Jump to content

XBoss

Medlem
 • Content Count

  150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

XBoss last won the day on October 29 2015

XBoss had the most liked content!

Community Reputation

11 Bra

2 Followers

About XBoss

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 1. Det här var riktigt bra. Diggar skarpt. Snyggt proddad, bra sång & bra låtar. Här är min senaste. Finns överallt från och med igår. Tar gärna kritik av alla slag: https://open.spotify.com/track/4H9ZLNAkBhJmKhRMCsBzVT
 2. Kanske skriver jag otydligt så jag försöker förtydliga ytterligare. Ingen i min umgängeskrets och väldigt få i min ålder över huvud taget lyssnade på Marvin Gaye eller Sly and the Family Stone när jag växte upp. Slutet 60 - början 70). Vi diggade Black Sabbath, Beatles, Creedence. Till exempel. Prince slog igenom med dunder och brak på åttiotalet och hans musik hade så många element som vi kunde ta till oss. Utan att tänka på det hade vi plötligt vant oss med ett annat sväng, soulig falsettsång och brunstiga stön. Liksom på köpet. När Prince pratade om sina rötter letade vi oss tillbaka och vårt musikaliska landskap växte.
 3. Ja, det är klart. De var ju hans rötter. Vad jag menar är att han fick många av oss likbleka rocknördar att upptäcka ett annat sväng. Att musik kunde svänga på ett annat sätt och att det inte behövde vara utslätad disco för det. Prince hade rötterna i funken men flörtade med Rock, jazz, Folk, Pop, Synth... Det är en personlig upplevelse men jag vet att han öppnade ögon på fler än mig.
 4. Jag tillhör den generation svenskar som (iaf många av oss) växte upp i tron att Status Q och ZZ Top var det svängigaste som fanns. Det var före Prince. Han byggde broar mellan genrer och öppnade våra ögon för Sly & the Family Stone, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Curtis Mayfield, James Brown..... En fantastisk musiker, producent och nyskapare RIP
 5. Lyssna, kritisera och dela :-)
 6. Som delägare kommer storbolagen också att få del av vinsterna. Dessa kommer då att plockas från de 30% vilket gör att bolagen kan äta sig mätta från båda kakorna. En bra deal kan man tycka,men så hade dom väl ett ganska bra förhandlingsläge då dom satt på alla copyrights. Eftersom Spotify i nuläget tjänar mer på prenumerationerna betalas det ut mer per stream från dessa lyssnarkonton än från de reklamfinansierade. Men jag läste någonstans att Spotify spår en strålande framtid för reklamintäkterna. De hade gjort en undersökning med möjliga intäkter beroende på hur fort och mycket lyssnarantalet skulle öka och jämfört med annan reklamfinansierad media. Minns inte var jag läste detta, men det såg ljust ut och skulle då också generera betydligt mer pengar till artisterna.
 7. Jo, men för att återknyta till Björns fråga och första inlägg så fattar jag det som att Spotify betalar ut samma procentsats per stream oberoende av vilken label eller distributör du använder. Det är alltså inte avtalen med Spotify det kommer an på, utan i nästa led. Eller?
 8. Spotifys egen modell på hur vinsten fördelas mellan rättighetshavarna stämmer alltså inte rakt av. Om jag som artist dealar femti/femti med en label betyder alltså inte att jag får samma ersättning per stream som samma deal med en annan? Ursäkta att jag besvarar din fråga med en ny, men det här var nytt för mig. Utveckla gärna.
 9. De har jämfört inkomsterna till musikindustrin i länder där Spotify växer och länder där Spotify inte växer lika snabbt. Eftersom skillnaderna är små drar man slutsatsen att Spotify i första hand tar marknadsandelar från piratkopieringen. I de fall artisterna tjänar mindre beror det på att skivbolagen avtalar till sig en större del av kakan. Ett beteende som är typiskt för stora bolag i alla tider och branscher.
 10. https://soundcloud.com/j_roland/love-nation
 11. Tanken är god. Om jag inte minns fel så släppte Radiohead en version av albumet "In Rainbows" där lyssnarna kunde mixa sina egna versioner av låtarna. Man mixade och laddade ner från hemsidan och kunde således ha en officiell och en privat version av albumet. På så sätt löser man ju både den konstnärliga integriteten och tillgodoser lyssnarens möjlighet att påverka. Nu pratar du iofs inte om mix, men det går naturligtvis att ge fansen olika tagningar att välja på också.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.