Jump to content
Annons

Amis

Medlem
  • Antal inlägg

    543
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Amis

  1. Amis

    Bakgrundsljud

    Noice Gate ev low cut på EQ om ni har möjlighte
  2. Har nu sett de två första videon. Verkar väldigt rörigt med en massa hopp och snabba bildbyten. Väldigt lite speakerröst (vilket iofs är bra eftersom den är dåligt inspelad) som gör att jag inte vet vad du håller på med stora bitar av videon. Videon skulle tjäna mycket på att kortas ner och göras intesivare. Bara mina tips... Edit: 3:e videon betydligt bättre.
  3. Blev betydligt bättre med vocal. Efter halva låten började jag längta efter nåt trumljud som höjde intensiteten...
  4. Roligt att höra. Tyvärr hann inte jag komma med denna gång.... När får man höra bidragen?
  5. Amis

    Fiol från 1791

    Det verkar vara världens största fiol i alla fall...eller kanske en altfiol....
  6. Cooolt. Den ska jag definitivt följa. Gillar att du började jobbet med att hälla upp en kopp kaffe;-)
  7. Korrekt! Sångaren säger "depress" istället för "the press". "The" uttalas "dö" framför icke vokaler och "di" framför vokaler. Om jag minns min skolgrammatik rätt..... The apple = Di aeppel (ungefär) The car = Dö ka: (ungefär) Eller är jag ute och reserl?
  8. Roligt initiativt,-) Tyvärr såg jag det (för) sent men jag gör allt för att hinna med ett bidrag. Annars ska det bli kul att få höra de övriga.
  9. Nån som vet mer om orsaken till hans död? Spontant känns det som självmord....
  10. Klokt val! Jag blev inte imponerad av specen. Och priset var av iMac-standard. En av PC;s paradgrenar är ju att det ska vara betydligt billigare än Mac-grejer. Du borde inte ha problem med att åtminstone dubbla RAM och ett snäpp snabbare CPU för samma pris...
  11. Visste inte att Studio gått i graven. Märkte visserligen att den försvann från tidningsstånden men trodde det berodde på att stället inte köpte in den längre. Även om jag inte gillade Studio så skarpt så köpte jag lösnummer då och då. Och jag föredrar den alla dagar i veckan före Musikermagasinet. Men bäst gillade jag Studios systertidning som jag prenumererade på (glömt namnet). Men vem driver forumet?
  12. Ett annat tips vore att använda vad du faktiskt har. Har inte Cubase men jag har för mig att man kan frysa spår (och därmed avlasta CPU)...? Kör du MIDI så bounca dem till audio, ung samma effekt. Har du många effekter på en kanal kan du kanske "bussa" dem så att fler kanaler delar på samma effekt. Men det bästa är nog om du börjar spara till en bättre dator.
  13. Haha, jokes on me. Missade helt att det var en gammal tråd. Kanske borde årsgamla trådar låsas per automatik...?
  14. Sökes vokalister till diverse projekt.... Edit: kirrat
  15. Kollade på Blocket och 4900 kr är ett bra riktpris. Men räkna inte med att få mer än max 3000 spänn. (Många iMac ute till försäljning) Medföljer några bra köpeprogram kan du pressa upp priset ngt.
  16. Snöa inte in på hårddisken, CPU och RAM-minne spelar också stor roll. Med en hårddisk på 7200 RPM så behöver du inte oroa dig för att ha rubbet där. Skulle det krascha så kan du alltid omvandla MIDI-spår till audio eller frysa dem.
  17. Skivbolag satsar bara på stensäkra kort. Ju mer känd du är desto mer vågar de satsa. Och vice versa. Låten är en riktig goding;-) så det borde inte vara omöjligt till bolagsnapp. Maila de en länk. Vad har du att förlora....
  18. Nu blandar du lite väl mycket 🙂 Naturligtvis är Beatles kända just på grund av sina trallvänliga melodier. Hur kan du påstå ngt annat? Mrs Robinson har ju en underbar melodi. Missar jag nått?! Läs förresten artikeln i Studio "Så lyckas du med sånginspelningen". Här är ett litet urklipp 😄 Sången är inte bara det viktigaste av allt, det är också det enda 99 av 100 musiklyssnare är medvetna om. Det finns fortfarande ingen som har gått ut ur en skivaffär och nynnat på ett basriff eller en fet kick. Sången är början, mitten och slutet. Utan sång, ingen låt. Sångaren är det enda outbytbara i en produktion. Jag hade inte kunnat säga det bättre 😄 😄 :D 😄 😄
  19. Jag visste inte rap betraktades som musik;-)
  20. Förvisso men vi kan ju hålla oss till vad folk betraktar som melodi, dvs en (väl)ljudande slinga av ljud. Tar man de 100 populäraste låtarna på denna planeten så är jag övertygad att åtminstone 100% av dem har nån form av melodi.
  21. Glömde textförfattaren som självfallet också ska ha en peng. Men melodin är den absolut viktigaste ingrediensen.
  22. Jag trodde att en låt innebar att den hade nån form av melodi... Annars är det ju bara en ljudmatta. Man kan skydda den förstnämnda men den senare vette i fan.... Melodin ÄR ju låten och jag undrar om inte upphovsmannen borde ha 100% av upphovsrätten.
  23. Roligt att det droppade in lite fler bidrag. Många tekniskt bra låtar. 12p till Slejnard (fick vibbar av Neon Rose á 70-tal) 8p till Marsians (gillar annorlunda upplägg) 6p till Magnus af nestergaard (det var slutet på låten som avgjorde det) Resterande bidrag är för svåra för mig att poängsätta, men alla är tekniskt skickliga.... Edit; glömde ge en eloge till Hellfog för fint upplägg av tävlingen. Det är den renaste och enklaste tävlingsupplägg och röstningssida jag har varit med om.
  24. Mitt kommer. Tyvärr ingen musiker så det tar sin lilla tid.... Höll på till två i natt. Gick upp tidigt idag för att fortsätta. Hm!
  25. Det går instrumentalt också, fragdance. Jag hinner inte heller med texten så den är skippad! (för den här festivalen) Men jag skulle verkligen behöva en vecka till för finslipning.... Men bidraget kommer 10 minuter i 12 imorgon.
×
×
  • Skapa ny...