Jump to content
Annons

thetrueprefix

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om thetrueprefix

  • Födelsedag 1979-01-04

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Göteborg
  1. Vilket instrument är det man hör spela melodin på Persuaders Theme? http://www.youtube.com/watch?v=ykLCAfVa410 Mandolin?
  2. Vi har bara en replokalsinspelning för tillfället, men planen är en lite mer seriös inspelning under hösten. Mycket nice, ska lyssna med stort intresse. Gillar Robert skarpt, Alters skivan är en favorit. Finns en massa bra gamla kompositöter, Enio och Barry ligger högt på min topp lista. En liten fråga: Vad är det för stränginstrument man ofta hör i agent musik som tex Pursuaders Theme "Snobbar som jobbar"och SSSU's Budapest Incident? Sitra mandolin ? Har lite svårt att placera instumentet.
  3. SSSU är helt grymma. Själv har jag ett nystartat Surf/Agent band, lirar mest covers för tillfället. Komponerar för fullt, vi är en trio så det går inte att sväva ut allt för mycket med fräcka orglar och congas. 🙂 Kan även rekomendera Langhorns om du inte har kolla på dom redan;)
  4. http://www.lastfm.se/music/Stereophonic+Sp...Sound+Unlimited Hittar ingen myspace, men det finns ett gäng låtar på Spotify.
  5. Någon fler som gillar detta helt fantastiska tvåmanna projekt från Schweiz? Dom har gjord ett antal riktigt svängiga skivor där Fluid Soundbox är en klar favorit. Någon som har snappat upp vad dessa herrar kan tänkas ha för utrustning/instrument? Riktiga cembalos orglar mm eller en massa vst instrument?
  6. Jag har problem med knaster när jag spelar in mitt band. Jag använder Ableton Live och M-audio FTU 8R, spelar in på alla åtta kanalerna samtidigt. (1.Kagge 2.Virvel 3.Puka1 4.Puka2 5.OH1 6.OH2 7.Gitarr 8.Bas) Anväder dynamiska mikrofoner på alla kanaler utom Over Head. På vissa ställen i inspelningen kommer det knaster/sprak helt inkonsekvent, inte vid toppar i wav filerna. Har lyckats lokalisera att spraket ligger mest på kanal 1,7 och 8.(Kagge, Gitarr och Bas) Har ställt in buffer size på ljudkortet till 2048, har hyfast lång latensy i ableton. Vad kan bidraga till detta knaster? Kan phantom matning till dynamiska mikar göra detta? Mjukvara, drivrutiner? För låg buffert, för kort latensy? Hjälp!
  7. Ja precis. Försök att hitta en fin balans på latency och buffersize.(Asio inställning) Jag tycker personligen att en latency över 10ms är lite jobbigt. Kan vara in fixidé. 🙂
  8. Jag kör ett flertal åt gången på min Vaio 2.2ghz, visseligen dual core och det rullar fint. Har du kollat din buffersize? Hur mycket ram-minne har du?
  9. Han har nog fullt upp med att göra filtersvep i notepad. 🙂 Håller med om att Reason är ett bra start DAW, för audioinspelning skulle jag rekomendera nån lite-verision av något större program tex. Cubase LE (Finns mycket fina tips och trådar här på forumet att kolla in.)
  10. Lyssnar på free-låtarna nu, skönt ambient med piano å grejer. ☺️ Go Trent!
  11. Effekterna i Reason har jag koll på men det var ju effekter för audioinspelning jag undrade över. Kör med cubase LE och tycker inte att dom effetkerna som ingår var så jätteroliga.
  12. thetrueprefix

    Nord Lead 3

    Har lite strul med min NL3. När jag midiprogramerar den att tex spela en rullande 16-delsbas så tappar den toner. Har bytt kablar och midi local off. Trodde ett tag att det var mitt midi interface, men andra syntar svarar bra på den porten. Hjälp!
  13. Tack åter igen. Kanon med gratisgrejer. 😉 Hoppas dom låter bra. Ser att du bor i Götet Kirre, har du en större studio eller en hemmavariant?
  14. Tack för kopplingstipsen Kirre, lite synd att mixern blev ratad (tror att jag komer att använda den ändå för mixning eller nått). 🥰 Några tips på bra vst-effekter (gärna delay och kompressorer), nu när syntarna sitter direkt in i ljudkortet. Har ingen extern effektburk, använde de inbyggda i mixern innan(med inte så lyckat resultat dock). Hur tungt är det för datorn med vst effekter och mjukvarusyntar? Tusen frågor. 🤪
  15. Är det en bra ide att koppla syntarna direkt in i ljudkortet och sen ut till mixern? Nu kör jag dom via Aux send från mixer och in i datron, krångligt med nivåer och jag kan inte spela in alla samtidigt om jag nu vill/kan. 🥰
×
×
  • Skapa ny...