Jump to content
Annons

perhammar

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Malmö/Möllan

Min musik online

Socialt

  • Skype
    erik_1987@hotmail.com
  1. Alla mina pluggar ligger i den mappen. Men logic hittar bara några av dom. Där ligger några till som inte dyker upp i logic. Under audio units manager så är rutan "nodes" urkryssad på dom som inte funkar, och den går inte att kryssa i. Bland dom pluggarna som funkar så är "nodes" ikryssad. Vad är grejen? Varför funkar dom inte?
  2. Jag kör alltid minst två trummor på varandra. Oftast tre. Jag använder reason, och tricket jag änvänder är ju pitchen, men och att ta bort ljud i början och i slutet av trumljudet. Om man hittar en trumma med riktigt bra bas, så flyttar jag bara startpunkten framåt och tar bort attacken, sen har jag en annan trumma som kör attacken och då tar jag bort i slutet. Sen lite EQ och kompressorer och sånt göttigt på sen i slutet.
  3. perhammar

    Microfonskötsel

    Tjabba! Införskaffade mig en bra kondensatormicrofon som fungerar jättebra på alla sätt och vis. Nu står den i min studio i vardagsrummet. Jag vet inte hur ofta jag kommer använda den, och det kanske finns en chans att den står där ett tag utan att den används. Är det någon som har någon erfarenhet av hur man sköter den bäst? Jag menar det blir ju alltid dammigt i lägenheten, osv. Ska jag täcka över den med något kanske? Och i och med att det är fönster in så kanske det kommer sol på den, e det superfarligt? Några tips?
  4. Jag ÄLSKAR ju matrixen i Reason och saknar verkligen att bara kunna koppla in den i syntharna i Logic. Är det någon som vet om man kan göra något liknande i Logic? Det hade varit koolt om man kunde rewira cv-signaler bara. Men finns det någon synth eller plugg som gör att man kan skapa samma huggiga och feta mönster? Det ända sättet, som är en nödlösning, är ju att spara en ton från t.ex. en subbas-ton i minimoog som en .wav och sen sampla den i NN19 i Reason och köra den med matrix där. Finns någon Logicräv som kan någon bättre lösning? Vill ha HUGG! Godnatt.
  5. perhammar

    Logic & Rewire

    Tja! Efter att ha suttit med reason i snart tre år, så kan jag det fruktansvärt bra, och vill gå vidare till något annat. Fixade logic, och tänkte köra det parallellt med reason via rewire. Läste manualen och jag får det att funka någorlunda. Om jag tar "Options/Create new auxilary channel strip" I Logics mixer så kan jag sätta hela reasons mixerbord, eller delar av det på inputen, men det är bara när jag kör hela outputen i reason jag får ljud i den kanalen i Logic. Om jag väljer någon enstaka kanal från reasons mixer så är det helt tyst. (Kanal 1&2 på reasons mixer står inte med för övrigt). T.ex. Så har jag bastrumman på kanal 1 Reason och Snaren på kanal 2. Och jag vill ha samma sak i Logic, dvs Reasons kanal 1 på Logics kanal 1 osv. Hur gör jag det? Har testat massa olika, men lyckas ej! Otroligt tacksam för svar!
  6. perhammar

    Pre-Amp

    nej alltså jag gör till 99% helt elektronisk musik. djup techno, tech-house, och använder mest mjukvara bortsätt från två midikontrollers. men jag vill ha möjligheten att kunna spela in sång som låter bra. jag kom på det när jag hjälpte min syster att spela in och mixa en sing&song-låt. så när jag väl spelar in så spelar jag bara in en kanal i taget. jag har spelat in från min microkorg med mixern och ljudkortet och det låter bra. så i framtiden när jag köpt mikrofonen, så kommer det först och främst användas till att lägga sång på elektronisk dansmusik, och ha ett par sångspår lixom.
  7. perhammar

    Pre-Amp

    Tack! Detta ska nog lösa sig! Verkligen tack som fan för de seriösa svaren, istället för en massa dumförklarande. Ha en bra tisdag!
  8. perhammar

    Pre-Amp

    Okej! Tror jag börjar fatta. Så då är det näst intill onödigt att köpa en pre-amp, om det nu finns en i mixern? Det är inte så att det blir fruktansvärt mycket bättre ljudkvalitet med en extern preamp innan mixern?
  9. perhammar

    Pre-Amp

    Det vet jag inte. Hur får jag reda på det? Jag vet inte helt hundra vad preampen gör och vad den lämpar sig för? Jag har en 10kanalig behringermixer med fantomatning. Kan det finnas en preamp i den?
  10. perhammar

    Pre-Amp

    Har blivit jävligt sugen på att börja spela in sång på riktigt, och har bara en ganska röten mikrofon i studion. En ny mikrofon ska inhandlas, men då kommer ju frågan om jag ska fixa en Preamp samtigt. Jag har ett creative0404-kort och en mixer som funkar jävligt bra. När jag spelar in gitarr och kopplar den i mixern till ljudkortet till dattan så låter det riktigt cleant. Vad tjänar jag på att köpa en extern preamp? Är det lönt att smälla nån tusing på det, med en tight budget, eller funkar preampen i ljudkortet bra nog? Vad kommer skillnaden bli? Otroligt tacksam för svar!
  11. Ja! Jag ändrade i Nano Editor, så att ursprungsreglarna i Reason styrs av de reglar på Kontrolen. Jag ändrade alltså på kontrolen istället för i Reason. Vissa grejer gick dock inte ändra, t.ex. start/stop och hela den panelen där nere, så jag gjorde ett standarddokument som jag kommer bli default i fortsättningen. Men jag tror verkligen inte att NanoPad och NanoKontrol alls är meningen för Reason, dom styr reglar hej vilt över alla synthar, och i Redrum/NanoPad är det också helt slumpmässigt, så även där fick jag ändra på paden. Det funkar men men får sitta ett tag och pilla och klura.
  12. Jojo, jag har login. Men jag kommer inte åt Propellerhead User Forum, bara General Forum. Visst måste man kunna redigera vad dom olika knapparna ska styra i reason, och kunna spara det i globala inställningar? Inte behöva ställa in det separat i varje dokument?
×
×
  • Skapa ny...