Jump to content
Annons

Matti

Medlem
  • Antal inlägg

    43
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Matti

  • Födelsedag 1970-09-04

Om mig

  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Grattis på födelsedagen!

  2. En lista på Thomanns masterklaviaturer upp till 49 tangenter: http://www.thomann.de/se/masterkeyboards_bis_49_tasten.html
  3. En snabb wikipedialänk att komplettera Claes uppräkning. http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Books
  4. Jag har i Cubase SX 3 64 Rewire-kanaler, som kan köras parvis så att jag får upp till 32 stereo. Jag använder bara Reason som ett synt/effektrack, och gör all sequencing, arrangering och mixning inklusive eq och extra effekter i Cubase. Jag bouncar bara rewirespår till audio om jag vill göra offline-processing (t.ex. spela en sekvens baklänges), om kanalerna tar slut eller CPU-usagemätaren börjar gå i taket. Nackdelen är att jag går miste om godbitar som ReGroove och Automation. För det mesta låtsas jag som att de inte finns, men om jag verkligen måste, gör jag några enstaka spår i Reasons sequencer. I det här fallet handlar det bara om göra som Joachime skrev. Routa om i Reason så att varje instrument får en egen "tapp" i Reasons Hardware Device. Aktivera motsvarande Rewirekanaler i Logic. Häpp! Reason & Logic... Det har en bättre klang än Reason & Cubase, tycker ni inte? 🤪
  5. Matti

    musik

    You'll be back, Papillon!
  6. !!! 🙂 Om jag förstår dig rätt, är du inte trummis - men vill ändå kunna lägga "avancerat trumspel"? Du vill alltså lära dig spela trummor!? Då är nog ett digitalt set den bästa kompromissen. Fast rytmkänsla, frasering osv. kan man öva upp på en bordskant också, om man skulle vilja. Teknologi kan ju inte ersätta, bara approximera, hantverksskicklighet. Men en bra trummis kan nog få bättre resultat med mina trumsamplingar än vad jag kan. Meshuggah har väl en trumslagare? 😆 Jag gillar iofs verkligen känslan i en trummaskin som Groove Agent. Det är ju riktiga hantverkare som lagt de kompen. Själv har jag en Axiom 61, med pads. Men jag får bäst resultat med klaviaturspel för att jag är så van. Men klaviaturet spelar roll! Jag hade en billig, "trashig" Evolution MK149 - och det var tusan så mycket snabbare respons på den! Ovägda tangenter.
  7. amen det var ju fint! jag har ju ingen som helst koll på FL då, men testa att få till den där lite filtrerade, resonanta karaktären genom att lägga ett filter med resonans efter disten? berätta gärna om disten som följer med FL! alltid kul att veta mer. edit: äh, jag följde mitt eget råd och googlade. borde gå att fixa i fruity blood overdrive. ett smalt preband-värde och leta fram rätt frekvens med colour-knappen.
  8. det låter som en preset i quadrafuzz (cubase). men det hjälper ju inte en FL-användare. googla på multiband distortion vst så hittar du nog nåt liknande.
  9. Jag vill också rekommendera tipsen på http://www.musicxp.net/dnn/ - jättepedagogiskt och väldigt användbart.
  10. Meh! http://idioms.thefreedictionary.com/bread+and+butter Och på A svarar jag: EMS-Buchlan. 😄
  11. Jag såg en bra film en gång, den hette "Fyra samplingar i en NN-XT". He jär bara å liksom ladda in dom å spela. Create NN-XT Load Samples Om du vill, kan du sätta K.Track till 0 - då ändras inte pitchen. Gissar att du försökte med NN-19? Det går nämligen inte. Den har inte, som NN-XT "The possibility to create layered sounds."
  12. roligt ju! 😏 Jag märkte också det där med delta-drivrutinen som de "ångrade". Jag gick tillbaka till den gamla versionen ändå, eftersom det saknades avancerade inställningar på hardware-fliken. Använder iofs delta 44, men de använder ju samma kontrollpanel.
  13. testa att ctrl-klicka på ordet tempo i transportfönstret. ctrl+T kan funka också. sen kan du trycka på F1 för kontexthjälp.
  14. Sprak, knäpp och hackande i ljudet handlar i de flesta fall om felaktiga inställningar av ljudkortets drivrutiner, dels i kortets egen panel och dels i musikprogramvaran. Det handlar i princip om att datorn och ljudkortet inte hinner kommunicera med hårddisken. Besök musicxp.net för optimeringstips av själva OS:et. Läs punkt 7 - "Common problems" här: http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=8692 (eller, ja, läs hela posten. bra info!) 😲 Se också till att ASIO/WDM buffert size i Delta-panelen inte är för låg. 256/384/512 är väl lagom. I Cubase skall du: 1. Se till att du har valt asio-drivrutinen (förmodligen M-Audio Delta ASIO) under devices/device setup/VST Audiobay - ursäkta om detta är uppenbart. 2. Testa lite olika värden på expertpanelen - knappen finns på audiobay-panelen. Vad som gör vad står beskrivet i html-hjälpen (F1). 3. Orelaterat, men ändå typ obligatoriskt; under device setup/windows midi och DirectMusic - klicka i "Use System Timestamp". Det där är väl en god början. Hoppas att jag inte bara tagit upp självklarheter. Vi borde ha en konfigureringsmanual som sticky i Cubaseforumet. Dessa frågor kommer antagligen upp ofta. Lightland, jag är nyfiken på i vilken utsträckning du (och andra ockå iofs) använder de info-resurser som finns till hands? Forum är bra, men det finns en tendens att återuppfinna hjulet. På cubase.net, i manualen och html-hjälpen finns i princip allt man behöver. Men för många kanske språket är ett hinder? Det verkar för tekniskt och krångligt helt enkelt.
  15. Taptempo, från gamla fina AnalogX: http://www.analogx.com/contents/download/audio/taptempo.htm Men visst finns det mer exakta sätt att få ett tempo. Vaharuför OS? DAW? Ljudeditor? Finns inbyggt taptempo i SX3, och i t.ex. Sound Forge brukar jag använda "Auto Region" i kombination med "Edit Tempo".
×
×
  • Skapa ny...