Jump to content
Annons

Rix

Medlem
  • Antal inlägg

    280
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Rix

  1. Tack!! Det är om inget jädra lik. Ska genast kollas in..
  2. Vad är det för mic Stevie sjunger i? Den e ascool.. Måste ha en sån!
  3. Glöm aldrig att frukosten är dagens viktigaste pilsner!
  4. Rix

    Musikerskämt!

    Och vad får man om man höjer Per Gessle ett helt tonsteg? Per Assle!! (Undra om Per själv hade fattat det! 🙂 )
  5. Banjo och kazoo tycker jag är vackrast på jorden!
  6. Tadaaaam!! We have a winner folks!
  7. Rix

    Torrt musikantskämt..

    Vad får man om man höjer Per Gessle ett helt tonsteg? Per Assle! Bwahahahahahaa!! Han hade nog inte fattat det själv! 😮
  8. Det finns väl massor av musik som låter bra med femsträngat, och i mina öron inte alls meningslöst. Gary Willis i Tribal Tech till exempel. Matematik i all ära, men är det inte lite för många tangenter på en flygel i så fall 😱 och jag tror inte nån pianist låter bli dom vid inspelning..... Hehe, precis! Men som jag sa så är inte alltid grundtonen den mest dominanta i en klang. Här var det nog mitt personliga agg mot femsträngade basar som slog igenom. 😉 Vad gäller vanliga piano/flyglar så är lägsta tonen ett A på 27,5Hz och där nere är man jävligt sällan och grötar. Undantag är Bösendorfers feta Imperial-flyglar som går ända ner till C, 16,35Hz. Där snackar vi lågfrekvenser!
  9. Visst är det så! Varje instrument har sin eget spektra av övertoner som ger dess unika klang. Karaktären ligger kanske inte alltid i just grundtonen. Är man slängd inom matematik kan man läsa om Fourieranalys och en ny härlig teoretisk värld öppnas. Rekommenderas å varmaste!
  10. ok, de blir väl lägre om man stämmer ner den? Ja det e väl klart! =) E ≡ 41,2Hz Eb ≡ 38,9Hz D ≡ 36,7Hz ... B ≡ 30,9Hz Detta visar att femsträngade basar är helt meningslösa ty vilken högtalare kan återge låga B med ackuratess? 🙂
  11. Rix

    Melodifestivalen 2007

    Que! Nu hade de ju inte råd att sänka skatterna längre. Jävla fifflare..
  12. Gibson EB-3 är väl en klassiker bland short scale-modellerna.. Trakterad av bland andra Jack Bruce (Cream) och Andy Fraser (Free).. edit: Inte halvakustisk då men ack så cool!
  13. Japp, då ska respektive instrument få sina noter ett helt tonsteg över den tonart du ska arra i. Både trumpet och euphonium är Bb-stämda så de kommer att spela efter samma. Skriver du i C så klingar deras instrument i Bb, skriver du i D, klingar de i C. Simpelt!
  14. Kolla in gratisprogrammen InkScape (vektorbaserat likt Illustrator) och GIMP (mer likt Photoshop). Balla typsnitt kan du säkert hitta på t ex 1001 Free Fonts (bara att googla på free+fonts). "Riktiga" typsnitt kostar en förmögenhet. Yo!
  15. Gamle gode Terry McGee i Canberra, Australien gör magnifika flöjter. Det finns även en uppsjö på Irland..
  16. Rix

    Vilket glassmärke

    Mangosorbet på vodkaspegel är en underbart fräsch mellandessert i en lång middag.
  17. Rix

    tjuvlyssnat.se

    Fyfan va skoj att det tipsas om en skojig site och sen klistras all skit in här!!
  18. Säger man H om H och bess om Bb så har man alltid sitt på det torra när man snackar med insnöade svenskar och tyskar. Men vem fan bryr sig? Samma frekvens ju, det som är det viktigaste.. "Säg det i toner, och inte i ord, en stämma kan lätt bliva hård!"
  19. Mitt fina band Lemon Bird finns också på MySpace.. myspace.com/lemonbird
  20. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Kontaktmikrofonen Ehrlund Acoustic Pickup är fantastisk. Återger gurans klang på ett väldigt naturligt, nästan häpnadsväckande, sätt. Kostar dock 2500 spänn men det är värt vartenda korvöre. Den funkar suveränt live men även vid inspelning. Talar av egen erfarenhet.
  21. *bump* Nu börjar det minsann bli färdigt..
  22. Håller med! Några år på nacken är inte alltid en nackdel. Ruskigt stabila drivrutiner, väl testade och optimerade. Mitt funkar kalas..
  23. Here I am dewds! Svettas fett bakom min jazzbas..
  24. Klockren avatar!!! Byt nu..
×
×
  • Skapa ny...