Jump to content
Annons

MicMP

Medlem
  • Antal inlägg

    132
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om MicMP

  • Födelsedag 1987-06-22

Om mig

  1. Låter vettigt, får kika på det. Tack 🙂
  2. Som titeln lyder; finns det någon svensk motsvarighet till BUMA/STEMRA? Stim? Tänker att buma/stemra inkluderar skydd och liknande för artistnamn, gäller samma för stim? TACK!
  3. Har handlat där ett par gånger. Alltid varit nöjd! Snabbt och inga problem alls. Tror fraktalternativen varierar beroende på vad du köper. Vanligast är förmodligen postpaket. Köpte mina monitorer där, då skickades dem direkt från tillverkaren i Danmark med hempaket (fram till dörren). Nackdelen är väl att du måste mejla för att kolla lagerstatusen bara, men de brukar vara snabba på att svara och är en av de få webbutiker som faktiskt går att förhandla med (iaf gjorde jag det).
  4. Kul tråd! Hakar på även om jag kör Ableton... Mitt tips för större drop är att långsamt minska low-end före, och under tiden fylla på med up-swipes/noise osv, samt ca 4 taktslag före drop göra nåt mer drastiskt som att ta bort vissa ljud helt och mixa in nån snare/breakbeat. Sedan 1 taktslag innan samma sak igen, fast ännu mer drastiskt, som att ta bort ännu fler ljud (silence is golden) och börja dra in lite low-end. Ett tips för percussions är att leka med grooves (dvs. swing och shuffle). Kan också vara kul med random-pluggar som dblue glitch, massa delay, reverse, reverb osv. För tydligare clap/snare: Mixa claps i samma kanal som kick och komprimera tillsammans. Flytta anslag strax innan taktslag (så att det inträffar strax före baskaggen). För fetare layers (flera stackade synthar): sätt lite förskjutning på de olika lagrena (kallas delay i Ableton Live, vet inte vad det heter i Logic). Komprimera tillsammans och enskit (vid behov).
  5. All right, jag hajjar. Tackar för hjälpen allihopa 🙂
  6. Var väl en sån Sleap också föreslog? http://www.thomann.de/se/the_sssnake_mxp1015_audiokabel.htm
  7. Antar att du beställt från Thomann tidigare... ungefär hur lång tid tar frakten?
  8. Nice, tack! Jag hittade några också, men dem var sjukt dyra (upp mot 1000kr/metern). Antar att en billig jävel fungerar ungefär lika bra, så länge den är kort...
  9. Tjena! Köpte ett ljudkort för inte så längesen (ett Focusrite Scarlett 2I2). Klantigt nog tänkte jag aldrig på att det finns en uppsjö olika anslutningar till de monitors som finns på marknaden. Så nu när jag har varit och provlyssnat monitorer och äntligen hittat ett par jag älskar, är jag osäker på om mitt ljudkort har de rätta utgångarna. Ljudkortet har endast 2st 1/4" TRS balanced... vad nu det kan betyda. Monitorerna jag funderar på är Adam A7X, som har ingångarna XLR/RCA. Har jag gjort bort mig helt, eller finns det kablar med TRS-hane till XLR hane? Vill givetvis inte att kablarna ska vara det som kompromissar ljudkvallen heller...
  10. Alternativt findremix.com 🙂
  11. Jag har funderat lite på vad en limiter egentligen gör om man sätter den på master-kanalen, och vad som är att föredra innan man skickar sin mix för mastring: limiter satt till -6db summan av kanalerna överstiger inte -6db (utan limiter) Om mixen ligger runt 0 utan limiter och en limiter ställd på -6db smiskas på master-kanalen, kommer alla ljud sänkas eller endast de som överstiger tröskeln? I så fall antar jag att det är bättre att mixa så att summan av kanalerna inte överstiger -6db, right?
  12. Tackar så mycket för ett bra svar, ska kolla in Kontakt 🙂
  13. Kul. Jag ställde mig exakt samma fråga när jag såg ditt svar.
  14. haha nej uppenbarligen inte. Hmm sampler alltså? Får kika på det och dBlue gltich pluggen har jag nog redan installerad. Tack!
×
×
  • Skapa ny...