Jump to content
Annons

FiveReal

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tjau! Jag försöker lära mig att göra något i denna stilen (2st olika exempel i ljudfilen): http://womba.se/exempel.mp3 Har suttit och skrivat och rattat med sidechain osv men får inte till själva "gunget" allt blir så hackigt och platt för mig. Någon som har tips på tutorials eller något för denna stilen? Har youtubat runt men inte hittat något .
  2. FiveReal

    Justera volym?

    Tjena, Har nu inskaffat ett par StudioMonitorer och kopplat till analog out på mitt ljudkort (Phonic Firefly 302). Dem funkar kanon, men hur ska jag snabb justera volymen? På ljudkortet finns det rattar för volymen på Headphones och mic in, och 2 gain... och i kontrollpanelen under "sound and audio devices" är "device volume" fastlåst, och pillar man på playback volume spakarna så ändras inget.. I ljukortsprogrammet finns det inga volymspakar.... Måste jag köpa en mixer bara för att kunna höja och sänka volymen? EDIT: Efter en reboot kan jag nu ändra volym under / kontrollpanelen/sound and audio devices/audio/playbackvolume. .. . Men fortfarande krångligt att det ska ta 10 sek. Finns det något snabbkomando för att komma dit som man kan binda till nån musknapp? Den lilla ljudikonen som brukar ligga vid klockan ligger inte där, och kan inte kryssa i "place volume icone in task bar.."
  3. Kör nu på interna ljudkortet, då flyter låten om man maxar buffer size mätaren. Output Latency visar då 371ms. Hur kollar man det där med IRQ? har försökt att söka men hittar inte .. Och vad ska jag göra om jag har hög IRQ?
  4. Jag har maxat alla 3 mätarna i ljudkortsprogrammet, så de står på Stream Buffer Depth = 10000µs ASIO Buffer Depth = 40 ms WDM Sound Buffer Depth = 40 ms Trots detta så får jag massor av dropouts.. Output Latency i reason står på 60ms och går inte att dra i. Så här sår det i manualen The Stream Buffer Depth is adjustable between 0.5 and 20 milliseconds. It adjusts the buffer used when streaming a signal from the Firefly 302 PLUS. If the depth is set too high, an obvious latency will become evident. If the depth is too low, various clicks and pops may become obvious. It is best to set the Stream Buffer Depth to a level that allows users to get the lowest latency, while still maintaining an optimal performance. The default settings are ideal for most computers. The ASIO Buffer Depth is adjustable between 4 and 40 milliseconds. This allows users to adjust the latency of the stream received by ASIO driver-based software (including Steinberg Cubase LE). The WDM (Windows Driver Model) Sound Buffer Depth is adjustable between 4 and 40 milliseconds. This allows users to adjust the latency of the stream received by WDM based programs.
  5. Den mätarn i reason går inte att dra i 😏 Den verkar vara fastlåst och varken höjs eller sänks hur jag än klickar.... Latency Compensation grejjen kan man dock höjja/sänka Det har varit så sen jag köpte extent ljudkort, innan när jag körde på interna ljudkortet så kom det upp "Your computer is to slow..."
  6. Ah där sa du något. 🙂 Jag vet dock inte vilken av alla dessa jag ska pilla på för att höjja. har dratt i alla utan resultat tycker jag.
  7. Tjena! Har problem med reason 4, (original). När jag t ex kommer upp i cirka 6 samtigigt spelandes spår så slöar reason ner och tempot börjar hacka. Klickar jag på mellanslag(pause) så stannar den inte förrens den kommit förbi "dem tjockaste spåren". Jag kör på en Ljudkort: Phonic Firefly 302 Operativsystem : Windows XP Professional SP3 Processor: Intel Pentium 4, 2800 Mhz Ramminne: 2048 MB Under preferences så har jag satt CPU max limit= none och kryssat ur "Use high resolution samples" Min polare har en betydligt sämre dator, men på hans så flyter samma reasonfil på skitbra. Vad är felet? Eller har jag helt enkelt för kass dator? Kan jag på något sätt försämra kvalitén på ljudet och därmed få det att flyta bättre? Hjälp!
  8. Tjena! Har formaterat om datorn och köpt mig ett refill paket. Jag samplar ljuden med nn19 och allt funkar jättebra... Tills nästa gång jag öppnar och ska arbeta med reason projektet, då måste jag klicka i solo sample på varenda NN19 device. vilket kan vara väldigt jobbigt om man kanske har 30 stycken. Har för mig att det inte var så förut. Utan att ljuden laddades direkt, eller har jag fel? Finns det någon inställning? mvh!
  9. yes, +48v knappen intryckt och spaken på micken som jag inte vet vad den heter, men som justerar hur mycket mycket ljud som kommer in i dem 3 olika lägena 0 -20 -10, står på 0 Så allt är precis som jag har det i dem andra inspelningsprogrammen, men ändå vill inte cubase... Här har jag bifogat en länk till en bild på hur det ser ut, Jag håller samma volym på rösten i bäggeprogrammen, och som ni ser så maxar nästan mätaren i mixcraf, medans jag i cubase har höjt några mätare men ändå kommer den inte långt upp så att säga.. En sak tycker jag är väldigt konstig... om jag skruvar ner mick ratten till 0 på externa ljudkortet när jag anbänder mixcraft, så dör ju ljudet, inget kommer in, Om jag gör samma sak i Cybase så händer inget, utan det kommer fortfarande in lika mycket ljud?! Väldigt tacksam för hjälp. Ljudkort : Externt Firewire, Phonic Firefly 302 Mick : TSM MT103
  10. Tjena! Har fixat mig en liten ministudio. Köpte en kondensatormick i veckan och har nu testat mig fram med diverse program för att se vilket som passar mig bäst. I tex Audacity, Ableton Live, Cool Edit, Fruityloops mm så har jag inga problem med mikrofonen, men i Cubase så hörs den knappt! Jag har satt Volym mätaren på max, dragit upp alla mätare under "F3". Har exakt samma device inställningar som i dem andra progemmen, men jag måste typ "stopa in micken i munnen och skrika" för att ljudaktivitets mätaren ska komma upp i en mellan nivå. Varför sjutton är det såhär? Tacksam för svar 😛
×
×
  • Skapa ny...