Jump to content
Annons

mnorrving

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, Någon som har koll på om det finns en VST som emulerar ljudet av en såg? Eller något som låter i stil med det. Är även ute efter ljud liknande det bob hund använder i t ex http://www.youtube.com/watch?v=Gnt3lnai0oY (dvs det ljudet som framförallt hörs i slutet av låten). Tack på förhand!
  2. Hej, Kör Cubase 5 & har en motu ultralite MKIII samt mic Shure SM57. Om jag öppnar Cubase, väljer ett nytt projekt & lägger till ett Audio-spår så får jag in ljud via micen. Öppnar jag ett tidigare projekt där jag har ca 15 spår och gör samma sak så får jag dock ingen signal in från micen, trots att spårinställningarna är exakt de samma. Någon som har en aning vad jag gör för fel?
  3. Såg att jag lagt Guitar Rig som en input på spåret istället för i mixen. Det löste det! 🙂
  4. hmm, tror att det kan vara att jag använt mono in istället för stereo. testade nu och det lät spontant bättre (dock inte riktigt lika bra som i stand-alone applikationen)
  5. Sorry för förvirringen, det var givetvis samma som Heman beskriver som jag syftade på. Dvs att det låter fint i stand alone men inte så fint när jag kör det genom Cubase.
  6. Vet inte riktigt om detta är rätt kategori, men mitt problem är att jag upplever det som att ljudåtergivningen är betydligt sämre när jag kör Guitar Rig i standalone-applikationen än när jag kör det genom Cubase. I stand alone låter ljudigt fylligt och väldigt klangrikt, i Cubase blir det mer "platt". Jag använder Cubase 5.1, har ett motu ultralite MKIII. Tror inte att det har att göra med själva mixningen då jag har testat köra i Cubase med bara ett ljudspår, och samma resultat. Någon som har en aning vad detta kan bero på / vet något man kan göra åt det?
  7. Tack för tips, får hoppas det hjälper!
  8. Hej, Precis köpt en Motu Ultralite MKIII. Noterade när jag packade upp den att den saknar analog utgång (förutom hörlursuttaget). Jag har inga studiomonitorer utan kör ut ljudet i en vanlig, bra stereo. Denna har dock enbart analog ingång. Har förstått att jag behöver skaffa en DA/omvandlare. Mina frågor: 1) Hur blir kvaliteten med billigare omvandlare (typ http://www.kabelgiganten.se/artiklar.asp?id=9772) jämfört med dyrare alternativ. 2) Hur stor blir skillnaden jämfört med att föra ut ljudet via hörlursutgången? Det är dessutom ett litet glapp i hörlursuttaget på Motun, vilket gör det hela väldigt frustrerade... Tacksam för hjälp!
  9. mnorrving

    Dålig ljudkvalitet

    Hej, Lite av en nybörjare, så kanske en dum fråga. Har en Tascam US 122 ljdkort. När jag kör Guitar Rig standalone så blir kvaliteten på gitarrljudet riktigt bra. När jag kör Guitar Rig i Cubase 5 blir dock ljudkvaliteten väsentligen sämre, även medhörningen (medveten om att det inspelade ljudet alltid blir sämre). Något jag gör fel, eller ett faktum?
  10. mnorrving

    Trummaskin

    Hej, Letar efter någon instrumentplugg för att skapa trummaskins-ljud med retrokänsla. I stil med de Radio Dept eller Thom Yorke ganska ofta använder. Exempel: eller Har inte kunnat hitta något bra hittils.
  11. Hej, Är väldigt ny användare av Cubase LE 4. Ett problem jag har stött in i är att ljudkvaliteten försämras något enormt när jag exporterar filen till .waw via audio mixdown. Låten låter jättebra när jag spelar upp den i programmet, men när jag exporterar förloras mycket detaljer i ljudet och oftast blir det väldigt lågt. Har tidigare använt Garage Band lite, och då upplevde jag inte detta problemet. Antar att jag kanske måste lära mig något om mastring? Eller är det något betydligt enklare som jag gör fel?
×
×
  • Skapa ny...