Jump to content
Annons

Disobedient

Medlem
  • Antal inlägg

    343
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Kuala Lumpur
  1. Smutt! Då reggar jag det nu! 😉
  2. Jag hoppas att det är så som du säger för jag kan inte kontakta dom förrän jag reggat mitt Cubase (ny användare). Tänkte att uppdateringen från 6.5 till 7 skulle "kosta" så att man bara fick en Artist för en Full version 🙂 Ingen koll på priser och så!
  3. Vaffan! Fick hem ett Cubase 6.5 idag:) Kollade lite på hemsidan och hittade det här: http://www.steinberg.net/en/support/grace_period/cubase_7_grace_period_info.html "All customers who have activated Cubase 6/6.5 or Cubase Artist 6/6.5 (includes full retail version, educational version, updates and upgrades) on October 25, 2012, or later, are eligible to obtain a free Grace Period update to Cubase 7 or Cubase Artist 7." Men, efter det står det stå här: "Start the eLicenser Control Center application, found under Start/Programs/ eLicenser on a Windows PC or in the Applications folder of Mac OS X. Click on the "Maintenance" button. Your license will then be replaced by a Cubase (Artist) 7 license and the Steinberg Grace Period site will be opened." Jag kanske är lite misstänksam men det känns som om att man inte får en full version utan en bantad "Cubase (Artist) 7". Isf tänker jag genast skicka tillbaka boxen!! Nån som vet?
  4. Här: http://www.jrrshop.com/catalog/universal-a...ad2-p-7944.html Handlat av dem fem gånger nu. Billigt, säkert och snabbt. FedEx for 40 usd. Du kan be dem skriva att det är en gåva på paketet för att slippa EU VAT. Annars kan du få köpa mitt med 29 pluggar. Har bara en slot så jag måste ha en Quad ist. Tänkte köpa ett Omni med alla pluggar. PMa så kan du få en screen shot med vad jag har för pluggar.
  5. Precis. Så nu behöver du inte starta en egen tråd.
  6. Mitt superlim kommer från UAD 4K, 2:1, 30ms attack o 100ms release, några dB bara. Det simulerar örats kompression lite lätt så man lurar sig att det är högre än vad det egentligen är. 4K är clean o grabby. Inne i mixen så har alla ljud sitt eget reverb o jag använder alltid en UAD 140 o en 250 nånstans. Men på senaste tiden har jag blivit helt kär i Lexicon PCM som kan generera allt från superkorta grymma rum till massiva spaces. Och det blandar sig med original ljudet nåt helt fantastiskt bra. Jag gillar att slänga på UAD SPL TD för att mixtra med attacken så att det kan bli som en hård slap eller ett fluffigt rum. Sustain gillar jag att joxa med också för att göra rummet riktigt kort sen in i UAD 1176LN o smiska lite granna. Alla UAD mix effekter är helt underbara o det blir en av varje i alla tracks. På senaste har jag också funnit SoundToys som används flitigt o fyller igen hålen UAD lämnar efter sig. PanMan, Tremolator, Echoboy, Filterfreak, Phase Mistress, Decapitator o Crystalizer är alla helt sjukt bra o man kan gå in på djupet ordentligt o alla grooves kan skickas mellan pluggarna. 500 usd är ett skämt för dom här pluggarna som är gjorda av grabbarna som byggde Eventide H3000. http://soundtoys.com/products/index.php
  7. Älskar 140 och 250, men det bästa reverbet jag nånsin använt är Lexicon PCM Native. Dyrt, visst, men bäst enligt mig. Men 250 är helt fantastiskt på vokaler. mums.
  8. Gå en kurs på SAE och fråga om du kan få hjälpa till gratis när du är klar. Beror ju lite på vad du vill göra. Jag ville lära mig prodda elektronisk musik, så jag hoppade av o tog pengarna o handlade lite grejer o lärde mig själv.
  9. Du kanske borde fundera över att soffit mounta? Basen blir mkt mer direktionell och lätthanterlig, plus att det blir bra botten tryck. http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewtopic.php?f=1&t=66
  10. Alla väggar lika långa är det sämsta du kan ha. Sätt dig mitt i rummet också så blir det ännu bättre 😄
  11. Jo egentligen, men säg det till stereobilden 😄
  12. Kan det här vara nåt knske? Allting blir så snyggt i paint 😄
  13. Symmetri, vänster - höger. Det finns ingen bästa ratio. Man väljer efter storlek på rum och högtalare.
  14. Då får du kolla att du får en bra ratio på rummet. Eventuellt blir det att bygga sidoväggarna inåt rummet. Det är ganska litet för ett kontrollrum så du kommer att få problem med modes. Jag skulle valt ett av de större rummen = mindre huvudvärk och bättre ljud.
  15. I USA kör de 48 eller 96kg/m3. 55 borde duga fint. GIK Acoustics har 1 1/2" luftspalt på deras 4" basstraps. Satsa på rejäla supertraps i hörnen eller hela bakre o främre väggen så tajtar det nog till sig utan att bredbandarna behöver bli 200mm djupa 😄 Blir för dött (det ska nog mycket till) kan du ju alltid köra isolering med papp redan pålimmat. Eller köpa lite tjockare papper och limma på med sånt dör sprejlim man har till högtalarmattor och sen täcka med tyget.
×
×
  • Skapa ny...