Jump to content
Annons

Hasse Nilsson

Medlem
  • Antal inlägg

    57
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    5

Artikel kommentarer av Hasse Nilsson

  1. On 2023-11-10 at 06:26 sa mixtur:

    Flera av biblioteken är för NI kontakt men man bör vara medveten om att Kontakt inte är en höjdare om man vill använda elektroniska trummor, och det erbjuder långt ifrån samma möjligheter som ex superior drummer.
    BFD är ju f.ö. väldokumenterat buggigt och enligt mpnganinstort sett oanvändbart. Inmusic som köpte BFD ifrån FXpansion har en lång tradition av att släppa kassa mjukvaror. Sedan ägs inte Slate Digital längre av Slate sedan 2 år tillbaka och vad jag förstår är han inte involverad i bolaget längre. EZ drummer hade däremot förtjänat en plats och är kanske världens mest använda trummplugg för akustiska trummor. Sedan finns ju IK Modo drums som är intressanta pga att de är generade med syntes och inte samplade vilket ger mycket möjlighet till ljuddesign. 

    Hej, Mixtur! Jag har två olika elektroniska trumkit och har inte upplevt några större problem med Kontakt, men en dedikerad plugg eller ett fristående program har ju klara fördelar i att de "bara" ska klara en sak. Eftersom så många som gör musik idag endast använder dator och kontrollenhet så blir en sån här lista av nöden rätt bred. Det där med Slate måste jag kolla upp till nästa uppdatering. Hans namn används fortfarande i pressmateriel och sådant. Tack för tipsen! 

  2. On 2023-11-09 at 18:46 sa Jonatan Lundin:

    Hertz drums borde vara med på listan?

    Det polska företaget har fått många bra vitsord (bl a nominerade till bästa mjukvaruinstrument av sound on sound).

    Deras plugg tycker jag slår många (ljudmässigt och användarmässigt) av trumpluggarna i kontakt player i listan ovan.

    Intressant! Har inte kollat/lyssnat in. Klar kandidat till nästa års lista. En annan sådan är https://fineclassicsplugins.com/products/dead-drums-vol-1 som gått rätt varmt härhemma i år. 

  3. Kan i sammanhanget tipsa om att Novations serie Launchpads är kompatibla* med Live Loops i nya Logic. Ha Logic öppet och koppla in Launchpad. Då kommer Logics "Control Surface Setup"-fönster att öppnas och det är bara att godkänna kontrollen. Sedan är det bara att åka. Eller, du måste vrida Launchpad 90 grader eftersom Live Loops har en annan layout än Ableton Live. Men funkar, det gör det.  💥

    *Launchpad Pro Mk III är tydligen inte kompatibel i nuläget, men Novation jobbar på en fix.

    • Gilla 1
×
×
  • Skapa ny...