    EZ drummer

    Lite off-topic kanske, men här är några snuttar med DFH Superior Custom&Vintage trummor som jämförelse: En trumkompssnutt, upprepar med olika trumsound, vissa mer processerade än andra. Denna är inspelad med Roland V-Drums och körd som midi fil till C&V (i Tracktion). En kort coversnutt, med programmerade trummor och riktiga instrument i övrigt. Ifall någon tycker man inte borde posta ens korta coversnuttar så säg till så tar jag bort länken/filen meddetsamma. Ett längre trumkomp, byggd på en av Toontracks demofiler (Fibes of the Stoneage, midi) med C&V trummor istället för det ursprungliga Superior setet, och utan instrument. Lite enformigt kanske, men visar å andra sidan hur varierande också "enformiga" slag kan låta.
  24. Perret

    EZ drummer

    Var det här svar på min fråga? Jag som gnällde på hihaten? Antar att det var svar på min fråga angående midigrooves till DFH Superior (C&V) 😉
  25. Perret

    EZ drummer

    Trummorna låter bra, gillar låten också 😏 Du använde alltså de medföljande trumkompen till en stor del ? Enda stället där man kunde ana lite trummaskin är i slutet på "klockdelen" (ca 1:50-1:55); där är det lite kulspruta på gång. Visst tycks EZdrummer vara en fungerande produkt, respekt till Toontrack bara 😏 Andreas, finns det någon chans att man i framtiden kunde få köpa färdiga midikomp som ett "expansion pack" till C&V ? Eller är tanken att man isåfall borde skaffa EZdrummer och därmed få lite annat kul på köpet också ? 😏
×
×
  • Skapa ny...