Jump to content

XBoss

Medlem
 • Content Count

  150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by XBoss

 1. Det här var riktigt bra. Diggar skarpt. Snyggt proddad, bra sång & bra låtar. Här är min senaste. Finns överallt från och med igår. Tar gärna kritik av alla slag: https://open.spotify.com/track/4H9ZLNAkBhJmKhRMCsBzVT
 2. Kanske skriver jag otydligt så jag försöker förtydliga ytterligare. Ingen i min umgängeskrets och väldigt få i min ålder över huvud taget lyssnade på Marvin Gaye eller Sly and the Family Stone när jag växte upp. Slutet 60 - början 70). Vi diggade Black Sabbath, Beatles, Creedence. Till exempel. Prince slog igenom med dunder och brak på åttiotalet och hans musik hade så många element som vi kunde ta till oss. Utan att tänka på det hade vi plötligt vant oss med ett annat sväng, soulig falsettsång och brunstiga stön. Liksom på köpet. När Prince pratade om sina rötter letade vi oss tillbaka och vårt musikaliska landskap växte.
 3. Ja, det är klart. De var ju hans rötter. Vad jag menar är att han fick många av oss likbleka rocknördar att upptäcka ett annat sväng. Att musik kunde svänga på ett annat sätt och att det inte behövde vara utslätad disco för det. Prince hade rötterna i funken men flörtade med Rock, jazz, Folk, Pop, Synth... Det är en personlig upplevelse men jag vet att han öppnade ögon på fler än mig.
 4. Jag tillhör den generation svenskar som (iaf många av oss) växte upp i tron att Status Q och ZZ Top var det svängigaste som fanns. Det var före Prince. Han byggde broar mellan genrer och öppnade våra ögon för Sly & the Family Stone, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Curtis Mayfield, James Brown..... En fantastisk musiker, producent och nyskapare RIP
 5. Lyssna, kritisera och dela :-)
 6. Som delägare kommer storbolagen också att få del av vinsterna. Dessa kommer då att plockas från de 30% vilket gör att bolagen kan äta sig mätta från båda kakorna. En bra deal kan man tycka,men så hade dom väl ett ganska bra förhandlingsläge då dom satt på alla copyrights. Eftersom Spotify i nuläget tjänar mer på prenumerationerna betalas det ut mer per stream från dessa lyssnarkonton än från de reklamfinansierade. Men jag läste någonstans att Spotify spår en strålande framtid för reklamintäkterna. De hade gjort en undersökning med möjliga intäkter beroende på hur fort och mycket lyssnarantalet skulle öka och jämfört med annan reklamfinansierad media. Minns inte var jag läste detta, men det såg ljust ut och skulle då också generera betydligt mer pengar till artisterna.
 7. Jo, men för att återknyta till Björns fråga och första inlägg så fattar jag det som att Spotify betalar ut samma procentsats per stream oberoende av vilken label eller distributör du använder. Det är alltså inte avtalen med Spotify det kommer an på, utan i nästa led. Eller?
 8. Spotifys egen modell på hur vinsten fördelas mellan rättighetshavarna stämmer alltså inte rakt av. Om jag som artist dealar femti/femti med en label betyder alltså inte att jag får samma ersättning per stream som samma deal med en annan? Ursäkta att jag besvarar din fråga med en ny, men det här var nytt för mig. Utveckla gärna.
 9. De har jämfört inkomsterna till musikindustrin i länder där Spotify växer och länder där Spotify inte växer lika snabbt. Eftersom skillnaderna är små drar man slutsatsen att Spotify i första hand tar marknadsandelar från piratkopieringen. I de fall artisterna tjänar mindre beror det på att skivbolagen avtalar till sig en större del av kakan. Ett beteende som är typiskt för stora bolag i alla tider och branscher.
 10. https://soundcloud.com/j_roland/love-nation
 11. Tanken är god. Om jag inte minns fel så släppte Radiohead en version av albumet "In Rainbows" där lyssnarna kunde mixa sina egna versioner av låtarna. Man mixade och laddade ner från hemsidan och kunde således ha en officiell och en privat version av albumet. På så sätt löser man ju både den konstnärliga integriteten och tillgodoser lyssnarens möjlighet att påverka. Nu pratar du iofs inte om mix, men det går naturligtvis att ge fansen olika tagningar att välja på också.
 12. Man vet aldrig men jag har hört att en utdöende människoart som bor i sagor och djupa skogar numera också finns på internet. Man kan bl a känna igen dom på att dom inte bouncar ner sina låtar som vi andra utan föredrar att skriva ut ljuden
 13. Varför skulle det vara konstigt då? Att ändra volymen på olika spår i olika projekt är vanligt förekommande. En del kallar det för att mixa. Dina problem kanske beror på själva utskriftsprocessen?
 14. Ber om ursäkt för det där. Ett dåligt skämt bara. Att du upplever trummorna som olika starka i olika låtar beror nog på att du har olika mycket ljud som konkurrerar i dom olika låtarna.Volym är ett relativt begrepp och ju mer du lägger på desto mindre blir utrymmet för trummorna att komma igenom. Om du inte uttryckligen vill annat så är det bra om alla låtar har ungefär samma volym För att fixa detta kan man göra på många olika sätt och använda sig av olika verktyg. Att med hjälp av eq rensa i frekvenserna är ett sätt som brukar räcka rätt långt. Om du tillexempel skär bort lite bas från basen, så kommer din kick att höras mer. Sedan finns ju kompressorer och volymreglar och mycket annat.
 15. Är det smartphones du tänker på?
 16. Mycket bra. man vill höra igen och igen. Så visst borde You Tube betala bättre till alla som generar deras reklam pengar. Måste också bara säga att namnet på tråden lät som poesi i mina öron. Vackert men obegripligt
 17. Grattis till de hedersamma placeringarna. Jäkligt roligt! 2000 views är väl inte dåligt? Hur många downloads har du på iTunes? För snart ett år sedan (veckan efter jul, vilket nog förklarar en del) låg jag etta (jag hade en remix med på en 6-spårs ep) på iTunes Elektronic. Jag har också legat (förvisso långt ned) på top hundra Dance i Spanien. Det känns coolt och se sin sovrums produkt på samma lista som Swedish House Maffia och alla andra stora namn. Nu frotterar du dig med Drake och grabbarna. Riktigt stort, verkligen. Hip-Hop är ju också en mycket populärare genre än dance och electronic så du har nog betydligt hårdare konkurrens än jag hade. Men ändå kvarstår faktum, antalet downloads för mina placeringar är lätträknade! Jag tror att apple insett att downloadens tid börjar gå mot sitt slut när man nu storsatsar på sin streaming tjänst. Jag vet ju inte hur många downloads du har, men hursomhelst är det inget av detta som förringar din prestation (om man får kalla det så?) Du konkurrerar ju på samma villkor som alla andra och hamnar hursomhelst i den absoluta toppen. Svaret på din fråga är ändå: Än så länge är det nog klokt att behålla båda, men på sikt är det iTunes du får skippa. (om man inte räknar apple play) You Tube kommer nog att fortsätta vara enormt betydelsefullt för den som vill bli sedd och hörd Jag har aldrig gillat tanken på att musik inte kan stå för sig själv och skapa egna bilder inuti lyssnaren. Därför har jag själv inget på tuben ännu, men jag tänker snart ta mig i kragen och fixa en sån däringa kanal.
 18. Grattis. Snygg produktion, gillar skarpt. Drum Shaper känns just nu som ett måste. Lite dyr kanske
 19. Know that feeling :-) Tack själv. Det är en skön känsla, nästan som om universum rör lite på sig, varje gång det bekräftas att man inte är ensam i det. Och efter detta djupsinniga statement vill jag gärna dela med mig av min senaste release. (bara några timmar gammal på Spotify, faktiskt) Otroligt bra, som ni förstår. En ny världshit: https://open.spotify...Zqu4bWvg4NeM2N4
 20. Trots att vi är så lika (känner också igen mig i princip allt som har skrivits här) så är vi all olika. Därför är det svårt att ge råd, jag kan bara berätta vad som funkar för mig och inte. Jag är i alla sammanhang en sagolikt rörig, tankspridd och ostrukturerad person och jag får idéer hela tiden. Små melodisnuttar och basgångar dyker up i duschen, i bilen, på promenaden eller när jag borde koncentrera mig på att vara trevlig mot svärmor eller när jag slö-lyssnar på bakgrundsmusiken till en film jag för längesedan tappat handlingen i. 99% av dessa idéer glöms bort innan jag kommit i närheten av gitarren eller datorn. Några blir ändå kvar och när jag då börjar jobba i Logic är jag fullständigt övertygad om att jag är ett geni och att ny världshit är under uppbyggnad. Och då är allting roligt till och med eq-separation, fills och filtersvep och andra måsten. (vem har hittat på alla måsten?) jag bygger och bygger tills allting är överfullt. Då hamnar jag i koma och lyssnar på min nya värdshit tills jag somnar i fåtöljen. Nästa morgon låter allting skit förstås. Efter jobbet börjar jag rensa bort, byta ut och göra om och allting låter plötsligt mycket bättre igen och det berömda koma tillståndet infinner sig igen. Nästa dag låter allt förvisso fortfarande skapligt men jag orkar liksom inte med låten längre. Då öppnar jag mappen för halvfärdiga låtar och lyssnar runt tills jag hittar något som fångar mig. Jag har alltid minst 5-6 work in progress projekt på datorn och jag låter lusten styra när jag hoppar fram och tillbaka mellan projekten. Det funkar faktiskt för mig. Nån låt blir liggande i åratal, en annan görs färdigt efter nån dag, men nästan alla blir faktiskt färdiga. Ett arbetssätt som funkar för mig - inte nödvändigtvis för dig. Jag tror också att även om man geggat med en kick eller ett basljud i timmar och sedan raderar skiten så har man lärt sig mycket på vägen som man omedvetet tar med sig in i nästa projekt. också förkastade riff, melodier och annat som slängs dyker upp i en lite ny skepnad i en ny låt någon gång i framtiden. Inget är alltså förgäves. En annan sak som jag försökt lära mig är att inte släppa nåt till allmänt beskådande förrän det åtminstone gått ett par veckor sedan senaste ändringen eller tillägget. Då har man förhoppningsvis hunnit upptäcka de värsta grodorna. De är dock jävligt svårt när man varje gång är övertygad om att man just gjort världens bästa låt som alla bara måste få höra omedelbart.
 21. Nu är den tillbaka här iaf. Man kan få hjärtproblem för mindre
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.