Jump to content
Annons

barrf

Medlem
  • Antal inlägg

    283
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av barrf

  1. barrf

    Tips på elbas

    Den är ganska tung, men jag har inte så jättestor erfarenhet av olika typer av elbasar - så vågar inte svara på det (tycker de flesta basar väger mycket jämfört med guror). Jag spelar endast in i hemmastudion sittandes, så för mig är vikten inget problem. Om du bor i Stockholm kan du komma förbi och känna på den. Har dock ingen basförstärkare, kör bara line-in i ljudkortet.
  2. barrf

    Tips på elbas

    De där stolarna är sjukt sköna! Och nylimmade av moi för 2 år sedan. Sådetså! Men resten var rätt... 😄
  3. barrf

    Tips på elbas

    Wow wow wow säger jag bara. Snacka om bas för pengarna! Tack som fan för tipset @Yllet! Den är väldigt lätt att spela på och låter klockrent. Dessutom har den många inställningar (för mig är det bara +++). Testade att bara plugga in den och byta ut basspåret med denna på ett antal låtar, snacka om skillnad! Hur fan kan den här kosta så lite? Bild: https://imgur.com/MsfICpQ En liten katt kom med på bilden också... Tack tack tack, återigen!
  4. barrf

    Tips på elbas

    Finns det nån svensk återförsäljare till dessa som du vet om? För den hemsidan säljer endast till USA och Kanada. Ser väldigt intressant ut dock! Edit: ser att det säljs på Thomann. Edit2: köpte en Marcus Miller V7 Alder-4 TS nu. Ska höra av mig när jag får hem den!
  5. barrf

    Tips på elbas

    Hej musikvänner! Jag har länge haft en skrotig gammal elbas av märket Cimar (ser ut som en SG) som jag spelat in musik med. Detta börjar nu bli ohållbart då den låter otroligt illa med sämst intonering. Har t.om börjat köra melodyne på basspåret i mixen bara av den anledningen. Har ni tips på en hyffsat billig bas som är allround (max 4-5 tusen kr, gärna billigare om det finns)? Tänker att den främst ska fungera till pop/rock, blir sällan hårdare än så numera. Det får gärna vara lite strängsladd med i bilden, det är bara fint. Den ska vara rätt lättspelad också om möjligt då jag har "klena gitarrfingrar" som basister gärna säger. Jag spelar bara in den direkt i ljudkortet. Det är alltså ingen live-bas jag är ute efter. Den får alltså se förjävlig ut rent estetiskt, det skiter jag i. Mvh Viktor
  6. Jag får meddelandet att reaper_host32 has stopped working. Är det bryggan som strular då? edit: funkade utan strul med några andra vsti:s jag hade installerade.
  7. Wow. Riktigt roligt! Hann bara testa lite snabbt i Reaper med FM8, men det funkade kanon (tog dock ett tag för mig att få rätt signal för gitarren innan det klaffade). Var ingen märkbar latency alls. Dock krashade det efter ett tag. Detta ska bli kul att leka med 🙂
  8. Bricasti M7 blev gratis för nåt år sen, och låter bra. Det är IR-impulser alltså. Testa det.
  9. Bara lyssnat på de två första låtarna, men det låter ruggigt bra. Det enda jag har lite problem med är trummorna som tar över för mycket. Ska lyssna vidare ikväll.
  10. barrf

    Ny Martin-gitarr

    Jag förvarar min Martin i hardcaset som följde med - stående utanför badrummet (inte för att jag tror att det spelar nån roll). Har haft den i 3 år och har inte märkt av några problem iaf.
  11. Håller med. Första gången jag hörde den låten kändes introt som Bryan Adams Heaven och sen övergår låten till New Years Eve.
  12. Äh, så bra är han väl ändå inte? *Slår näven i väggen och inser att jag aldrig blir så tekniskt duktig och snabb* Fan... 😑
  13. "PÅ DEN VANLIGASTE UPPLÖSNINGEN 1280x1024??"' Upplösningen 1280x1024 är väl ändå väldigt förlegad vid det här laget? Jag kör 1680x1050 och känner att skärmen börjar bli gammal och dålig i upplösningen.
  14. Och du har också provat "reset-knappen" på samma ställe? Såhär skriver Steinberg: "f you don´t hear any audio output in Cubase/Nuendo after switching applications please use the button "Reset" on the bottom right in the menu Devices > Device Setup... > VST Audiosystem (older versions: VST Audiobay, VST Multitrack)."
  15. Använder inte Cubase, men kanske detta kan hjälpa? Alltså Release ASIO driver in background. Sen finns ju också den där reset-knappen där. https://www.steinber...owledgebase_pi1[productfamily]=12
  16. Ja, det är väl det han vill? De flesta pratprogram har ju inställningar för just det. I ventrilo heter det "sensitivity", länge sen jag använde Skype - men har för mig att det finns där också.
  17. Du menar nog "gate:a". Det finns väl ändå ett "sensitivity"-reglage nånstans?
  18. barrf

    Reverbimpulser

    Skulle just tipsa om dessa. M7 är riktigt bra tycker jag, använder plåtreverben hela tiden. Sen när det kommer till gitarr kör jag Recabinet, Redwirez ska vara bra det med - men har bara testat lite och tycker det är ungefär lika bra fast med fler valmöjligheter.
  19. Tack för tipset. Riktigt jävla bra!
  20. Inte provat än, men tack så hemskt mycket. Har länge sökt efter något liknande!
  21. Jag tror nog att den spottloskan är värd tillräckligt 🙂
×
×
  • Skapa ny...