Jump to content
Annons

Pinnen

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Pinnen

  1. Rent teoretiskt kan man säga att även reffen går i A-dur. Ett durackord på steg 2 i en durskala brukar kallas för dubbeldominant (dominantens dominant), förkortas DD i funktionslära och är ett vanligt förekommande fenomen i västerländsk musik. Å andra sidan, beroende på melodins toninnehåll och om frasslutet skulle inträda på refrängens E-ackord med tydlig "hem"-känsla, så är det helt möjligt att refrängen går i E-dur. D-durackordet är i så fall rent funktionsmässigt subdominantens subdominant (SS) i E-dur. Tänk vad man kan hitta på med lite musikteori.....blablabla
  2. Kör en PowerBook 1.5GHz och ett Edirol FA-101. Funkar finfint.
  3. Har ni kollat in avigsidan nån gång?
  4. Jag har testkört PearPC 0.3.1 på min P4 2.67GHz. Det var inte särskilt svårt att få det att fungera, men en viss instudering krävdes. Färdigformaterade virtuella hårdiskar fanns att ladda ner och på forumet finns massa info om allt som rör programmet. I 0.3.1 fanns ingen möjlighet att använda värddatorns CD/DVD för installation från vanlig CD-skiva, istället fick man gå omvägen över att göra ISO-kopior och sen mounta dom via en config-fil. Inget större problem iofs. När jag väl fått till en korrekt ISO (den första blev märkligt nog felaktig, vilket aldrig hänt förut på min PC) och konfigurerat hela det virtuella maskineriet via config-filen så.....startade faktiskt installationen. Jag kommer inte ihåg när jag var så förbluffad senast. Allt installerade sig helt perfekt (valde en ytterst minimal installation av OSX 10.3) och tuffade på utan problem. Något segt GUI i OSX, men det kan bero på uppdateringsfrekvensen man ställer in i config:en, för trots sin virtuella funktion så rapporterade OSX en 967MHz PowerPC G4 CPU. Mac OSX systemegna skivavbildsformat dmg är synnerligen PC-ovänligt, men då finns det någon vänlig själ som har konstruerat en konverterare för PC, DMG2ISO. Nätverksinställningar hann jag inte ge mig på, och jag vet inte om det är möjligt i 0.3.1. Version 0.4 som ska komma så småningom har tydligen stöd för CD/DVD-enheter, allt fullt funktionellt enligt betatestare på forumet. En ny uppstickare på PPC-emuleringsfronten på väg: http://www.cherryos.com/ Emulerade maskiner är ju alltid tungdragna, och deras akilleshäl har alltid för dom flesta av dom varit sk. direkt maskinvaruåtkomst, vilket gjort att tex. MIDI inte har gått att få in i emulatorn. Apropå det kom jag just nu ihåg att PearPC 0.3.1 inte emulerar ett ljudkort, så om man vill göra något musikanknutet på den så skulle det väl vara notlayout.
  5. Man kan krama ur en PowerBook ganska mycket spår och synthar OM man höjer latencyn på sitt ljudkort. Om man kör på liten buffer med låg latency så kan det bli svårjobbat med mer än 4-5 "medeltunga" virtuella instrument. Gemensamt för alla program jag testat (Logic 7 Express, SX2&3, Ableton Live 4) är att dom förr eller senare blir väldigt sega i sin grafik när man börjar belasta dom. Tex. SX är väldigt hastigt på att sega ihop, medan Logic och Live tar lite mer tid på sig för att uppnå samma seghet. Enligt Steinberg så ska nästa uppgradering av OSX (Tiger) göra att SX blir något piggare. Jag misstänker att det kan ha något att göra med införandet av något som kallas "Core image", och vi får väl se om det hjälper. Men som tur är så kan man frysa spår i dom flesta av dom för att komma runt överbelastningsfenomenet till viss del.
  6. Jodå Tobbe! Gör som jag, gör båda samtidigt! Övning+irc+kaffe=världsklass Heh...
  7. Hoppa på nu allihopa på bums! Kul initiativ!
  8. Testa att klicka i "old host behaviour" i plugginställningarna under "Devices". Om det inte hjälper så kan du fundera på att uppgradera till den senaste versionen som är nånstans runt 1.5 om jag minns rätt.
  9. Det finns en gammal emulering som heter RubberDuck som körs standalone, men det ska gå att synka upp den mot en sequenser med en virtuell MIDI-port. Tyvärr tror jag att tillverkaren har gått i graven (hoppas jag har fel). En rest av produktsidan: http://www.d-lusion.com/products/rubberduck/index.html Kan finnas kvar i något mörkt hål på internet om du har tur.
  10. Pinnen

    Msn Messenger

    Du kan avinstallera MSN Messenger om du vill det. Farbror Bill har bara gömt avinstallationsposten med en hide switch i en inf-fil som heter sysoc.inf. (C:\WINDOWS\inf\sysoc.inf) Man tar bort HIDE enligt anvisningar som finns på en hel del webbsidor, sök på Google efter uninstall+msn+messenger+sysoc.inf
  11. 2. http://www.refx.net/pro_QuadraSID.htm?lang=eng Måste antagligen wrappas i VST till AU-wrapper, typ den från www.fxpansion.com
  12. Det finns ett lead-ljud i Retro AS-1 (BitHeadz) som är väldigt likt synthljudet i början av "Tarot Woman". Jag tror preseten heter "Clarion Call". Lite OT eftersom det är en mjukvarusynth, men ändå...
  13. Vaccum, du måste ha läst Lena Ackebos "That´s jazz"! För övrigt kan man observera att svårigheten att hålla isär subjektivitet och objektivitet finns överallt, förutom i allt kulturutövande/betraktande dessutom i tex. vetenskapsteori. Vem bestämmer vad som är bra eller dåligt? Vem är den absoluta referenspunkten? Var finns den absouluta objektiva mätmetoden? Det här är otroligt svårt men manar samtidigt till eftertanke hos både hög och låg. Så i slutänden: vad vet man om någonting egentligen? Jag tror inte jag ens vill försöka svara på det.
  14. Johodå, detta tex.: II: Fmaj7 I Gb7 :II
  15. Ta till höger vid plus-elva!!!!
  16. Jag tar aldrig fel på konstruktiv anda när jag ser den! 😆
  17. VIA-chipset är verkligen ingen myt. Jag slet med ett i flera år. Till slut gjorde jag vad jag borde ha gjort från början: köpt ett Intel-baserat moderkort. Då försvann alla problem över natten.
  18. Läs här: http://www.jay.fm/miditime/
  19. Eller så här: Process-->Convert sample rate Följ sen Fresco´s anvisningar med utgående bitupplösning, godtycklig inställning på dither, och sen render. Men i detta fallet behöver du inte ange att filen är 16bit när du sparar. Hepp!
  20. Jag har kört ett Edirol FA-101 i 3 veckor nu. Väldigt nöjd med det än så länge. Bytte från desktop med PCI-kort till laptop med firewire. Vad jag märkte var att latencyn blev högre med firewire-kort än med PCI. Innan bytet körde jag på 2.9ms på 44.1kHz på desktop med PCI utan problem, med firewire så fick jag öka buffern för att slippa knaster (på samma maskin). En ok latency på 5.8ms fick jag på 48kHz (tror jag, eftersom ljudkortets kontrollpanel på PC inte har siffror!?!). På Mac styr man buffern i SX med siffror, och det är samma latency där med. En grej som jag skulle vilja se till FA-101 är en mjukvarukontroll/mixer som finns på MAudio-korten, för en sån kan man se sig om i stjärnorna efter för detta kort. Till det positiva hör dock att i jämförelse med MAudio FW410 så får man faktiskt, enligt vad jag observerat, lägre latency. Mvh
  21. Har bara köp en grej men det gick hur bra som helst. Snabba svar på e-post (på svenska till och med!!), grejen var hur hel som helst när den kom fram (vilket jag inte hade räknat med eftersom både Deutsche Post OCH svenska posten (brrr..)hade bekantat sig med grejerna). Garantin behövde jag aldrig åberopa. Jag tror tom. att det är den enda delen i min PC som inte har strulat. Sen har jag hört ett par andra jag känner har handlat där och dom har i alla fall inte klagat. Så kör på Thomann tycker jag.
×
×
  • Skapa ny...