Jump to content
Annons

kron

Medlem
  • Antal inlägg

    68
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Personligen tycker jag myspace alltid suger i ljudkvalité, så brukar inte lägga så stor tyngd i den delen av produktionskedjan. Men som någon var inne på så har du väldigt kraftig stereobild på basgången som kanske sabbar myspaces codecs? Ren gissning... Bra låt! Just nu när jag lyssnar på soundclick och är ca 2.30 i låten saknar jag dock lite köruppbackning. Ska bli myspace-vän med dig nu!
  2. Får du något ljud ur burken överhuvudtaget? Windows XP kan i alla fall inte styra EMUn på något sätt... Prova med "Insert Test-Ton/Signal Generator" på "MAIN INSERT", får du inte ton då är det jobbigt. Du kan ju alltid "Insert Peak Meter" på kanalerna oxå, då ser du om något ljud kommer in på kanalen.
  3. Förstår inte riktigt problemet heller... Men om det är ljud från "datorn" du vill ha så är det "WAVE" och det kommer upp som "1/2" och är stereo. Om du nu inte hör något i lurarna eller i utgångarna kanske du glömt kolla på knappen "outputs" längst upp till höger?
  4. Dynasone finns oxå för nybörjare på mastring... Svårt att få riktigt bra resultat, men lätt att få okej.
  5. Mitt tips är att köpa allt i samma butik och fråga dessa om kompatibilitet... Personligen har jag alltid byggt mina egna datorer utan någon egentlig kunskap inom området. Men som sagt hårdvarukonflikter är i allra högsta grad ett problem om det uppstår men jag har väl haft turen att slippa detta. PS. Köpte det mesta på Inetdata... DS.
  6. En hallonklubba tycker jag nog det kan vara värt... Jobbigt att uppdatera en sida 3000 gånger på en dag, om nu så är fallet. Tror även tävlingen utsatts för diverse kompisröster oxå, men som sagt det är en jury som ordnar till det i slutändan.
  7. Tycker den låter lite likt Gracie Films ljudlogotype? Ja det var lite likt faktiskt hah, verkligen ingenting jag har tänkt på. Jag har hat några kompisar som har påpekat att de känner igen det lite, men de kan inte riktigt sätta fingrarna på vart ifrån. Jag har iaf inte haft någon avsikt att plagiera något. Yamaha får ta bort den eller utesluta den ifall de tycker det är plagiat på någonting. Men jag har inte haft någon avsikt att plagiera 😉 Men jag gillar ändå mitt första bidrag bättre 🙂http://www.yamahasoundadvice.se/competition/44 Det trodde jag inte heller... Inspiration måste ju komma från någonstans och svårt att göra något helt originellt nu för tiden.
  8. Verkar som tråden och tävlingen glömts bort lite... men jag pillade till ett förslag till i alla fall. http://www.yamahasoundadvice.se/competition/67
  9. Tycker den låter lite likt Gracie Films ljudlogotype?
  10. Kollat länge efter en enkel trummaskin där man själv väljer vilka midi-tangenter som ska spelas på och som har typ som Groove Agent, ett enkelt sätt att göra patterns. Jag kan ha fel - inte provat Groove Agent - men inbillar mig att det inte går lätt att styra vilka toner som ska spelas till midi. Som sagt tips på litet charmigt VST-plugin som lätt skapar midi-drum-patterns?
  11. Jag brukar kalla dessa DJs, eftersom det mer ligger närmare deras sätt att jobba med musik. Personligen använder jag inga producerade samplingar, förutom dom som redan finns i syntarna. Tack för tipset om groove monkee förresten!
  12. kron

    Hur snabbt?

    Mitt första tips är ju att inte köpa en dator med integrerat Vista då man begränsar antal program som fungerar... Sedan beror det ju på hur mycket pugins man använder och hur tunga mjukvarusyntar man har. Jag har en AMD 3200+ med EMU 1820m ljudkort som fungerar alldeles utmärkt. Jag använder dock minimalt med mjukvarusyntar, men oftast rätt processorkrävande filter på inspelat ljud. Tror du ska satsa på kraftfull ljudkort och mycket internminne i datorn.
  13. Jag använder deras Renaissance-filter och gillar dom skarpt! Å andra sidan är jag absolut ingen expert när det gäller ljudbearbetning...
  14. Kul med responsen! Jag lyssnade på din och gillade stuket, men måste ändå säga att Ultraljud har min röst fortfarande när det gäller det stuket... Som du säger är kanske min lite väl fet och kanske passar TV4 bättre, men i så fall måste jag ge Moonlight en känga för SVT-känslan. Hmm... Jäkla kul tävling! Ska nog fabricera fram något förslag till senare i veckan.
  15. Okej... Antar att det missförstods mitt senaste inlägg eftersom det inte var menat som kritik. Lägger mina röster såhär: 6 poäng till låt nr. 10 Mystisk träflört 4 poäng till låt nr. 08 I wonder 2 poäng till låt nr. 11 Is this the way 1 poäng till låt nr. 07 Mandela
×
×
  • Skapa ny...