Jump to content
Annons

crys

Medlem
  • Antal inlägg

    125
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av crys

  1. Aja hehe ok, men så långt bak i tiden ska jag inte systemåterställa utan bara typ 3-4 dagar bak i så fall. Jag behöver inte spela om två bas- och ett gitarriff igen. Läs min senaste uppdatering i tråden 😉. Sedan skulle jag inte gjort det heller för den delen även om det gick att fixa till det igen på något sätt, då jag varken har en bas(såld), eller någon av mina två gitarrer närvarande tyvärr :/!
  2. Ok ok. Vill lägga till en ny EDIT i tråden igen 😛. I "Edit" mappen på projektet har jag ju alltså som sagt den gitarrfilen och de 2 basfilerna fast i ett ökat tempo(troligen från när jag gjorde det en gång med TIme Stretch funktionen antar jag). Jag prövade nu att "Time stretcha"(öka tempot) till "så som det var ungefär...", och det funkar. Grejen är den att jag tror inte det låter exakt som den ursprungligen spelades in(märks lite på slagen med plektrumet, tror jag...), den här gitarr och baslängan då, men det funkar. P.S.Jag antar att om man t ex har ökat tempo på en fil-sparat projektet, och sedan om man då t ex ska få tillbaka som det var när man öppnar projektet igen, så går det inte att få det så som exakt det var.
  3. Slutsats. Undela verkar inte kunna hjälpa mig med dessa filer tillbaka på plats. Systemåterställning orkar jag inte med nu, och ingen ide säkert. MEN trots allt kan jag få det "som det va" igen med lite klipp och kilstrande igen vad gäller dessa få baskanaler, och en gitarrslänga också(som kapades av konstigt). Så det är ok än så länge trots allt 🙂. Tack för hjälpen alla.
  4. Hmm, ok....jag stängde av datorn igår, och tror för övrigt att jag har gjort d 2 gr sedan senast med de här filerna. Frågan är nu för mig: Hur funkar detta Undela programmet????? Finns några scan-funktioner(scan, full scan och advanced scan), och sedan en preview och en Recovery knapp. Filerna som kommer upp efter en scanning har annorlunda namn tror jag än grundfilernas namn! Kör en sista Full Scan just nu på C: disken.......
  5. Ok, men jag har inte gjort stora ändringar i något projekt sedan dess. Sedan handlar det ju bara om ändringar i något och inte att filer raderas eller hur? Det sista är en fråga ja 😛, då jag vill vara riktigt säker om jag minns rätt angående en systemåterställning.
  6. Ja som sagt, ett par filer har raderats och vissa kapats av på ett obegripligt för mig sätt. Ska pröva detta, tack. Edit: Jag märkte nu att vissa filer även har ett snabbare tempo. Jag hade snabbat upp tempot ni vet med "time stretch" funktionen för ett par dagar sedan, någon vecka sedan typ något sånt. Det verkar som om det har fastnat där på något sätt nu, programmet har tagit fram dessa ändringar som ALDRIG sparades, så det är verkligen något skumt på gång här! Virus eller va d än är för skit.....En systemåterställning och ta bort adware skulle nog kanske hjälpa - hoppas jag! Slutsats då alltså: Jag har inte råkat göra någonting i projektet självmant, utan det är något annat som förstört allt!!! :/. Jag undrar hur det här Undela fungerar också egentligen......:S. Verkar vara något man köper för typ 230 kr för,,,,
  7. Du tror alltså en systemåterställning kommer få tillbaka dessa filer? (Windows använder jag föresten). Är det någonting som du prövat själv och vet kommer funka? Ok kanske prövar detta i alla fall......
  8. Jag hade ett projekt. Detta projekt sparade jag sedan till ett annat namn, för jag flyttade nya till denna och ändrade på låten osv. Vad jag minns(?) så raderade jag aldrig några filer i detta projekt som nu inte går att hitta! Jag raderade varken i det nya prjektet med annat namn, eller den ursprungliga projektmappen, där alla audiofiler, edits, osv finns. Ändå blev vissa spår raderade! Inte nog med det: Det konstiga är att vissa av dessa filer(handlar om vissa basgitarrkanaler) har blivit kapade mitt i och lite överallt på ETT KONSTIGT sätt. Jag har kvar några på edits mappen där en fil går snabbare. Där kan jag säga att jag vet att jag gjorde en tempoändring på vissa en gång MEN jag sparade aldrig dessa filer så som dom är i edits mappen. Nu vet jag inte om det sparas så alltid i edits mappen, men jag har aldrig sparat projektet så, då det bara var i test och ångrades! Kan också tillägga att jag hade valt "Remove Unused Media" och sedan "Empty Trash", och jag tror det var den nyaskapade projekt filen.(som ni kanske vet så kopieras inte filer till den nyskapade projektmappen, om den är ursprunglingen sparad från ett annat projekt) Vad är det jag kan ha gjort!!?? Som "tur" är handlar det om få basgitarrlinjer, och jag har sålt min bas tyvärr :/.....
  9. Ok, låter logiskt 😛, ska pröva detta senare hemma och återkomma om jag inte fått till det. Tackar!
  10. Jag kom ihåg inte vad det här kallas, och OM det går ens, men det handlar om att jag vill kunna använda en audiofil som midifil, dvs så jag kan sätta in det som man spelar in någonting på MIDI. Kallas detta sample eller jag helt fel ute? Så frågan är hur man gör detta i Cubase(version 6)? Det handlar om ett trumljud då närmare bestämt, som är från ett annat program, så det är alltså en wav fil/audio fil. SÅ istället för att sätta dit den manuellt i sequensern med pet och klick, undrar jag om det går att göra till midi på något sätt så jag kan spela in den så! Tacksam för hjälp.
  11. Jag tänkte precis fråga detta i forumet. Du menar att omvandla ett ljud till midi, så man kan spela upp det ljudet som midi på tangenterna, eller hur? I så fall, hur gör man detta i Cubase. Version 6 då, inte version 5 som du verkar använda....? ....har för mig detta kallas att "sampla ljud till midi" korrekt?
  12. crys

    Midi, bugg?

    Japp jag förstår. Tack.
  13. crys

    Midi, bugg?

    Ja alltså, nu är det så att jag har gjort detta innan utan problem som förut, förstår dte fortfarande inte riktigt säkert, men jag gissar på att det är för att jag denna gång har ett antal mer slingor, d v s 3 slingor som spelas samtidigt på en kanal, vilket blir 6 sammanlagt när båda kanalerna spelar upp(undrar vad gränsen är för att förhindra sådana grejer?). Kan ju alltid pröva att förkjuta som du sa då.....MEN jag kom på att jag behöver inte kopiera kanalen utan bara höja den ena kanalen som den är istället för duplicera. Jag gjorde detta bara för att jag läste att det skulle bli någon "särskild" effekt om man kopierar en midi synth kanal. Fast vad jag vet sedan innan så är det samma sak att höja volymen på ena istället , eller hur. Vad ska jag kolla efter i sidan exakt menar du? Du har förstått mig ganska rätt tror jag hehe, men vad ska jag kolla efter där som relaterar till detta.?
  14. crys

    Midi, bugg?

    Har cubase vissa buggar eller något sånt? Det är ett bra program men jag undrar angående vissa saker, speciellt vad gäller midi ljud. Jag har två kanaler med samma midi spår. Det är en kopierad kanal av den andra då med andra ord, Plötsligt, slutar ett ljud vid en slinga att ljuda, eller hur man ska säga, bara RAKT AV så där. Det är en lång slinga då, som inte gör så när bara ena kanalen spelar, men när båda spelar slutar denna midi ljud tangent att avge ljudet korrekt och slutfört. Det är synthljud det handlar om. Vad beror detta på nu då?
  15. Japp. Det problemet har jag också. Vad jag förstått så brukar det ha med vissa VSt pluggar som kraschar ibland då och då. Så det e väl något med någon bug angående vst pluggar då gissar jag på.
  16. Uppdatering 😄. Samma sak med ljudet när jag tog bort dual filtret, fast nu är det ljudet ännu tydligare, så bäst tycker jag personligen det va innan som jag hade det 😛. Prövade i solo också, och just det ljudet bara är så. För övrigt vet jag inte vad jag ska säga om min självkritisering.......Denna tråden är inte så nödvändig att läsa längre 😄....
  17. För övrigt så har jag personligen bara kollat och jämfört mellan lurar, andra datorhögtalare och mina öronsnäckor. Skillnaden för mig är mest mellan lurarna/andra högtalare och öronsnäckorna(jag har) och dessa öronsnäckor avljuder ett "vasst" jobbigt ljud i diskanten då så att säga.
  18. Ja det vore också något, men jag är inte säker på om jag vill lägga upp något här. Sedan vet jag inte hur och vad det finns för möjligheter att ladda upp en snutt på. Då menar jag typ klipp som kan spelas upp direkt här på sidan och som kan raderas också snarast...🙂 För övrigt använder jag Cubase(annars skulle jag inte posta här) och Halion på VST.
  19. Ok. Men min fråga handlar mest om dessa "swing" ljud (i synthen) eller vad man ska kalla dem. Typ som om en liknande flanger effekt sattes på ljudet. Kanske inte ska kalla dem oljud eller missljud, eftersom det är någonting egenskapligt för just det ljudet. Men ett ljud som sagt som kom fram när jag använde ett dual filter och vred och hade mig lite, vilket resulterade i bildning av dessa ljud.
  20. Jag har alltid undrat följande dilemma: Jag spelar en midi slinga, i något Pad ljud t ex, så händer följande. Det brukar också hända när jag har två kanaler(olika slingor) samtidigt oftast, eller kanske rättare sagt mestadels. Senaste gången hände det på grund utav ett dual filter jag la till. Grejen är den att när jag lyssnar i mina studio lurar i mixen, som är bättre min mp3spelare med sina små örsnäckor, så låter det bra-missljuden som "plingar" låter inte så framhävt, MEN sedan när jag lyssnar på klippet i min mp3spelare med öronsnäckor(som på ett sätt framhäver mer diskant än mina studiohörlurar) så märker jag dessa små "plingljud" mer framfört i vissa delar-inte hela slingan. Vad kan detta bero på, och hur att motverka detta? D v s jag undrar först och främst som gör dessa "missljud" av midisynthljudet, så man kan ha det i tanke med hur det låter i "sämre små öronsnäckor" t ex....?
  21. Danke schöööne Assar, gjorde som du sa och nu fixa det sig. Det var den pluggen som jag sa som hade sparats där, och sedan kunde jag bara inte öppna filen igen. Men nu är det bra, Tack 🙂.
  22. Assar, jag har avinstallerat den misstänkta vst-pluggen, men fortfarande öppnar inte projektet. Det finns en till extern vst plug som finns där också i projektet, men den har inte krånglat innan. Ibland visar den inte gränssnittsfönstret alls, så jag måste trycka upp den 2 gånger(VST2?), men jag tror inte det är den iaf.......kommer pröva ta bort den också senare kanske FAN va tur att jag blev "klar" med mixen iaf...., så den e färdig till mastering!...istället för att sitta och göra om allt från början 🙁 !
  23. Jag tror jag redan vet vilken plug det gäller. Kolla vad jag svarat ovan till andra. Det gäller en plugg som heter Real Eq standalone av Cockos. Pluggen kanske är en VST2 om jag fattar rätt, det går inte att se hela pluggen som den är i gränssnittet i Cubase heller. Angående det som du säger att jag ska göra...är du säker på att det inte försvinner inställningar så då? Ibalnd brukar någon annan extern plugg sluta funka, då startar jag om cubase bara, ibland bara pluggen igen. Ibland slutar ljudkortet att funka-som om det inte är kopplat när jag får upp en ruta när programmet startar. Då måste jag alltid starta om datorn för att göra switchen till ljudkortet jag ska ha igen.
  24. Ja det går det. Dessa andra projekt har t o m och med flera vst pluggar. Det är i och för sig Cubase egna pluggar då, medans i det projektet jag inte kan anväända nu, är det en extern. Det är mycket möjligt det är den som håller på då, då den har fastnat på "loading channel-vocals", alltså den kanalen denna exterba pluggen sitter på. Jag tillägger iaf också att jag hade använt pluggen innan och det hade funkat fint och allt. jag sparade det aldrig med pluggen då, men det funkade!
×
×
  • Skapa ny...