Jump to content
Annons

redleadrecordings

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Glömde bort... Nyckeln till ett fett ljud är att spela HÅRT. Inget jävla tjejsmekande på strängarna, utan fullt rens. Gäller även basen. För att inte tala om trummorna. Tack för ordet!
  2. Ville bara dela med mig av en dödsinspelning som nu har ett par år på nacken. Inspelat 2005-2006. Guror spelades in hemma med endast en Dean Markley 10W övningsstärkare och en Boss HM-2 vilken ta mej fan är den bästa distpedalen för dödsmetall i mitt tycke. Körde på en Fender Talon med DiMarzio-mickar. Inga EMG-81:or alltså!!! Stärkaren mickades upp med en Röde NT-3 (?!). Lätt distad bas. Sång via en ADK-51s. Dubbade gurorna så att det blev totalt 4-5 kompguror + lead. Med trummorna vet i katten hur det var... Goddefied is fucking back!!! Och här är våra gamla låtar från 1991-1994. Då var det Entombed/Dismember som gällde. Ta mej fan patetiskt att lyssna på. Men det var en härlig tid med mycket ondska och jävelskap. Fast vilken jävla mega-rip-off?!?! En billig kopia av originalet... Distombed Detta spelades in i Sunlight med Skogsberg. Boss DS-1 in i en Marshallstack på gurorna.
  3. Jo fast ibland drar det på mer o mer. Hur löser man sånt utan att spöa upp trummisen?
  4. Jo jag hajar ju det, men nu är det så att trumisen liksom ökar nästan omgående. På ettan efter inräkning sitter det som en smäck och nån takt framåt, men sen ligger han före hela jävla tiden. Hade önskat att man kunde "timestretcha" midi oxå. Men men man får väl ligga på honom som en rem så att han blir tightare...
  5. Kör SX3 Har spelat in med V-drums + DFHS Det visar sej att min trummis har för bråttom. I början av det inspelade ligger det helt ok, men sen drar det iväg. Efter ett par takter så ligger 1:an för tidigt gentemot klicket så att säga. Går det att "sträcka ut" midifilen. Inte kvantisera bort all känsla utan liksom dra ut och limma fast 1:an på takt 3 på rätt ställe och på så sätt dra rätt allt det andra lite? För nu blir det konstigt när man klipper ut ett par takter och klistrar in. Låter skumt vid skarven så att säga. Eftersom 1-1:an ligger rätt men att ex. 4-4:an ligger tidigt. Då blir det ett glapp... ...jaja. Jag kan inte förklara bättre. Vad gör man?
  6. Har byggt denna burk till vår nystartade projektstudio: MSI P35 Neo Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz 4 GB Kingston KVR667D2N5 DDR2 PC2-5300 667MHz 3 x Seagate SATA2 16MB 320GB (system/samples/audio) Geforce 7300GT 256MB Dual-DVI M-Audio Delta 1010 Monterat i ett compucase 19"-rack. Windows XP Professional Låter som ett reaplan, men vi har separat inspelningsrum så det är ok ändå. Har gjort alla tweaks som musicxp.net rekommenderar för XP. Cubase SX3 Waves Mercury Bundle DFH Superior Det bara tuffar på. Klockrent!!! Vill bara rekommendera dessa komponenter.
×
×
  • Skapa ny...