Jump to content
Annons

aiskylos7000

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Solna
  1. Transcribing ska tydligen vara ungefär det som du säger (edit: eller, det är väl exakt som du säger 🙂) att man typ lyssnar på en låt 10-15 gånger, försöker lyssna riktigt noga på ackorden som spelas, plita ner på papper och sen försöka härma så gott det går. Nätkursen jag går säger att det är typ det viktigaste av allt att lära sig, det är det som skiljer dom dukitga gitarristerna från dom mindre dukitga. Skit i alla tabs på internet utan gå den svåra vägen och du kommer att bli belönad tiofalt åter. Hur lärde sig Jimi Hendrix spela? Inte genom tabs på internet i alla fall. Typ så går argumentationen.
  2. Precis ja, man gör ju allt jobb själv därför är det viktigt att det finns en vilja att lära sig spela, och inse att det inte finns några genvägar (tror jag hehe) om man vill bli riktigt bra. bakke, tack för tipset, jag ska absolut kolla upp den där boken. Om den ligger på min nivå så lär den vara guld värd. Tja eller varför inte sju timmar per dag? 😄 Du menar då det som kallas transcribing eller? Tack för alla svar hittills.
  3. OK, men fick du ut mycket av kursen? Lärde du dig mycket? Många gitarrister spelar som gudar men det svåra är att lära ut den konsten till sina elever.
  4. "får man någon som kan individ-anpassa undervisningen blir det oftast mycket bättre." Ja, det bästa är ju individuell undervisning antar jag. Då får man ju allt skräddarsytt. Det är bara det att jag har trott att det var riktigt dyrt. Men nu när jag kollar på Studiefrämjandet och studio32.se hittar jag tex här: http://www.studieframjandet.se/Public/Stoc...tart&Sd=ASC 1350 spänn??! Hur fan kan det vara så billigt? Iofs 30min mot normalt 45 men ändå. På andra ställen kostar det knappt 2000 kr och då är det en grupp på 8-9 st. Har jag missat nåt? 🙁 Det är nära där jag bor också så det låter nästan för bra för att vara sant. Tack för tipset nightcrawlr. Har du hans kontaktuppgifter kan du väl skicka PM. Nån lektion då och då när man känner att man har kört fast vore perfekt. "Vet ju inte vad du gillar för stil..." Mest rock och blues gillar jag... Det du beskriver, är det det som kallas transcribing? Jag laddade ner en trialversion av ett program (Transcribe! http://www.seventhstring.com/) där man laddar in en låt från mp3 eller cd, sen kan man sakta ner låten utan att pitchen ändras. Har inte hunnit prova det så mycket än, men det verkar bra. Finns till Windows, Mac och Linux. Bra sätt att lära sig, men svårt i början.
  5. Ja, då har man spelat och övat elgitarr sen i mars, total nybörjare som man är. När det går trögt brukar jag tänka att om jag bara övar konsekvent ca en timme varje dag så står jag där plötsligt en dag och kan spela! Inte dåligt 😮 Jag följer justinguitar.com, en kurs på internet som är gratis (bästa jag har provat, rekommenderas). Nu till hösten så hade jag ändå tänkt att gå en riktig kurs med en lärare som kan se hur jag spelar och peka på brister (om jag har några, hahaha!) *host* Tänkte höra med er vad ni har för erfarenheter av sådana kurser. Jag tänker främst på ABF, Studiefrämjandet, Medborgarskolan och liknande. Någon skola som rekommenderas speciellt? Lär man sig mycket av att gå en sån kurs? Någon speciell lärare? Ange gärna namn. Viktigast är väl hur pedagogisk och kunnig läraren är, vilken skola det är kanske spelar mindre roll. Kanske någon lärare här på forumet som tom. kan rekommendera sig själv? 😉 Jag bor i Solna så skolor runt stockholmsområdet föredras givetvis.
  6. Precis det jag tänkte...kul i början för att det är nytt men lätt att tappa motivationen att spela om man inte spelar i band. Nu har jag kollat recensioner osv, både privatpersoner och tidningar och har bestämt mig för denna: http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=MG15DFX Jag har inte sett någon som skriver nåt negativt om den. Tidningen Guitarist höjer den (nästan) till skyarna. Det här var 2002 iofs, http://www.marshallamps.com/downloads/file...st_nov2002).pdf
  7. OK, då blir det ev en sån. Annars funderade jag på om jag som nybörjare har nån nytta och glädje av de olika effekterna som den verkar ha? Dessutom så ligger den i nivå eller tom lite över prisnivån på själva gitarren. Jag funderade också på denna: http://www.thomann.de/se/marshall_mg15_cdr...tarrencombo.htm Det är den och Vox-combon som det står emellan. Om jag har jävligt mycket mer glädje av Vox-combon kör jag på den. Samma sak om Marshall-combon låter piss. Ja, jag har sett den sidan, den är kanon. Väldigt pedagogiskt upplagt och den killen verkar va kunnig på det han gör. Jag tycker det är coolt att han lägger ner så mycket tid och dessutom helt gratis. Fast han hoppas väl på att folk köper hans DVD och det kommer jag att göra om jag börjar spela trummor. Bästa svenska siten jag sett om att lära sig spela trummor.
  8. Har ingen större betydelse för min del utan jag lirar bara det jag tycker är roligast, om det nu är gitarr eller trummor vet jag inte än. Det låter kanon ⚠️
  9. OK, tack för infon, där hade jag nog gjort bort mig annars. En annan sak: om man jämför den jag hade tänkt köpa, http://www.thomann.de/se/epiphone_les_paul...l_ii_vs_ltd.htm med den som jag trodde var likadan på Epiphones site: http://www.epiphone.com/default.asp?Produc...;CollectionID=6 så ser man att den på Epiphones site är chrome hardware medans den som säljs på thomann är gold hardware. Vad är det för skillnad? Den som visas på thomann ser heller inte ut som humbucker tycker jag (obs att jag är helt okunnig om sånt. Vet bara att det finns humbucker och single coil.)
  10. Jo, precis fast det krävs ju ganska mycket träning om man vill lära sig spela bra och det tar tid, nåt som jag haft väldigt lite av. Det har jag iofs nu också men av nån anledning har jag fått för mig att jag vill börja spela nu. Det kan hända att jag tröttnar ganska snart och känner mig omotiverad att spela, den risken finns. Men då har jag i alla fall en snygg gitarr att titta på 😆 OK, jag har nu bestämt mig för denna: http://www.thomann.de/se/epiphone_les_paul...l_ii_vs_ltd.htm Det enda jag funderar på är förstärkaren som föreslås automatiskt, denna: http://www.thomann.de/se/harley_benton_hb80r.htm Harley Benton har jag aldrig hört talas om (bara Marshall och Peaky iofs). Är det ett bra val som dom gjort åt mig? Är det ett bra märka annars för er som vet lite mer? Vad har kvaliteten på kabeln för betydelse? Duger den som följer med? (Om det följer med nån, eller är det sånt man köper extra?).
  11. Precis, om det nu blir så att jag får upp intresset och fortsätter med gitarrspelande så blir man ju mer intresserad av musik överhuvudtaget och steget blir närmare för att lära sig ytterligare ett instrument. Hur menar du? Det låter bajs om man är nybörjare eller? Jag kollade den där siten thomann, den var asgrym...jag satt bara halva arbetsdan igår och kollade på olika gitarrer. Hur mycket prylar som helst. Jävligt mycket info också, dom verkar ha fattat hela grejen med att kunna bygga en bra site som förmodligen säljer grymt bra. Jag funderade faktiskt tidigare på om det inte gick att beställa via internet och jag ser nu att det är helt andra priser vi pratar om här. Fan va skönt att kunna spela trummor...jag skalära mig nån gång...få ut sina aggressioner 😄
  12. Kan man köpa gitarr på Jysk? Det var som fan... Jag riktar mer och mer in mig på gitarr nu faktiskt, bla beroende på det du säger, att gitarr är ett mer allsidigt instrument. Fast egentligen tycker jag trummor e mycket coolare...men man inser väl att man inte har hur mycket fritid som helst och det kan va vettigt att ta en sak i taget 😄 Dessutom gillar jag verkligen gitarr också. Går det att hitta en bra gitarr för ca 2000kr? Jag har tittat lite på elgitarrer i musikaffärer på stan och kollat också en del på nätet. Jag har kommit fram till att Epiphone Les Paul är den jag ska ha (tror jag...🙂). Fast varje handlare säger olika saker så man vet inte vad man ska tro på. En säger att Epiphone är bra för det ägs av Gibson, en annan säger att Epiphone är skit för dom gitarrerna byggs i Kina. Nej, Korea eller Japan ska det vara tydligen. Samtidigt ser jag till synes två likadana Les Paul kopior (på nätet), den ena kostar ca 2000 kr och den andra kostar det dubbla. Många säger också att det är väldigt viktigt att satsa på bra kvalitet (=högt pris) från början för annars så låter det illa och man tröttnar väldigt snabbt. Kan ligga nåt i det iofs. Jag har funderat på denna: http://www.4sound.se/ProductDetails.aspx?m...rticleId=413729 Är den bra? Spelar det nån roll för mig att kroppen är laminerad och inte solid? Sen hade jag tänkt kanske 1000 spänn till för förstärkare osv. Är det rimligt?
  13. Det skulle nog jag också tycka. Och det gäller nog alla oavsett vad man spelar. Om man nu ska börja spela ett nytt instrument så är det sällan man börjar med att spela i ett band från början. Precis...det skulle nog va det bästa, både och. Varför välja 😉 Det hade jag inte ens tänkt på. Men är dom inte mycket dyrare i inköp?
  14. Jag har under ganska lång tid tänkt att det skulle vara kul att lära sig spela nåt musikinstrument och fastnade då för trummor. Fast under det senaste året har jag istället mer och mer tänkt att gitarr skulle inte heller vara så dumt. Det har berott på följande: *Gitarr är billigare i inköp. Om jag skulle tröttna så sitter jag inte med ett trumset för runt 10.000 kr. OK, det går att köpa begagnat, jag vet 😄 *Jag bor i lägenhet. Ja, mer behöver väl inte sägas...förutom att grannarna blir vansinniga... *Jag känner ingen annan som spelar trummor. Det hade väl i så fall varit lättare att hitta nån replokal el dylikt som det går att vara på. *Inspiration. Jag hittar betydligt mer info och lektioner osv om gitarr än om trummor. Det kanske beror på att gitarr är populärare...? Många känner nog igen sig...man ska över den där tröskeln och har man tappat motivationen så är det lätt att man lägger av helt och hållet. Jag inser mer och mer att det egentligen är trummor jag vill prova på och jag har tänkt att det vore ju ynkligt om dom här anledningarna skulle stoppa mig... Det kan vara så att gitarr är rätt för mig i alla fall men trummor tycker jag verkar roligare att spela och det är det jag vill prova i första hand. Sen kanske jag byter, vem vet... Det kanske går att hyra in sig i nån replokal nånstans, typ 2 gånger i veckan. Det skulle va kul om nån kunde svara/kommentera 😮
×
×
  • Skapa ny...